Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy Pilne!!!

Featured Replies

Napisano

Witam

Niewiem co sie stało z moja Brava?

Wszystko elegancko smigało zadnych objaw zeby cos miało sie ze psuc i dzis wracajac z pracy zaparkowałem autko pod blokiem stało mozre 3-4 godz. chcałem zaprowadzic do garazu i koniec autko juz o własnych siłach nie iedzie.

Rozrósznik kreci a nie chce zapalic, ja podejrzewam ze cos z elektronika bedzie nei tak,

Moze cos podobnego ktos miał lub wie co moze byc

To bardzo bym prosił o wszystie podpowiedzi bede bardzo wdzeczny.

Pozdrawaim

Napisano

sprawdź iskre, czy podaje benzyne i czy guzik pod siedzeniem masz wcisniety

Napisano
  • Autor

No jutro bede wszytsko sprawdzał jesli jeszcze ktos ma jakies podejzrenia co to mzoe byc to niech pisze (bo chciałbym miec autko sprawne jutro) bo mi pilnie potrzebne.

Napisano

> No jutro bede wszytsko sprawdzał jesli jeszcze ktos ma jakies

> podejzrenia co to mzoe byc to niech pisze (bo chciałbym miec

> autko sprawne jutro) bo mi pilnie potrzebne.

tak jak ci kolega napisał co masz sprawdzić , ale oprócz tego jest jeszce kilka innych opcji .miałem wiele takich przypadków z tipo 1,4 brawa 1,4 i wielu innych........... najpierw spróbuj sprawdzic iskre

wyciągnij jedna fajkę i przy pomocy starej świecy sprawdz czy daję iskre czacha.gif ale nie dotykaj przewodów podczas kręcenia - brak iskry to najczęsćiej uszkodzony (mokry) aparat zapłonowy lub uszkodzona cewka ............

jeśli wszystko gra to pozostało ci sprawdzić pompe paliwowa ......

przy pierwszym przekręceniu kluczyka powinienes usłyszeć krótki buczący dzwięk , ale uważnie sie przysłuchaj odchylając sie do tylnej kanapy.............

jeśli wszystko wpożo to sprawdz bezpieczniki i poruszaj wzystkimi możliwymi kostkami spinającymi ........

zwróc tez uwage na włączające się przekaźniki i czy ich styki nie sa zaśniedziałe

a jeśli i to wszystko bedzie wporządku to został ci jeszce najgorszy scenariusz....... a mianowicie immobiliser

musisz wtedy poszukac jakiegos sprawnego cwaniaczka komputerowo-elektronicznego który pogrzebie w komputerze i go odłączy ....... niestety mnie taka impreza w bravie 1,4 12v kosztowała 400zł bo w mieście mamy tylko jednego takiego cwaniaczka/ 100tyś mieszkańców

Napisano

Dwa tygodnie temu identyczne objawy.+ zalane świece Przyczyna wg. elektryka zablokowanie alarmu + mnóstwo błędów w kąpie (głównie lambda)

Napisano

u mnie po wymianie świec i przewodów WN, bravolot jakiś czas chodził, później znowu nie chciał palić - rozrusznik kręcił a silnik nie gadał. okazało się że padł czujnik położenia wału

Napisano
  • Autor

Witam wiedz tak dzis posprawdzałem to co pisaliscie i własnie nie słychac pompki , sprawdziłem bezpiecznik, bezpiecznik jest dobry. Jest jeszcze jakis inny powód ze pompka paliwowa nei dzała czy odrazu liczyc se z tym ze wymiana wkładu pomki

I jeszcze bym prosił o dobry opis jak sie zabrac do wymiany pompy

Pozdrawaim

Napisano

> I jeszcze bym prosił o dobry opis jak sie zabrac do wymiany pompy

> Pozdrawaim

śrubokręt w ręke i kręcić w lewo...

Napisano
  • Autor

> śrubokręt w ręke i kręcić w lewo...

Ale cos wiecej bym chciał sie dwiedziec bo posciągałem te pzrewody i jest ten cąły (korek jak na bece wyglada) i jego tzreba odkrecic i wtedy sie dostaje do Pomki Tak?

I jeszcze jak ja sprawdzic czy faktycznie jest kaput.

Napisano

> Ale cos wiecej bym chciał sie dwiedziec bo posciągałem te pzrewody i

> jest ten cąły (korek jak na bece wyglada) i jego tzreba odkrecic

> i wtedy sie dostaje do Pomki Tak?

tak

> I jeszcze jak ja sprawdzic czy faktycznie jest kaput.

podłączyć ją pod 12V i sprawdzić czy pompuje...

opis tego jest w troubleshooterze...

