Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie pytanko do posiadaczy EPC

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje sprawdzić czy maglownica ze wspomaganiem jest taka sama w vectrze A i astrze F.

Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

> Potrzebuje sprawdzić czy maglownica ze wspomaganiem jest taka sama w

> vectrze A i astrze F.

> Z góry dziękuje za pomoc.

Jesli chodzi i symbole to cos mi sie nie zgadzaja zadne. Ale czytalem na forum ze ktos komus polecal wlasnie wspomaganie z vectry do astry, ale glowy sobie uciac nei dam...

Napisano

> Jesli chodzi i symbole to cos mi sie nie zgadzaja zadne. Ale czytalem

> na forum ze ktos komus polecal wlasnie wspomaganie z vectry do

> astry, ale glowy sobie uciac nei dam...

Witam!

Sprawdzilem, owszem numer GM jest rozny ale w wersji podstawowej do obu aut obrazki wygladaja tak samo i poszczegolne numery sa takie same.

Sprawdz poczte.

Napisano

> Potrzebuje sprawdzić czy maglownica ze wspomaganiem jest taka sama w

> vectrze A i astrze F.

> Z góry dziękuje za pomoc.

Ja znalazłem coś takiego:

J89 VECTRA-A 1989 - 1995 L KIEROWNICZY

PRZEKŁADNIA UKŁADU KIEROWNICZEGO (CIĄG DALSZY)DLA UKŁADU KIEROWNICZEGO ZE WSPOMAGANIEM (TYPU ZF) KIEROWNICA PO LEWEJ

3 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP. (OPRÓCZ PRZYPADKU NAPĘDU NA CZTERY KOŁA) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) 14NV, 16SV, E16NZ, C16NZ, C16LZ2, C16NZ2, X16SZ, 18SV, C18NZ, E18NVR, 20SEH, 17D, 17DR, 17TD

(90442093) (9 00 267)

Notatka: ZAKRES: INFORMACJA O DODATKOWYM PUNKCIE ZMIANY FABRYCZNEJ NUMERÓW JESZCZE NIE JEST DOSTĘPNA

3 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP. (UŻYWANY(-A, -E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW) (EXC.GT, SR) (OPRÓCZ PRZYPADKU NAPĘDU NA CZTERY KOŁA) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) 20NE, C20NE

(90442093) (9 00 267)

Notatka: ZAKRES: INFORMACJA O DODATKOWYM PUNKCIE ZMIANY FABRYCZNEJ NUMERÓW JESZCZE NIE JEST DOSTĘPNA

3 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP. (GT, SR) (OPRÓCZ PRZYPADKU NAPĘDU NA CZTERY KOŁA) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) 20NE, C20NE

(90442093) (9 00 267)

3 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP. (DLA NAPĘDU NA CZTERY KOŁA) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) 20NE, C20NE, 20SEH

(90442093) (9 00 267)

M99 ASTRA CLASSIC 1999 - 2002 L KIEROWNICZY

PRZEKŁADNIA UKŁADU KIEROWNICZEGO (CIĄG DALSZY)DLA UKŁADU KIEROWNICZEGO ZE WSPOMAGANIEM

1 PRZEKŁADNIA ZĘBATA, ZESP., KIEROWNICZA, BEZ CIĘGIEŁ (TYPU ZF) (IDENT WQ)

90542385 9 00 336

T85 KADETTE-E 1985 - 1993 L KIEROWNICZY

PRZEKŁADNIA UKŁADU KIEROWNICZEGO (CIĄG DALSZY)WYŁĄCZNIE ZE WSPOMAGANIEM (TYPU ZF)

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 )

(90442093) (9 00 267)

T92 ASTRA 1992 - 1998 L KIEROWNICZY

PRZEKŁADNIA UKŁADU KIEROWNICZEGO (CIĄG DALSZY)DLA UKŁADU KIEROWNICZEGO ZE WSPOMAGANIEM

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (TYPU ZF) (OPRÓCZ JAPONII) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) 14NV, C14NZ, 14SE, C14SE, X14XE, 16LZ2, C16NZ, X16SZ, C16SE, X16XEL WYJĄWSZY GT, SPORT, GSI

(90442093) (9 00 267)

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (TYPU ZF) (IDENT WQ) (OPRÓCZ JAPONII) 14NV, C14NZ, 14SE, C14SE, X14XE, 16LZ2, C16NZ, X16SZ, C16SE, X16XEL WYJĄWSZY GT, SPORT, GSI

90542385 9 00 336

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (TYPU ZF) (OPRÓCZ JAPONII) (JNS - STOSOWAĆ 90542385 9 00 336 ) C18NZ, C18SEL, C18XE, C18XEL, C20NE, C20XE, 17D, 17DR, X17DTL, 17TD WYJĄWSZY GT, SPORT, GSI

(90442093) (9 00 267)

Notatka: ZAKRES: BRAK INFORMACJI O PUNKTACH ROZBICIA

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (TYPU ZF) (IDENT WQ) (OPRÓCZ JAPONII) C18NZ, C18SEL, C18XE, C18XEL, C20NE, C20XE, 17D, 17DR, X17DTL, 17TD WYJĄWSZY GT, SPORT, GSI

90542385 9 00 336

1 PRZEKŁADNIA KIEROWNICY, ZESP., KIEROWNICA PO LEWEJ (TYPU ZF) (DLA JAPONII)

90542385 9 00 336

przek322adniasj6.jpg

Na czerwono masz numer części a za nim numer katalogowy

W astrze występuje kilka przekładni w zależności od silnika ja starałem się poszukać do tego co masz w opisie. Tutaj piszą żeby stosować 90542385 ale przy Vectrze też tak jest to powinno być ok

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziękuje bardzo wszystkim za informację. Jeszcze zadzwoniłem do ASO opla i również twierdzą że powinno pasować więc kupuje 893goodvibes.gif

Czyli już niedługo może będzie manualik z wstawiania wspomagania do astry 893goodvibes.gif

Napisano

A ja tak zapytam, duzo kucy pozera pompa od wspomagania? Bo np klime czuc, a co ze wspomaganiem? Przy zagazowanych 60KM trzeba sie martwic o to smile.gif Bo moze sam bym sobie zalozyl kiedys...

