Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima sie wylacza

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam taki problem przy klimatyzacji manualnej, temperatura na zewnątrz 7°C. Załączam przyciskiem slychac ze sie wlacza

i po ok 10 sekundach wylacza sie, kontrolka w przycisku nadal sie swieci. Wylaczam przyciskiem, wlaczam i znowy 10s i sie wylacza. czy ktos sie z takim objawem spotkal frown.gif

Czy klima jest niesprawna czy trzeba ja nabic?

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dodam, ze samochod mam od roku i jeszcze nic nie robilem z klimatyzacja. W lato chlodzila bardzo dobrze.

Napisano

> Dodam, ze samochod mam od roku i jeszcze nic nie robilem z

> klimatyzacja. W lato chlodzila bardzo dobrze.

Moim zdaniem czynnika chlodzacego (tzn "gazu") za malo. Klima rusza, spada cisnienie po stronie ssawnej sprezarki i presostat odlacza sprezarke. Przy troche wiekszej temperaturze powierza na tej ilosci gazu moze sie okazac ze jeszcze podziala dluej.

Ogolnie radze podjechac do majstrow od klimy i zmierzyc cisnienia ew. uzupelnic ilosc czynnika w obiegu. Przy okazji upewnij sie ze dodadza barwnik do nowej porcji czynnika, umozliwi to lokalizacje ewentualnego miejsca przecieku.

Napisano

Kiedys tak mialem - problem byl z przyciskiem. Wlacz i przytrzymaj wcisniety palcem - zobacz czy dalej chodzi.

Druga rzecz - moze byc sprzeglo od klimy zle wyregulowane. Przestawilo sie na skutek przekrzywienia sprezarki i trzeba wyregulowac - 5 min. roboty dla spec. od klimy. A moze poprostu sprzeglo juz pada?

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem czynnika chlodzacego (tzn "gazu") za malo. Klima rusza,

> spada cisnienie po stronie ssawnej sprezarki i presostat odlacza

> sprezarke.

Dzieki za sugestie. Dzisiaj bylem w serwisie klimy. Okazalo sie ze jednak brakuje czynnika wink.gif Uzupelnili, wymienili olej. Za 2 dni mam podjechac spr ewentualne wycieki. koszt 160zl

Pozdrawiam

Napisano

Co to za fachowcy. Najpierw powinni znalezc gdzie jest wyciek (takim niebieskim odczynnikiem) a potem uzpelnic czynnik i kasowac.

Napisano
  • Autor

> Co to za fachowcy. Najpierw powinni znalezc gdzie jest wyciek (takim

> niebieskim odczynnikiem) a potem uzpelnic czynnik i kasowac.

Generalnie sprawdzali szczelnosc i byla ok. Ale gostek powiedzial ze jak podjade za dwa dni to lampa poswieci, dla pewnosci wink.gif

Napisano

> Co to za fachowcy. Najpierw powinni znalezc gdzie jest wyciek (takim

> niebieskim odczynnikiem) a potem uzpelnic czynnik i kasowac.

Podłączając do automatu diagnostycznego dostajesz info czy układ ma większe nieszczelności, o mniejszych można się tylko dowiedzieć po kilku dniach używania klimy z wpuszczonym barwnikiem. Miejsca wycieków widoczne są potem pod lampą UV. Niektórzy napełniają azotem, ale to wykaże tylko tyle że przeciek jest lub nie ma, nie słyszałem żeby ktoś wpuszczał azot z barwnikiem.

A o jakiej metodzie Ty pisałeś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.