Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulec ręczny (brak reakcji koła lewego)

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie,brak reakcji kola lewego na hamulec ręczny,postanowilem rozebrac beben łudząc sie jakąs regulacją linki.Nic takiego tam nie znalazłem.Dowiedziałem sie od znajomego ze przy szczekach(hamulce bebnowe) jest jakas śruga którą dokonuje się regulacji.Pytanie moje: czy krecenie tą śruba cos pomoże (dodam ze przy zakladaniu cieżko beben wchodzi,czyli takich luzów niema wielkich miedzy bebnem a szczekami) Czy to mozliwe ze szczeki sie tak nie równo wytarły? Czy to moze linka sie rozciągneła.Jezeli ktos posiada jakies foto gdzie konkretnie ta śruba sie znajduje to prosze o wrzut.W ksiązce (naprawiam sam) czytalem o koreczkach gumowcych od strony wewnetrznej (akurat widzialem takie ale to juz po fakcie.musialbym teraz zdejmowac kolo jeszcze raz).Co radzicie zrobic z tym ręcznym

Napisano

śruba regulacyjna jest przy lince hamulca ręcznego między podwoziem a deflektorem tłumika środkowego po lewej czyli niejako w rzucie dźwigni ręcznego .

Ściągnij koło to które nie hamuje i ręką pociągnij linkę z tyłu bębna próbując jednocześnie obracać bęben . Jeśli mimo naprężania bęben będzie się dało obracać - przyczyna tkwi w środku bębna .

Napisano
  • Autor

tobie chodzi o tą śrube co dwie linki są do niej zaczepione.to jest dobrze wyregulowane gdyz jedno kolo hamuje dobrze a drugie wcale,mi chodzilo o śrube w środku bebna (podobno ona jest na śrubokręt) i nią cos sie reguluje (chyba rozparcie szczęk)

Napisano

> mi chodzilo o śrube w środku bebna (podobno ona jest na

> śrubokręt) i nią cos sie reguluje (chyba rozparcie szczęk)

To samoregulator i nie jest "na śrubokręt":

278546700-ham_tyl3.JPG

post-36940-14352479954961_thumb.jpg

Napisano

> tobie chodzi o tą śrube co dwie linki są do niej zaczepione.to jest

> dobrze wyregulowane gdyz jedno kolo hamuje dobrze a drugie

> wcale,mi chodzilo o śrube w środku bebna (podobno ona jest na

> śrubokręt) i nią cos sie reguluje (chyba rozparcie szczęk)

nie ma takiej śruby w środku bębna . Dodam jeszcze - jeśli hamulec zasadniczy jest z tyłu ok , to przyczyną braku ręcznego jest chyba coś z linką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.