Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ku przestrodze...

Featured Replies

Napisano

godzina 9.30 droga glowna kudowa - wroclaw, wjezdzajac do barda mialem przed soba tira dwa autka, nagle tir zaczal hamowac a przed nim ukazal mi sie "tanczacy" po calej drodze kombajn, skasowal dwa samochody, przelecial przezchodnik, trawe i krzewy nastepnie spadl z wysokosci okolo 15m na torowisko... zatrzymaly sie tylko dwa samochody aby pomoc poszkodowanym, m.in. ja... na szczescie tylo dwie osoby zostaly ranne, kierowcy obu poszkodowanych aut... niestety kierowca kombajnu zmarl swieca.gif nikomu nie zycze widziec to co ja widzialem... chyba sprzedam astre i kupie duze autko oslabiony.gif pisze to ku przestrodze... zwolnijcie troszke i pomyslcie przed podroza o ewentualnych skutkach nadmiernej predkosci czy zlego stanu autka...

Napisano

swieca.gif A kombajnista tańczył bo był na podwójnym, czy ślisko było?

Kombajn o tej porze roku tos mnie zaskoczył.

Napisano

o tej porze roku kombajn jechał raczej bez hereru. sam jestem ciekaw czyja wina

Napisano
  • Autor

> o tej porze roku kombajn jechał raczej bez hereru. sam jestem ciekaw

> czyja wina

nie wiem coz to herer, ale z tymu mial przyczepke z tym co z przodu kosi, pogoda byla ok sucho kolo 8 stopni, zjezdzal z gorki, albo mu hamulce puscily albo tir go walnal z tylu, kierowca kombajnu nie mogl opanowac pojazdu chyba z racji tego ze to skretne kola z tylu ma. nie musze chyba wspominac ze oczywicie tir pojechal dalej tak samo jak te dwa samochody przede mna crazy.gif

Napisano

> nie wiem coz to herer, ale z tymu mial przyczepke z tym co z przodu

> kosi

Header - to jest właśnie ta część "co kosi". Ale skoro mówisz,

że ciągnął za sobą na przyczepie - no to prawidłowo było zdemontowane zlosnik.gif

Napisano

heh o heder chodziło. d jest koło r na klawiaturze i się źle wcisnęło;)

jak kombajn to był stary bizon ZO56 łatwo poznać bo tylko te były produkowane bez kabiny, to bym się nie zdziwił, ze zawiodły mu hamulce, bo w nich były montowane hamulce mechaniczne bez hydrauliki tongue.gif i jak pół roku nie były ruszane i gościu przed wyjazdem nie sprawdził czy działają to mogło jedno koło hamować a drugie nie i kiszka tongue.gif

nawet przy sprawnych hamulcach ciężko tym manewrować po górzystym polu przy prędkości roboczej, a co dopiero na asfalcie jadąc 30na godzine.

W 88roku czy coś koło tego zaczęli montować juz hamulce hydrauliczne ale wszystkie starsze modele to strach w oczach sick.gif Inżynierzy z Płocka sie nie popisali

Napisano

Dorzuć do tego stan techniczny i czynności naprawczo-obsługowe

(a raczej ich brak na zasadzie "póki kosi, to ok") i przepis na czacha.gif gotowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.