Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

automatyczne zamykanie drzwi

Featured Replies

Napisano

jestem ciekawy czy nie było by można tego zrobić (bo spodobało mi sie w vito) że po pewnym czasie przy nie włożonym kluczyku po jakimś czasie drzwi się same zamykają,

bo wogóle to myśle nad zamontowaniem alarmu, możecie coś dobrego polecić i najlepiej jak by też zamykał okna biglaugh.gif straszny ze zmnie leń

Napisano

> jestem ciekawy czy nie było by można tego zrobić (bo spodobało mi sie

> w vito) że po pewnym czasie przy nie włożonym kluczyku po jakimś

> czasie drzwi się same zamykają,

> bo wogóle to myśle nad zamontowaniem alarmu, możecie coś dobrego

> polecić i najlepiej jak by też zamykał okna

>>>straszny ze zmnie

> leń

Straszny to malo powiedziane (napisane)!

Linka nie bedzie.

Wpisz w szukajce slowo "alarm" albo "ryglowanie".

Napisano

> mój błąd, nie zauważyłem przedziału

> czasowego

Nieupełnie taki błąd. Ja już tam zaglądałem. Nie za bardzo można tam znaleźć coś na ten temat. Od lat używałem centralki alarmowej z funkcją samouzbrajanie. Była to bardzo porządna centralka Legendford LF 100 (obecnie już takich nie ma frown.gif ). Obecne Legendfordy F 14 nie mają takiej funkcji. Teraz do mojego astrolotu będę zakładał centralkę Fighter. Przez cały czas biorę pod uwagę samouzbrajanie (po zgaszeniu silnika i zatrzaśnięciu drzwi). Fighter posiada jeszcze ciekawą funkcję. Otwieranie drzwi dwukrokowe. Chodzi o to, że jeżdżąc samemu otwiera się tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi można otworzyć naciskając przycisk otwierania drugi raz. Jeszcze jedna ważna sprawa. Przy tego rodzaju centralce konieczne jest umieszczenie awaryjnego kluczyka w ściśle tajnym miejscu z możliwością stosunkowo prostego dostępu do niego z zewnątrz. Codzi o to żeby będąc na grzybach w samym środku lasu, nagle nie stanąć przed zamkniętym samochodem z kluczykiem zamkniętym w środku. Znam takie przypadki ( z autopsji również klnie.gif). A moduł domykania szyb trzeba dokupić osobno.

pozdrowienia smile.gif

marek x16szr 8v

Napisano

Nie wiem jak to jest w Astrze II ale w F-ce domykanie szybek z chwilą zamknięcia zamków jest wykonalne w dosyć prosty sposób: Kliken

Jeśli chodzi o zamykanie zamków to alarmy z reguły mają opcję samo uzbrajania (jak się alarm rozbroji a nie otworzy drzwi przez pewien czas to sam się zamknie) i mi takie rozwiązanie wystarcza przynajmniej nie mam problemów z zatrzaśniętymi kluczykami.

pozdrawiam

Napisano

jezeli masz juz zakladac alarm to kup sobie alarm matt i do tego dokup silowniki do drzwi i wtedy z kluczyka alarm sie wlacza i drzwi zamykają,ryglują tak bynajmniej jest u mnie,a z tymi szybami to niemam pojecia nie chcialo mi sie w to bawic gdyz mam 3 drzwiówkę

Napisano
  • Autor

jeśli chodzi o domykanie to znalazłem coś takiego http://www.conda.pl/product.php?id=161&k=4&pk=5&ppk=0 prubował ktoś kiedyś i nie wiem jak będzie z szyberdachem bo zamknąć go to jest problem żeby równo cool.gif, dlatego zawsze zamykam z kluczyka jak miałem otwarty a co do okien to czasem człowiek zapomni albo jest leniwy biglaugh.gif

a teraz wracając do alarmu poczytałem troche i doszedłem do wniosku że chce mieć coś takiego:

- automatyczne domykanie szyb włacznie z szyber dachem /wiem że można zrobić to sterownikiem plc comfrot

- czegoś takiego że jak zapomne zamknąć drzwi to same sie zamkną po pewnym czasie

- fukncja panic i antyporwaniowa

- czujnik wstrząsowy

- rozsądny zasięg ponieważ mieszkam na 6 piętrze i zlatywanie w nocy to nic przyjemnego

- i ewentulanie funkcja peger ale to naprawde dodatek

- czujnik ultradźwiękowy

tylko nie potrafie znaleźdź takiego i jak wtedy jest z pilotami mam 2 ? mam astrolota tego co w podpisie z immobilajzerem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.