Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wlew gazu pod tablica

Featured Replies

Napisano

siema, macie moze chlopaki jakies fotki wlewu gazu lpg pod tablica rejestracyjna - chodzi mi o jakies pogladowe, z przebiegu zakladania zlosnik.gif musze cos wykombinowac ale jak narazie to wydzie tylko mozliwosc przytwierdzenia wlewu do tylnej scianki grodziowej i wykonanie duzego otworu w zderrzaku zeby sie przez niego dostac do wlewu zlosnik.gif

Napisano

robiłem cos takiego w wakacje w cc kumpla przy okazji wymiany zderzaków na lakierowane i własnie przeniosłem wtedy wlew pod tablice

wlew gazu montujesz normalnie w zderzaku pod tablica, a w scianie grodziowej bagażnika rozwiercasz doś duży otwór zeby sie zmiesciła cała reszta wlewu z przewodem, tablica rejestracyjna przymocowana na zawiaskach odchylana do góry.

w sumie cała operacja nie jest dość kłopotliwa, do wykonania są w sumie 3 otwory:

- w zderzaku

- sciance grodziowej bagażnika

- i ewentualnie jeszcze jeden w zaleznosci jaką masz butle i jak wyprowadzone przewody do tankowania by wprowadzić przewód spowrotem do bagażnika.

a miny pracowników stacji paliw bezcenne 893goodvibes.gif

jak znajde jakies zdjecia to wstawie

Napisano

> robiłem cos takiego w wakacje w cc kumpla przy okazji wymiany

> zderzaków na lakierowane i własnie przeniosłem wtedy wlew pod

> tablice

> wlew gazu montujesz normalnie w zderzaku pod tablica, a w scianie

> grodziowej bagażnika rozwiercasz doś duży otwór zeby sie

> zmiesciła cała reszta wlewu z przewodem, tablica rejestracyjna

> przymocowana na zawiaskach odchylana do góry.

> w sumie cała operacja nie jest dość kłopotliwa, do wykonania są w

> sumie 3 otwory:

> - w zderzaku

> - sciance grodziowej bagażnika

> - i ewentualnie jeszcze jeden w zaleznosci jaką masz butle i jak

> wyprowadzone przewody do tankowania by wprowadzić przewód

> spowrotem do bagażnika.

> a miny pracowników stacji paliw bezcenne

> jak znajde jakies zdjecia to wstawie

a ten wlew jest umieszczony jakos centralnie czy nie ma roznicy?

taaa wyobrazam sobie mine jak podjezdza gosc pod LPG a tu nie ma nigdzie wlewu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

cos wlasnie tak knuje zlosnik.gif wypuszczona rurka ze zbiornika zamiast kola zapasowego pod auto i zagieta spowrotem do bagaznika ale ja mysle zeby wlew na stale do scianki przymocowac na jakims dystansie zeby nie wystawal mi w bagazniku zbytnio ale tez zeby nie do zdesia co by tego sie zawsze dalo szybko odkrecic . dzieki za opis, widze ze mysle o czyms bardzo podobnym

Napisano

> siema, macie moze chlopaki jakies fotki wlewu gazu lpg pod tablica

> rejestracyjna - chodzi mi o jakies pogladowe, z przebiegu

> zakladania musze cos wykombinowac ale jak narazie to wydzie

> tylko mozliwosc przytwierdzenia wlewu do tylnej scianki

> grodziowej i wykonanie duzego otworu w zderrzaku zeby sie przez

> niego dostac do wlewu

ogolnie to tez taka opcja moze byc zlosnik.gif

d291817d97150042med.jpg

caf909917d7abe8fmed.jpg

e5db5df0172b1560med.jpg

a6e3bd0a6730c55fmed.jpg

Napisano
  • Autor

o wlasnie to bedzie to co postaram sie osiagnac, bede dazyl do czegos takiego

Napisano

Mam takie pytanie w co do foty Rafika tablica trzyma sie na zawiasach a czy jest jakos mocowana u dołu zeby podczas jazdy nie stukała confused.gif

