Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Espace 2,0 1994 na co zwrócić uwagę przy kupnie

Featured Replies

Napisano

Noszę się z zamiarem zakupu Espace z 1994 roku, mam juz jednego na oku, chciał bym się jednak zpytać czy auto to ma jakieś dokuczliwe usterki na które należy zwrócić szczególnie uwaqgę

Napisano

> Noszę się z zamiarem zakupu Espace z 1994 roku, mam juz jednego na

> oku, chciał bym się jednak zpytać czy auto to ma jakieś

> dokuczliwe usterki na które należy zwrócić szczególnie uwaqgę

Mam takiego od wrzesnia ,ale ja kupiłem go tanio z windykacji bankowej i był w stanie opłakanym angryfire.gif.................

Teraz ,po pół roku i nakładzie prawie 3000zł w częściach sam naprawiam więc robocizna 0zł biglaugh.gif) zaczyna normalnie jeździć brawo.gifdrive.gif

2.0 to stary silnik J7R 8 zaworowy dobrze współpracujacy ze zwykłą , najprostszą instalacją LPG ,jeżeli auto ma gaz to trzeba sprawdzić obudowę filtra powietrza czy nie jest popękana,wymienić przewody wysokiego napięcia (w sklepie prosić o kable do Reno Safrane),koniecznie też kopułkę i palec rozdzielacza zapłonu gdyż ze względu na jego umieszczenie z tyłu silnika nikt tam nie zaglądał , bardzo ważne jest sprawdzenie włącznika wentylatorów chłodnicy ,bo bardzo łatwo "zagotować"silnik,szwankuje trochę elektryka ....

Padły mi "na raz" : stacyjka (pasuje od Clio 97zł),altek,rozrusznik, po naprawie wszystko gra "jak ta lala" waytogo.gif

Obejrzeć koniecznie skrzynię biegów i posłuchać czy nie wyje,bo są one bardzo nieszczelne.

Klamki drzwi wewnętrzne bardzo łatwo się łamią ,z powodu brudu i korozji "pada" klamka tylnej klapy i jest prawie niedostępna w "urzywakach" , a jak jest to kosztuje 300zł screwy.gifangryfire.gifangryfire.gif

Sprawdzić szczelność przedniego szyberdachu,bo lubi podciekać , ja mam po "zimie" mokre dywany z przodu ...

Po doprowadzeniu do "kultury technicznej" stwierdzam ze to bardzo mało awaryjny samochód,bardzo pakowny.

Tyle moich półrocznych obserwacji,ogólnie jak auto zadbane to warte grzechu choćby przez to że jest CAłE oklejone panelami z laminatu a szkielet ma stalowy i całkowicie ocynkowany,więc problem korozji odpada brawo.gif

Jest to również ta zaleta że kupisz auto w 100% "nie bite", bo mało kto umie je naprawić tak by jednocześnie nie popsuć(odpada "naciąganie"karoserii bo połamie sie laminatowy dach yay.gif).

Teraz już wiesz czego szukać ,ale powtórzę : jeżeli auto jest w miarę zadbane to jest warte grzechu waytogo.gif

Acha ,zapomniałem napisać o lakierze :

- dach pokryty jest lakierem strukturyzowanym , półmatowym i wnęki dzrwi również i jest to malowanie orginalne.

- ten rocznik może mieć problemy z "odgazowaniem" żywicy epoksydowej która tworzy laminat,objawia się to "wędrującymi bąblami" pod lakierem ,jest to wada fabryczna i taki element trzeba lakierować.

Napisano
  • Autor

Dzieki za podpowiedz , auto jest w dobrym stanie i skrzynia biegów nic nie wyje, sprowadzone z włoch cena 8500 czy to nie za dużo

Napisano

> Dzieki za podpowiedz , auto jest w dobrym stanie i skrzynia biegów

> nic nie wyje, sprowadzone z włoch cena 8500 czy to nie za dużo

nie to nie za dużo ,te auta na allegro czy innym oto-moto stoja w okolicach 12 tysi za zarejestrowane w kraju

• 2 tygodnie później...
Napisano

Widze to samo przechodzil Espace 94 2.0 ktory jest w mojej rodzinie od 9lat smile.gif ale smiga dalej a ma juz cos kolo 300tyskm

w zeslzym roku byl jeszcze jakis problem z półośką bo wyskakiwala, jest tam cos dziwnie nakombinowane rozwiazanie z tego co mi tato opowiadal bo nie bylo mnie przy naprawie tej awarii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.