Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To już robi się wkurzające...

Featured Replies

Napisano

Chodzi o obroty w mojej asterce (1,4 16v lpg). Wieszają się na 1200 1500 a nawet 2000. Zarówno na biegu jałowym jak i moge sobie jechać na 2 -gim biegu z obrotami 2000 nie dotykając gazu. Nie jest tak zawsze, auto zaczyna szaleć po paru kilometrach. Od temperatury raczej nie zależy bo nawet jak się silnik nagrzeje stojąc nie jadąc to nie wieszają się. Krokowiec czysty przepustnica też. A i gdy obroty zawieszą się np na 2000 to włanczając dmuchawe na 4 i np ogrzewanie tylniej szyby udaje je się zbić na 1500. Wydaje mi się że wilgoć ma wpływ. Tech 2 nic nie pokazał specjalnego. Pomóżcie...

Napisano

widzę że po zimie nie ja jeden mam podobny problem. Wyczyściłem juz krokowaca, wymieniłem świeczki jeszcze tylko kable zostały.

Napisano

Ja miałem podobny problem. Też wieszały mi się obroty niezależnie od temperatury silnika. Niewiele pomogło czyszczenie krokowca. Aż wreszcie znajomek z ASO Opla poradził abym wymienił czujnik temperatury płynu chłodzącego, ale ten czujnik który podaje temperaturę do kompa auta, a nie ten który podaje temp. na deskę rozdzielczą. Tak też zrobiłem. Problem zniknął. Koszt pk 22 zł. Może u ciebie też pomoże banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

Gdzie znajduje się ten czujnik. Na weżu od chłodnicy z przodu silnika X14XE??

Napisano

> Tak.

a mozesz sprawdzic mi numer tego czujnika do mojego silnika X16SZ?

dzieki

Napisano

I dodatkowo radzę przejrzeć/wymienić wszelkie wężyki od podciśnienia.Co ja sie miałem z tymi obrotami,taki zabieg doprowadził do kultury obrotów niemal salonowej,Ssie gdzieś i tyle.

Napisano

> Gdzie znajduje się ten czujnik. Na weżu od chłodnicy z przodu silnika

> X14XE??

W moim C14 SE czujnik znajduje się z boku bloku silnika, wkrę cony jest w blok. Charakterystyczny szczegół: posiada niebieską osłonkę złącza (tam gdzie podpina się przewód)

Napisano

> a mozesz sprawdzic mi numer tego czujnika do mojego silnika X16SZ?

13 38 458

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.