Napisano
  • Autor

> A ja tak zapytam, duzo kucy pozera pompa od wspomagania? Bo np klime

> czuc, a co ze wspomaganiem? Przy zagazowanych 60KM trzeba sie

> martwic o to Bo moze sam bym sobie zalozyl kiedys...

Wydaje mi się że marginalne wartości... nie dużo więcej niż alternator z uszkodzonym łożyskiem zeby.GIF

Napisano

> Wydaje mi się że marginalne wartości... nie dużo więcej niż

> alternator z uszkodzonym łożyskiem

Zgadzam sie ze marginalne, ostatnio jak wyjmowalem altka to pokrecilem sobie pompa wspomagania. Nie stawia ona zbyt duzego oporu. Wiecej moj altek poniewaz konczyla sie jedna szczotka. Co czulem zwlaszcza jak wlaczylem ogrzewanie tylnej szyby.

Napisano

Aha, no to nie jest zle smile.gif A co do tego altka, mowisz, ze przy wlaczeniu ogrzewania szyby przysiadal silnik? Mam to samo, a przy wlaczonych swiatlach mijania, dmuchawie na 2bieg i jeszce podgrzewaniu szyby przy zimnym silniku obroty powaznie sapdaja frown.gif Do tego mimo naciagnietego paska czasem popiskuje, czyzby oznaczalo to jego powolne przechodzenie na tamta strone? sick.gif

Napisano

> Aha, no to nie jest zle A co do tego altka, mowisz, ze przy

> wlaczeniu ogrzewania szyby przysiadal silnik? Mam to samo, a

> przy wlaczonych swiatlach mijania, dmuchawie na 2bieg i jeszce

> podgrzewaniu szyby przy zimnym silniku obroty powaznie sapdaja

> Do tego mimo naciagnietego paska czasem popiskuje, czyzby

> oznaczalo to jego powolne przechodzenie na tamta strone?

Co do obrotow to u mnie na obrotomierzu nie bylo widac spadkow obrotow. Wzrokowo bylo okolo 900 i tyle trzymalo. Przy wlaczeniu tylnej szyby a wlaczonych innych odbiornikach jak piszesz wyzej bylo tak jakby szarpniecie i troche odczuwalne rzucanie silnikiem. Obroty moze wachnely sie ale komp byc moze szybko reagowal i podawal zwiekszona dawke paliwa na wolnych obrotach.

Po wymianie szczotek, mierzylem na akumulatorze jakie jest napiecie i trzyma rowno 14V. Jak pzregazuje dosc mocno to podniesie sie o 0,1 a gdy potrzymam dluzej gaz to pokazuje 14,2V. Przedtem pokazywal 14,5V. Dlaczego teraz mniej, wydaje mi sie, ze zwiazane jest to z naladowaniem akumulatora prostownikiem.

Popiskiwanie paska moze byc zwiazane z konczacym sie altkiem, ale tez moze byc stary pasek. Jest juz wyciagniety i napinacz o ile go posiadasz (czy naciaga sie u ciebie altkiem??) juz nie daje rady napiac wiecej.

Napisano

> Co do obrotow to u mnie na obrotomierzu nie bylo widac spadkow

> obrotow. Wzrokowo bylo okolo 900 i tyle trzymalo. Przy wlaczeniu

> tylnej szyby a wlaczonych innych odbiornikach jak piszesz wyzej

> bylo tak jakby szarpniecie i troche odczuwalne rzucanie

> silnikiem. Obroty moze wachnely sie ale komp byc moze szybko

> reagowal i podawal zwiekszona dawke paliwa na wolnych obrotach.

> Po wymianie szczotek, mierzylem na akumulatorze jakie jest napiecie i

> trzyma rowno 14V. Jak pzregazuje dosc mocno to podniesie sie o

> 0,1 a gdy potrzymam dluzej gaz to pokazuje 14,2V. Przedtem

> pokazywal 14,5V. Dlaczego teraz mniej, wydaje mi sie, ze

> zwiazane jest to z naladowaniem akumulatora prostownikiem.

> Popiskiwanie paska moze byc zwiazane z konczacym sie altkiem, ale tez

> moze byc stary pasek. Jest juz wyciagniety i napinacz o ile go

> posiadasz (czy naciaga sie u ciebie altkiem??) juz nie daje rady

> napiac wiecej.

No to u mnie oprocz delikatnego przysiadu odbiornikow jest wahniecie obrotow na obrotomierzu widoczne. Pasek napina sie alternatorem i jest on dosc mocno naprezony. Dobra, nie ma co panikowac, poki co wszystko dziala, pomierze dla pewnosci napiecia i w razie czego bede problem rozwiazywal smile.gif Dzieki za zainteresowanie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.