Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciągle piszczy

Featured Replies

Napisano

Witam! Kupiłem auto i mam problem. Na początku przy uruchamianiu piszczał pasek klinowy - pomyślałem, że to pewnie przez spray do czyszczenia komory silnika, w końcu autko było ładnie wyczyszczone. OK, pojeździłem troche i dalej piszczało - coraz mocniej i to nie tylko przy odpalaniu, ale przy ruszaniu na 1. Pojechałem do znajomego elektryka i go naciągnął, pomogło na niewiele więc zdecydowałem się wymienić. Chodził tak z 2 tygodnie i znów. Więc sam go naciągnąłem, myślę że porządnie, i znów po 1 tygodniu znów mi piszczy. A dokładnie jest tak: przy odpalaniu nic a nic, przy ruszaniu (szczególnie mocniejszym) oraz przy zmianie na 2 lub 3-kę czasem piszczy (tak do 2,5 lub 3tys. obrotów). Głównie przy skrzyżowaniach, gdzie trzeba skręcać i mocniej dodawać gazu. Nie wiem co zrobić, czy naciągać alternator na siłę i na chamca w górę czy coś innego może być tego przyczyną. Pasek po mocnym naciągnięciu ugina się tak, hmm... na oko o ok. 0,5cm więc sądze, że nie jest luźny. Gdzieś czytałem, że można go przesmarować z boku, tylko nie wiem czym i jak. Poradźcie proszę, bo robię codziennie dużo kilometrów i mnie to denerwuje.

Napisano

jak napniesz po oporach to ci padna lozyska w altku... ponoc szare mydlo wycisza pasek...

Napisano

Jest regula że należy uzupełnić profil hmm.gif

Jest taka tradycja że świeżak przedstawia się na towarzyskim cfaniaczek.gif

Napisano

1 cześć

2 uzupełnij profil

3 przywitaj się w wyznaczonym wątku

4 czekaj na odpowiedzi

pozdro

Napisano

kurde a ja tak od razu odruchowo... sciana.gif

przywitaj sie i uzupelnij profil wpysk.gif

Napisano

> kurde a ja tak od razu odruchowo...

> przywitaj sie i uzupelnij profil

Co sie łamiesz dobry chłop z ciebie i chciałeś pomóc grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Po pierwsze - nie ma reguły i nie pisze o tym w regulaminie i faq, wiec dziwie się, że na mnie wszyscy najeżdzacie.

Po drugie - uzupełniłem profil oraz się przedstawiłem, mam nadzieję, że to wystarczy

Napisano

> Po pierwsze - nie ma reguły i nie pisze o tym w regulaminie i faq,

> wiec dziwie się, że na mnie wszyscy najeżdzacie.

> Po drugie - uzupełniłem profil oraz się przedstawiłem, mam nadzieję,

> że to wystarczy

PROSZE cfaniaczek.gif

Napisano

Ok, zaczynamy :

jaki pasek kupiłeś za drugim razem (producent)

Napisano
  • Autor

Heh, kurde. Producenta nie pamiętam dokładnie. Postaram się sprawdzić rachunek albo czy na pasku nie pisze. Zdaje się że coś na M lub N. Kupowany w NorAuto, raczej jakiś bardziej markowy. Jak tylko się dowiem to poinformuję.

Dopisane: wcześniej miałem od poprzedniego właściciela i prócz rozmiaru nic nie pisało na nim. Ale na pewno mam do SC900. Wymieniłem tylko raz, potem samemu już napiąłem (wyraźnie się poluźnił po 3-4 tygodniach), ale teraz nie jest już tak luźny jak wtedy, ale wciąż piszczy.

Napisano

> Heh, kurde. Producenta nie pamiętam dokładnie. Postaram się sprawdzić

> rachunek albo czy na pasku nie pisze. Zdaje się że coś na M lub

> N. Kupowany w NorAuto, raczej jakiś bardziej markowy. Jak tylko

> się dowiem to poinformuję.

> Dopisane: wcześniej miałem od poprzedniego właściciela i prócz

> rozmiaru nic nie pisało na nim. Ale na pewno mam do SC900.

> Wymieniłem tylko raz, potem samemu już napiąłem (wyraźnie się

> poluźnił po 3-4 tygodniach), ale teraz nie jest już tak luźny

> jak wtedy, ale wciąż piszczy.

Nie przegnij z tym napinaniem bo to pomoże na krótko a łożyska w altku polecą jak nic. Użyj szukajki bo jakiś czas temu był temat o piszczącym pasku i ktoś(już nie pamiętam dokładnie kto) opracował patent na to- zastosował szerszy pasek i problem piszczenia z głowy.

Napisano
  • Autor

> Nie przegnij z tym napinaniem bo to pomoże na krótko a łożyska w

> altku polecą jak nic...

> ...

Wiem, wiem. Nie może być super naciągnięty bo łożyska cierpią. Aż tak mocno nie poprawiałem smile.gif Szukałem, ale nie znalazłem. Postaram się poszukać jeszcze raz i dogłębniej. Dzięki za radę, postaram się poczytać w tym kierunku.

Napisano

> Wiem, wiem. Nie może być super naciągnięty bo łożyska cierpią. Aż tak

> mocno nie poprawiałem Szukałem, ale nie znalazłem. Postaram

> się poszukać jeszcze raz i dogłębniej. Dzięki za radę, postaram

> się poczytać w tym kierunku.

No to masz smile.gif

Napisano

Polecam opcje szukaj tam znajdziesz odpowiedzi zlosnik.gif

A tak na serio to albo wymień sobie koło pasowe na altku albo zapodaj szerszy pasek jak znajde to podam linka do tego wątku bo już było kilka takich.

Edit: właśnie kowal_WLKP uprzedził mnie tam jest dokładnie opisane co i jak hehe 20.GIF

Napisano
  • Autor

Hej! Nie zauważyłem opcji "nowsze niż", teraz już czytam tamte posty o kole pasowym albo szerszym pasku. Doczytam i popróbuje o rezultacie dam znać.

Aha, coś mi się pomieszało z literkami wczęśniej (och moja słaba pamięć) i pasek mam Contitecha.

To na tyle dzisiaj i trzeba udać sie do łóżka. Dzięki i dobranoc wszystkim.

Napisano

po pierwsze to" nie jest napisane "a nie" nie pisze", a po drugie to nie pyszcz na wejściu bo se będziesz z tym paskiem do ujsranej śmierci walczył i nikt Ci nie pomoże

Napisano
  • Autor

Dzisiaj ciąg dalszy. Próbowałem inny pasek 10x80, ale piszczał jak świnka. Potem chciałem założyć ten szerszy - Gates 11,9x793 ale mi się nie udało, choć niewiele brakowało :-/ Może trzeba jakiś knif, albo co? W końcu powróciłem do tego co miałem wcześniej. Czy ktoś próbował jakis pośredni, np. 11x800? Pojeździłem troche i powiem tyle, że piszczy przy ruszaniu, głównie z ostrzejszym dodaniu gazu, czyli w sumie na skrzyzowaniach, szczególnie jak się skręca. Na prostej jak próbowałem - prawie nigdy. Coś chyba lubi popiszczeć w towarzystwie innych aut :-P Zastanawiam się, czy przypadkiem nie może być coś też ze sprzęgłem albo łożyskami, ale cóż - na razie tak będę jeździł. Dalej będę szukał informacji i za parę dni pewnie znów posiedzę w kanale grzebiąc w autku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.