Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-21,9 st. C w Wawie i co z tego wynika...

Featured Replies

Napisano

moja domowa stacja meteo zanotowała najniższą temperaturę tej zimy, w nocy, a właściwie o poranku było -21,9 st C (pomiar na wysokości ok. 3,5 m więc przy gruncie pewnie było zimniej)

no i co?

- aku ładowany w święta przez teścia odpalił Tytusolota, ale w tym celu musiałem wyłączyć alarm, bo rejestrował zbyt duże spadki napięcia co grozi zablokowaniem przez skurczybyka zapłonu (odczytuje to jako próbę manipulowania przy aku) i paru innych newralgicznych elementów

- usłyszałem to co chyba Pawcio - przez moment wycie elementów łozyskopodobnych confused.gif ustało po chwili

- o dziwo pedał sprzędła, skrzynia biegów reagowały całkiem chętnie

- popielniczka dała się otworzyć po 10 min. zlosnik.gif

T.

Napisano

> - usłyszałem to co chyba Pawcio - przez moment wycie elementów

> łozyskopodobnych ustało po chwili

Z tego co zdazylem sie zorientowac wyje nie tylko mi zlosnik.gif

Napisano

ja dziś z rana z lekką niepewnością podchodziłem do samochodu (było -19C) - bo samochód ostatnio robi tylko i wyłącznie krótkie trasy 5 km i stoi potem 5 km i stoi w nocy biglaugh.gif .

Ale odpalił od dotknięcia kluczykiem, nawet alarm nic się nie buntował.

Tak się zastanawiam czy sobie profilatycznie podładować moje Magnetti Marelli w weekend - przez 3 lata nigdy nic z nim nie robiłem.

Napisano
  • Autor

> Z tego co zdazylem sie zorientowac wyje nie tylko mi

znaczy sie STANDARD zlosnik.gif

T.

Napisano

> przez 3 lata nigdy nic z nim nie robiłem.

Ja tez nie zakrecony.gif

Napisano

>przez moment wycie

> elementów łozyskopodobnych ustało po chwili

na postoju czy w trakcie jazdy ? - u mnie coś wyje tylko przy przekraczaniu ok.2000obr., potem ustaje (albo cichnie i nie słyszę). Po 5 min jazdy juz jest OK, aczkolwiek wydaje mi się że skrzynia mocno ciągnie....

> - popielniczka dała się otworzyć po 10 min.

a szybki ??

Napisano

> Tak się zastanawiam czy sobie profilatycznie podładować

> moje Magnetti Marelli w weekend - przez 3 lata

> nigdy nic z nim nie robiłem.

Warto. Aku to bardzo lubi i zrewanżuje się żwawą pracą

Napisano
  • Autor

> na postoju czy w trakcie jazdy ? - u mnie coś wyje tylko przy przekraczaniu ok.2000obr., potem

> ustaje (albo cichnie i nie słyszę). Po 5 min jazdy juz jest OK, aczkolwiek wydaje mi się

w czasie jazdy nie, tylko przez chwilę na rozruchu, obroty nie przekroczyły mi 1500

> że skrzynia mocno ciągnie....

generalnie wszystko ciężko chodzi, PII jest wyjątkowo zimnonielubnym samochodem oslabiony.gif

> a szybki ??

nawet nie próbuję zlosnik.gif ale zasilikonowałem porządnie wszystkie uszczelki wewnętrzne i raz jak próbowałem, to nawet mi się otwierały laugh.gif tylko szkoda mi aku wink.gif

T.

Napisano

> moja domowa stacja meteo zanotowała najniższą

> temperaturę tej zimy, w nocy, a właściwie o poranku

> było -21,9 st C

w Lodzi podobnie icon_eek.gif wczoraj poznym wieczorem

> - popielniczka dała się otworzyć po 10 min.

mnie sie schowek zaczal zacinac zlosnik.gif

Napisano

> moja domowa stacja meteo zanotowała najniższą

> temperaturę tej zimy, w nocy, a właściwie o poranku

> było -21,9 st C

U mnie też było -22. W czsie jazdy przy gruncie miałem -24

> - usłyszałem to co chyba Pawcio - przez moment wycie

> elementów łozyskopodobnych ustało po chwili

To chyba standart w Puntach w czasie dużych mrozów.

Napisano

> Z tego co zdazylem sie zorientowac wyje nie tylko mi

Zdecydowanie nie tylko tobie, mi również jakieś 20 sek. i przestaje.

