Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

śmierdzi paloną gumą

Featured Replies

Napisano

jak nie palił na jeden cylinder tak teraz śmierdzi gumą paloną ale to nie opony i za cholerę nie mogę namierzyć źródła tego zapachu miał ktoś w agencie podobny przypadek ?

Napisano

> jak nie palił na jeden cylinder tak teraz śmierdzi gumą paloną ale to

> nie opony i za cholerę nie mogę namierzyć źródła tego zapachu

> miał ktoś w agencie podobny przypadek ?

Spalona guma hmm, ja mialem kiedys tak ze olej z pokrywy zaworow kapal na tlumik i smierdzialo spalenizna po otwarciu drzwi od kierowcy na postoju, no ale spalony olej a guma to troche inaczej ale moze sprawdz.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

oooo ciekawa sugestia jutro podjadę na kanał i zobaczę czy nie ma jakiś wycieków na układ wydechowy myślałem jeszcze o hamulcach prawa przednia felga jest trochę cieplejsza od lewej ale obydwie nie są gorące i nie ściąga w żadną stronę tak przy jeździe jak i przy mocnym hamowaniu

w szukajce natknąłem się na jeszcze jeden pomysł źródłem spalonej gumy może być też pasek klinowy

Napisano

czy przypadkiem pedał hamulca podczas hamowanie wpierw jest dziwnie miękki a potem twardy jak cholera?? Zagrzej hamulce kilkakrotnie ostro hamując od 60 km/h do 0. Jeżeli pedał tak będzie dziwnie zachowywał się to gwarantuję, że musisz wymienić oba elastyczne przewody hamulcowe z przodu koszt ok 100zł (jest to fabryczna wada tych węży - rozwarstwiają się wewnątrz, gdy zagrzejesz trochę hample to zaczynają blokować płyn - pedał wciśniesz, ale płyn nie powraca ponownie z zacisku do przewodu tylko zostaje, dociska klocek do tarczy, wszystko nagrzewa się i śmierdzi paloną gumą), wymień na dobre a nie tanie bo te tanie szybko zwiększają fading. Pozdrawiam

Napisano

> jak nie palił na jeden cylinder tak teraz śmierdzi gumą paloną ale to

> nie opony i za cholerę nie mogę namierzyć źródła tego zapachu

> miał ktoś w agencie podobny przypadek ?

Niektóre klocki hamulcowe tak śmierdzą (np. Textary).

Napisano

Ja tak kiedyś miałem, jak mi sie plastikowa "reklamówka" okleiła na rozgrzanym kolektorze smile.gif - smierdziało z pół roku

Napisano
  • Autor

hamulce w porządku nie ma podanych objawów w służbowym puncie miałem przyjemność jeździć z rozwarstwionym przewodem elastycznym od hamulca zapach był inny no i felgi nie dało się dotknąć za dnia obejrzę kolektor wydechowy czy nic na niego nie kapie no i pasek klinowy dodam że swąd nie jest cały czas tylko od czasu do czasu

Napisano
  • Autor

no i znalazłem winowajcę pasek klinowy na wyższych obrotach silnika się ślizgał i śmierdział spaloną gumą wymieniłem na nowy i jest ok nic nie śmierdzi smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.