Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

troszke duzo pali

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich

swoja asterke posiadam już ponad rok czasu

i zauważyłem ze średnia spalania sięga mi 9L mad.gif

wiem że spalanie zależy w dużej mierze od stylu jazdy ale 9L/100km w cyklu mieszanym to koszmar

jeżdżę dość szybko w trasie 140km/h

często zdarza mi sie zmieniać biegi przy 3,5 tys/obr nieraz przeciągam do 4tysi obr

filtr powietrza i paliwa nowy

świece nowe

auto ogólnie jeździ sprawnie-nie odczuwam żadnego zamulenia więc katalizator pewnie nie jest przypchany

normalna temperaturę pracy silnika osiąga dość szybko więc termostat sprawny

w najbliższym czasie zamierzam przeczyścić krokowca i zaślepić EGR

co może być przyczyna tak dużego spalania ??

mój styl jazdy ?? czy coś innego

w trasie pali mi 7 a nawet 8L na 100km

muszę coś z tym zrobić bo waha już po 4 zeta chodzi

jeszcze nigdy nie udało mi się zejść ponizej 7L na 100km co jest grane ??? niewiem.gif

Napisano

a ile Ci pali jak pośmigasz po zakorkowanym mieście, tylko bez ściemy,

ja mam podobny silnik 1,6 c16 nz po trasie zabiera 7 L a po mieście Wrocław 11,5, to dużo jestem umówiony na serwis w warsztacie opla, może to kwestia sondy lub np zapłonu nie wiem ale się wkur... rozmowami ze ściemniaczami w ASO i innymi naprawiaczami. Oni tylko pierd.... i filozofują a ja kuur.. chcę wiedzieć więc będzie pełna diagnostyka i tematy regulacyjne. konierc w tym temacie

pozdrawiam Wszystkich na forum

Napisano
  • Autor

> a ile Ci pali jak pośmigasz po zakorkowanym mieście, tylko bez

> ściemy,

nie wiem ile mi spali w korkach ale napewno ponad 10L a może i 11L

spalanie jest okropnie duże-ktoś mi kiedyś powiedział ze może to być wina podkręcenia silnika przez wgranie innej mapy do kompa lub coś tam innego dokładnie nie pamiętam tej rozmowy /może to i prawda bo asterka jeździ dość ładnie i żwawo /elegancko się zbiera/

podejrzewam że sonda będzie OK - takie spalanie mam od samego początku czyli od momentu nabycia autka a asterka ta pochodzi z zachodnich Niemiec i sam ja sprowadziłem

jak byś dowiedział sie czegoś ciekawego w ASO to daj znać na PW albo napisz coś pod tym postem

Pozdrawiam

Napisano

Tylko nie w ASO !

Oczywiście dam znać po wszystkim, ale ja mam takie same objawy tzn:

gubię w mieście wszystko co się porusza po drodze, auto ma takiego kopa, że jak dokręcam 4 tys obr następuje sytuacja kiedy naprawdę wszystko zostaje w tyle. Martwi mnie to i wcale nie rajcuje bo za tym idzie spalanie właśnie 11, 5 L- oczywiście jeżdżę do 3 tys obr na bieg, Śmierdzi spalinami i d...

KJestem zdegustowany, bo to nie potrzebowałem sportowego a wyszło jakbym miał ze 100 koni.

Napisano

> Tylko nie w ASO !

> Oczywiście dam znać po wszystkim, ale ja mam takie same objawy tzn:

> gubię w mieście wszystko co się porusza po drodze, auto ma takiego

> kopa, że jak dokręcam 4 tys obr następuje sytuacja kiedy

> naprawdę wszystko zostaje w tyle. Martwi mnie to i wcale nie

> rajcuje bo za tym idzie spalanie właśnie 11, 5 L- oczywiście

> jeżdżę do 3 tys obr na bieg, Śmierdzi spalinami i d...

> KJestem zdegustowany, bo to nie potrzebowałem sportowego a wyszło

> jakbym miał ze 100 koni.

A moze spóbuj pojeździć "normalniej" troche wcześniej zmieniaj biegi i nie kręć go za wysoko-oczywiście też nie jak "kapelusz" jakiś cool.gif ale jedź spokojniej-może tu tkwi przyczyna niewiem.gif

Wprawdzie mam troszkę inny silnik ale jak jeżdze tak jak opisujesz-czyli gubie wszystkich co mają 4 kółka to po mieście osiągnięcie11-13 litrów/100km nie jest problemem. Ale gdy jeżdze spokojnie tak do 3-3,5 tys obr/min to spalanie wynosi 9l/100km w mieście

Napisano

Swoją drogą jestem ciekaw ile ASO woła za diagnostykę poziomu spalania. Żony corsa żre 6,3 na trasie i 8,5 po mieście. To moim zdaniem również dramat - jak na corse 1,2. Zaczynam żałować, że puściłem uno 200 r w gazie, bo było tanie i niezawodne, pomijając jak wygląda i że surowe bardzo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.