Napisano

> Ja tez nie

to lejemy go dalej biglaugh.gifzakrecony.gifbiglaugh.gif

Napisano

To ja mialem padake po calosci oslabiony.gif odpalil za 4 razem i zresetowal zegar. Biegi i sprzeglo jak diabli kiepsko dzialaly oslabiony.gif ale i swiatla na tablicy wskaznikow zaczely wariowac wsie sie swiecily robaczki yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif Odpalilem ponownie i bylo git ale padlo wspomaganie beksa.gifbeksa.gif. CO SIE DZIEJE Z TYM BOLIDEM niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif Przejechalem pare metrow, fajera jak by mi ja zablokowali ale stanalem i odpalilem ponownie i zadzialalo wspomaganie ino cosik sztywno kreci oslabiony.gif Wyraznie auto CIEPLOLUBNE to PII oslabiony.gif

Napisano

Witam,

Ja niestety nie miałem dziś tyle szczęścia beksa.gif

Aku nie odpalił nawet po wyłączeniu alarmu. I zresetował zegar. Nawet popielniczki nie otworzyłem frown.gif

Od dwóch lat pierwszy raz do pracki musiałem pojechać korzystając ze środków komunikacji miejskiej. niewiem.gif

Mam nadzieję, że po całodziennym ładowaniu, jutro nie zrobi mi tego samego numeru but.gif

Napisano
  • Autor

> To ja mialem padake po calosci odpalil za 4 razem i zresetowal zegar. Biegi i sprzeglo jak

> diabli kiepsko dzialaly ale i swiatla na tablicy wskaznikow zaczely wariowac wsie sie

> swiecily robaczki Odpalilem ponownie i bylo git ale padlo wspomaganie . CO SIE

> DZIEJE Z TYM BOLIDEM Przejechalem pare metrow, fajera jak by mi ja zablokowali ale

> stanalem i odpalilem ponownie i zadzialalo wspomaganie ino cosik sztywno kreci Wyraznie

> auto CIEPLOLUBNE to PII

to możesz pretendować to roli posiadacza autka najbardziej wariacko reagującego na mrozy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

oby to była jednorazowa wpadka ok.gif

T.

P.S. boję się jutra, bo przy takiej jeździe jutro będzie znowu mniej prądu w aku oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

Moj tam odpala zawsze i bez zadnych problemow jezdzi w najwieksze mrozy wazniak.gifok.gif (no chyba ze mi niedlugo aku padnie, to sie nie zdziwie wink.gif )

Tylko gorzej z tym, ze nie zawsze mnie chce wpuscic, wszystkie drzwi przymarzaja, bo nie mam czasu kupic czegos do uszczelek blush.gif, wiec to jedyny zimowy problem skromny.gif (oczywiscie garazu nie posiadam)

Acha, no i wycieraczki mi przymarzaja frown.gif (przednie tez i nie chca chodzic, tzn. nie gumy do szyby, ale przymarza mechanizmno.gif)

A poza tym, to moj Punciak chyba lubi zime claps.gif

Napisano

W Rzeszowie mróz jak cholera blush.gif aPuntek odpalił bez najmniejszych kłopotów - miałem okazje sprawdzić nagrzewnice - szybciutko odmarzają rece i szybki,

laugh.gif

tylko w zamarzniętym chałasują plastiki ale jak się robi cieplej w środku to OK

Napisano
U mnie ok.gif Alarm ani pisnął, kluczyk, ognia, jedno miauuuu... i zapalił bez problemu.... ok.gif Jedynie zużycie odmrażacza w te ostatnie dni przekracza normę o 300% biglaugh.gif Aha, i przedwczoraj jakiś qurva sick.gif przywłaszczył sobie jeden kołpak koła z auta... No naród schodzi na psy... Żeby kraść używany, brudny kołpak za 9 zł z Norauto... wrrr.gif
Napisano

> No naród schodzi na psy... Żeby kraść

> używany, brudny kołpak za 9 zł z Norauto...

A to rzeczywiscie nie rozumiem crazy.gifno.gif

Moze jakies dziecko chcialo sobie na nim pozjezdzac z gorki hehe.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie Alarm ani pisnął, kluczyk, ognia, jedno miauuuu... i zapalił bez problemu....

> Jedynie zużycie odmrażacza w te ostatnie dni przekracza normę o 300%

właśnie mi się skończył buu.gif ale powiem szczerze, że pożytek z niego niewielki, już wolę skrobać, za to używam go do odmrażania wylotów spryskiwacza i piór wycieraczek, tu działa świetnie, no i reflektorów, przynajmniej nie muszę skrobać szybek plastikowych wink.gif

> Aha, i przedwczoraj

> jakiś qurva przywłaszczył sobie jeden kołpak koła z auta... No naród schodzi na psy...

> Żeby kraść używany, brudny kołpak za 9 zł z Norauto...

a to rzeczywiście zagadkowa sprawa niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif

T.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.