Napisano
  • Autor

A jeszcze chcałem sie was zapytac czy jest taka mozliwosc zeby odpalic bezposrednio autko na LPG II Generacja LPG Lanzo Renzi

Jesli tak to co tzreba zrobic ?

Napisano
  • Autor

Witam Ponownie

Cały czas mam problemy z moja Bravka

Iskra na swiecy jest wymotowałem pomke paliwowa i sprawdziłem (wzołem do miski benzyny i podpiołem ja pod prostownik) i cagnie paliwo. wiec chyba jest ok

Co jeszcze mzoe byc nei tak ze nie chce zapalic \

Pomuszcie bo juz nie wytzymuje z tym autem!!!!

Takze myslałem o czujniku wału korbowego czy by padł czy cos takiego ale chyba najpier bym miał objawy jakies a ja nic nei miałem

Sam juz nieiwem co robic czy na krawatke go i mechanik.

Napisano

> sprawdź iskre, czy podaje benzyne i czy guzik pod siedzeniem masz

> wcisniety

jaki przycisk pod siedzeniem ?

Napisano

Wracając do tematu pompki, ostatnio to przerabiałem. Nic ci nie dało podłączanie pompki na krótko to, że działa i pompuje nie znaczy, że jest sprawna w 100%. Musisz sprawdzić jakie daje ciśnienie w mojej bravce miało być ok. 3 barów a dawała tylko 1bara. Chociaż paliwo lało sie jak cholera to samochód ciągle dławiło dusiło, ciężko odpalał. Podłącz pompkę z powrotem i jak masz jakiś manometr to podłącz go na końcu wężyka idącego do silnika przy samym przekręceniu kluczyka pompa powinna nabić odpowiednie ciśnienie (nie wiem jakie powinno być w twoim przypadku) jeśli takiego nie ma to na 100% masz do wymiany pompę. Dolegliwość ta wynika z tego, że wewnątrz pompy jest taki zaworek przelewowy i jak on się zwali to paliwo sobie robi krótki obieg wewnątrz pompy. A jak wiadomo pompa rozbieralna nie jest i tu całe sedno sprawy. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No wczoraj zaprowadziłęm go do kolegi(mechanika) i jest tak z tym mojm Bravolotem nie ma napiecia na pomce wiec cos jest popalone,

Jak odbiore samochód to napisze co konkretnei sie stało.

Pozdrawaim

• 2 tygodnie później...
Napisano

> No wczoraj zaprowadziłęm go do kolegi(mechanika) i jest tak z tym

> mojm Bravolotem nie ma napiecia na pomce wiec cos jest popalone,

> Jak odbiore samochód to napisze co konkretnei sie stało.

> Pozdrawaim

jak to co ?????????bezpiecznik sie spalił i nie ma go wewnątrz samochodu tylko ukrywa sie pod maska w osłonie plastikowej wraz z bratem bliżniakiem 10A i dwoma kuzynami przekażnikami , tez tak miałem w tipo , jak juz załamkę strzeliłem ze pompka do wymiany .....sprawdziłem napięcie dochodzące do niej a póżniej ........po nitce do kłębka .....nawet nie wpadłem na ten pomysł że tam pod macha sa jakies bezpieczniki

Napisano
  • Autor

> jak to co ?????????bezpiecznik sie spalił i nie ma go wewnątrz

> samochodu tylko ukrywa sie pod maska w osłonie plastikowej wraz

> z bratem bliżniakiem 10A i dwoma kuzynami przekażnikami , tez

> tak miałem w tipo , jak juz załamkę strzeliłem ze pompka do

> wymiany .....sprawdziłem napięcie dochodzące do niej a póżniej

> ........po nitce do kłębka .....nawet nie wpadłem na ten pomysł

> że tam pod macha sa jakies bezpieczniki

Dokładanie to włąsnei sie stało co kolega wyzrej napisał

Ale samochód wczesnje odpaliłem na LPG ( niewiedzalem ze w mojej instalacji mozna tak odpalac a jednak mozna)

Pozdrawaim

Napisano

> Dokładanie to włąsnei sie stało co kolega wyzrej napisał

> Ale samochód wczesnje odpaliłem na LPG ( niewiedzalem ze w mojej

> instalacji mozna tak odpalac a jednak mozna)

> Pozdrawaim

ja tak odpalałem przez cały rok bo nie chciało mi sie pompki kupywać , w zimie musialem wcześniej przed odpalaniem lac ciepłą wode na parownik zeby nie zamarzał.....hieh hieh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.