Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeciekająca nagrzewnica?

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem pod dywanikiem pasażera sporą ilość płynu i po dokładnym przyjrzeniu się przypuszczam że jest to płyn z nagrzewnicy. I teraz co może być przyczyną wycieku?

Napisano

> Ostatnio zauważyłem pod dywanikiem pasażera sporą ilość płynu i po

> dokładnym przyjrzeniu się przypuszczam że jest to płyn z

> nagrzewnicy. I teraz co może być przyczyną wycieku?

Stawiam na zawor nagrzewnicy,taka mala czarna wajcha przypominajaca troszke motylka.Bylo kiedys juz o tym na forum,poszukaj to sie dowiesz wiecej.

Napisano

> Stawiam na zawor nagrzewnicy,taka mala czarna wajcha przypominajaca

> troszke motylka.Bylo kiedys juz o tym na forum,poszukaj to sie

> dowiesz wiecej.

Miałem to samo sciana.gifAle wystarczyło dokręcić zaworek na nagrzewnicy i jest waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem to samo Ale wystarczyło dokręcić zaworek na nagrzewnicy i jest

Mam nadzieję że u mnie będzie to samo wink.gif

Napisano

Mi kapie na dywanik i widać zaschniętą stróżkę... ale jestem twardzielem i nie zaglądam skąd kapie tylko dolewam płynu do chłodnicy smile.gif

A poważnie, kapało mi ale chyba się zaciekło i zaschnęło bo przestało, a że jest zimno to nie chce mi sie za to zabrać. Jak mrozy puszczą albo mocniej pocieknie sie za to zabiore smile.gif Na raze cieszę sie nową pokrywą bagażnika i ogólnie naprawą blacharki po małym łup w zadek.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj chciałem dobrać się do nagrzewnicy ponieważ nie dość że skądś przecieka to jeszcze nie mam możliwości regulowania ciepła.

Z tego co wiem żeby dostać się do zaworka nagrzewnicy i linki od regulacji trzeba odkręcić taką plastikową osłonę

2c32ad61e9fa1c6b.jpg

Tylko problem polega na tym jedna śrubę odkręciłem a z drugą która jest mniej więcej na wysokości schowka nie miałem szans. Praktycznie zero dojścia nawet palec ciężko włożyć oink.gif. Czy ktoś może coś na to poradzić? Może najlepiej byłoby odkręcić panel środkowy? niewiem.gif Wszelka pomoc jak najbardziej wskazana

Napisano

Mi też cieknie i takie pytanie, dużo roboty z wymianą jest, pomijająć złe dojście bo w serwisie 4 dyszki chcą a to zawsze więcej piwo.gif w siatce zeby.GIF

Napisano

z tego co pamietam, to tam sa 3 wkrety. Dwa da rade odkrecic, a przy trzeciej trzeba odlamac kawalek obudowy.

• 5 miesięcy później...
Napisano

U mnie ciek zaworek, w sklepie ok. 100 a na szrocie 10 zł. Gdybym nie zdemontował go na szrocie to nie dałbym rady go sam wymienić. Do zdjęcia tej plastikowej obudowy u mnie był potrzebny kluczyk nasadowy 5,5min (paranoja), Dalej zdejmuje się wężyk , trzeba rozwalić opaskę, to najtrudniejsza rzecz. Opaskę przerwałem na tym mniejszym zagięciu. Następnie krótkim kluczykiem 10 odkręca się zaworek , podkładając miskę , mikolaj.gif leci z zaworka i z wężyka. By na końcu odkręcić linkę trzeba zluzować obściska linki śrubokrętem krzyżowym a stalowy drut odkręca się imbuskem 2 min. Wymiana zajęła mi ok. 2 godz.

Adam [email protected]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.