Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autronic al-700 problem

Featured Replies

Napisano

Mam problem z moim Autroniciem al-700,otoz podczas przyspieszania sonda lambda spada do zera i mieszanka tez schodzi do bardzo ubogiej z kolei na wolnych obrotach jest bardzo bogato,czy sterownik nie powinien przy bogatej lambdzie zubozyc mieszanki?a przy ubogiej wzbogacic? Chyba dobrze mysle.Jeden gaziaz powiedzial mi ze te sterowniki nadaja sie do kosza. Please help.

Napisano

> Jeden gaziaz

> powiedzial mi ze te sterowniki nadaja sie do kosza.

To nieprawda, może nie są najlepsze, ale maja opinię jednych z lepszych i dobrze konfigurowalnych. Jesli gaziarz nie potrafi ustawić instalki, to plecie bzdury. Ja sam sobie wyregulowałem instalkę w oparciu o informacje z tego forum i jest ok.

Sonda lambda powinna oscylować w granicach 0.2-0.8v zarówno na biegu jałowym, jak i na wysokich obrotach. Na tym polega właśnie regulacja. AL-700 ma osobne parametry dla obu ww. trybów pracy silnika.

W twoim przypadku wygląda, że krokowy ustawiony jest na połowę otwarcia i wcale nie reguluje lub ma za mały zakres. Może trzeba też zwiększyć czułość reduktora. A może masz nieszczelność w dolocie i stąd to zubażanie mieszanki na wysokich. Trzebaby też dokonać ponownej regulacji. Trudno tak radzić na odległość. Pozdr.

Pozdr.

Napisano

"Jesli gaziarz nie potrafi ustawić instalki, to plecie bzdury" żeby nie wydało się że poprostu brak mu wiedzy, albo doświadczenia.

Podpisuję się pod tym stwierdzeniem obiema ręcyma zlosnik.gif . Ustawienia sterownika sprawy nie załatwią. Musi być jszcze odpowiednio wyregulowany parownik. Bo do tanga trzeba dwojga, a w tym duecie sterownik poprawia to czego nie zrobi mechanika parownika.

Napisano

Do kosza to jest ten gazownik. Mi to pachnie lewym powietrzem albo nieodpowiednim mikserem.Elektroniką nic nie nabucy jak mechanika spieprzona.

Napisano
  • Autor

> Do kosza to jest ten gazownik. Mi to pachnie lewym powietrzem albo

> nieodpowiednim mikserem.Elektroniką nic nie nabucy jak mechanika

> spieprzona.

Tez wydaje mi sie ze lapie gdzies lewe powietrze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.