Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siena 1.6 16 v Problem z silnikiem i ciśnieniem oleju

Featured Replies

Napisano

Nie wiem od czego zacząć. Pewnego dnia zajrzałem pod maskę i zobaczyłem ochlapaną olejem maskę i filtr powietrza. Okazało się że olej został wywalony przez rurę bagnetu,dodatkowo na bagnecie były śladu majonezu Przypuszczałem że była to moja wina bo przesadziłem gdy uzupełniałem olej po pęknięciu uszczelki rury bagnetu Przez jakiś czas wszystko było dobrze ale potem usłyszałem że silnik pracuje inaczej. Mechanik stwierdził że stuka któryś z popychaczy zaworów

Umówiłem się z nim na naprawę ale gdy jechałem do niego wyszedł jeszcze jeden kwiatek. Mianowicie po zdjęciu nogi z gazu na małych obrotach zaczyna dosłownie na chwilę zapalać sie lampka oleju

Może ktoś ma swoje teorie co może być nie tak. Koledzy straszą mnie pękniętą głowicą,zapchanymi kanalikami olejowym walnięta pompą oleju

Chyba pierwsze co zrobię to wymienię olej Obecnie gdy chcę sprawdzić stan oleju na bagnecie mam praktycznie sam majonez Mam pytanie czy taki olej z majonezem może powodować niewydolnosc pompy olejowej i w związku z tym mniejsze ciśnienie oleju. Stawiam że powodem kłopotów jest niewydolna pompa olejowa bo lampka sygnalizuje awarię jedynie na niskich obrotach

Druga sprawa skąd wziął się ten majonez na rurze bagnetu Sprawdziłem że płynu nie ubywa a więc skąd dostała sie woda aby wymieszać się z olejem ????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.