Napisano

> a miny pracowników stacji paliw bezcenne

bezcenne to mieli jak podjezdalem swoim i wyjmowalem cegle, wjezdzalem na nia a nastepnie na czuja od spodu podpinalem pistolet od LPG zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam takie pytanie w co do foty Rafika tablica trzyma sie na zawiasach

> a czy jest jakos mocowana u dołu zeby podczas jazdy nie stukała

witam nie jest niczym mocowana poprostu zawiaski tak ciezko chodzą ze nie potrzeba niczym mocowac wiec sama sie nie otwiera ani nie stuka smile.gif

Napisano
  • Autor

dokladnie zlosnik.gif ja mam az 3 zawiasy co jeden to gozej sie otwiera wiec nic nie podwiewa i nie stuka zlosnik.gif

Napisano

> witam nie jest niczym mocowana poprostu zawiaski tak ciezko chodzą ze

> nie potrzeba niczym mocowac wiec sama sie nie otwiera ani nie

> stuka

dzięki za odpowiedz bo mnie to zastanawiała myślałem że jakieś magnesy grinser006.gif

Napisano

> dokladnie ja mam az 3 zawiasy co jeden to gozej sie otwiera wiec nic

> nie podwiewa i nie stuka

a to zawiasy sprzedaja takie ciezko chodzace czy trzeba je troche zepsuc ? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

ja kupowalem takie ciezko chodzace zlosnik.gif cale 1,69zl sztuka zlosnik.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

odgrzewam... mam wielką prośbę, mógłby mi ktoś zrobić zdjęcia od dołu jak to wygląda ( tak żeby było widać gdzie ta rurka biegnie od zdesia) oraz z góry ( żeby było widac zbiornik i gdzie ta rurka się chowa)

niekoniecznie dzisiaj...

Napisano

> dziwne ze tego konta jeszcze nie usunęli

mógłby mi ktoś zrobić foto butli z gazem, jak te rurki są poprawadzone? (wewnątrz bagażnika) żeby zrobić wlew pod tablicą muszę wyciagać całą butlę?

Napisano

ehhh zrobiłem foto mojego, jeśli możecie chociaż zaznaczyć w paint'cie gdzie ma ta rurka lecieć...

a.jpg

b.jpg

c.jpg

Napisano
  • Autor

> ehhh zrobiłem foto mojego, jeśli możecie chociaż zaznaczyć w

> paint'cie gdzie ma ta rurka lecieć...

siema , u mnie leci tak jakos . fotki ci enie dam bo jak pisalem jestem gdzie jestem zlosnik.gif ja mam maly otwor w deklu i rurka idzie gora zbiornika a na wszystkim lezy plyta ze nic nie gniecie rurki. rurka jest swobodna a plyta sie wspiera pomiedzy jedna stona bagaznika a druga. wsio ukryta i wyglada git a wlew jest przykrecony do zdesia , rurka swobodnie przechodzi przez sciane bagaznika i jest zasilikonowana . blacha na 3 zawiasach za kilka groszy i odchyla sie do gory a nie do dolu. to tyle zlosnik.gif

post-45787-14352486471774_thumb.jpg

Napisano

> wstydzisz siem swojego NOS-a

nie, nie wstydze się wydawać 16 zł żeby zrobić 100km ale wlew gazu trochę oszpeca tylni zdeś.

Napisano
  • Autor

> wstydzisz siem swojego NOS-a

e tam - wstyd to krasc zlosnik.gif po dzwonie postanowilem ze w czasie neprawy i malowania auta zakombinuje z taka duperela zlosnik.gif dodatkowo kiedys mialem malowany zdes i ten czarny odstajacy korek wygladal blado - niesymetrycznie jakos zlosnik.gif tak jak i wydech zlosnik.gif wiec narazie korek ukrylem a jak przedluze zdes to i wydech sie ukryje zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.