Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Corsa B 3D

Featured Replies

Napisano

Od dluzszego czasu samochod ten bardzo mi sie podoba. Uwazam, ze jest jednym z najladniejszych samochodow wyprodukowanych seryjnie ok.gif

Ladnie jeszcze wygladzony, zmieniony grill, pare stylizacyjnych "dodatkow" i bajka serduszka.gif

Moze sobie kiedys sprawie zlosnik.gif

Ale takie pytanie mnie naszlo: czy byly montowane tam silniki diesla? A moze juz ktos wsadzal duzy silnik diesla do tego autka? Mozna oczywiscie wsadzic silnik z napedem 4X4 z Cali, ale ciekaw jestem jak z duzym silnikiem diesla. Czy nie okazalby sie za ciezki do tego malenstwa?

Napisano

www.corsa.ja.pl lub www.ctm.pl

fabrycznie montowali 3 rózne diesle (w sumie więcej bo sie różniły ale to nie ważne)

1.5 (50ps)

15td (67ps)

1.7 (60)

a co do dużego silnika... już z c20xe czuć silnik... z przodu a diesle są o wiele cieższe...

Napisano
  • Autor

> a co do dużego silnika... już z c20xe czuć silnik... z przodu a

> diesle są o wiele cieższe...

Pug 206 duzo ciezszy chyba nie jest, a dwulitrowego diesla montuja ok.gif

Napisano

..tak ale to idzie w parze z innym zawieszeniem i w ogóle... wsadzić silnik to nie problem bo są corsy z silnikami v6 ale czy to będzie skręcać tak jakbyś chciał to inna sprawa...

Napisano

dokładnie - lepiej C20LET i zawieszenie od Tigry ok.gif

Napisano
  • Autor

> ..tak ale to idzie w parze z innym zawieszeniem i w ogóle...

eee.... po co?

zlosnik.gif

Napisano

> dokładnie - lepiej C20LET i zawieszenie od Tigry

HEH śmieszne.. smile.gif dałeś teraz.. smile.gif pośmiałem sie nieco ale juz prostuje.. smile.gif czy Ty w ogóle wiesz czym różni sie zawieszenie Tigry od zawieszenia Corsy??

to już CI mówię sprężynami z tyłu tylko... wink.gif

jaj już dwie corsy w tym jedna grzebana druga przygotowywana do swapa na c20xe.. i powiem wam ze to nie jest taka łatwa sprawa.. silnik ot nie wszystko heble przydały by się lepsze.. zawiecha jest po teo żeby nie wysmarować na zakręcie na wprost lub żeby dupa zyt lekka nie jezdziłą po swojemu...

Napisano

źle spojrzałem w EPC - masz rację skromny.gif wpierwy pomyślałem - że jest jak w Astrze i Astrze GSI - obniżone skromny.gif ale tak masz rację, hamulce powinny pod pasować od Astry/Astry GSI(a może się mylę?), zawieszenie utwardzić, ale to z oczywistościami nie ma co dyskutować - i to jest jasne chyba przy swapie na mocniejszy silnik, nie? skromny.gif

Napisano

w corsach heble mają 236 mm wentyle albo nie zależy jakiś silnik byl przed swapem.. wink.gif a da sie spokojnie przerobić na 256 mmm z asrty gsi calibry... vectry...

Polska to nie Ameryka.. smile.gif u nas tzreba też skręcać i hamować a nie tylko przyspieszać.. smile.gifgrinser006.gifpub2.gif

Napisano

> u nas tzreba też skręcać i hamować a nie

> tylko przyspieszać..

wiem - przyznaje rację, źle spojrzałem - trochę roboty z tym jest - a może 296mm od Omegi B? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.