Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sytuacja krytyczna na Zakopiance

Featured Replies

Napisano

Zakopianka.Niedzielne przedpołudnie,pomykam do Zakopanego.Za Myślenicami na nowym odcinku,gdzie można wyprzedzać - wyprzedzam Fabie - dojazd,redukcja na trójkę,pełny gaz i kicha! obroty spadly,silnik stracił moc,prędkość 40km ,zaświeciła się kontrolka awarii silnika,silnik idzie jak traktor,szarpie Asterką, dobrze, że gość za mna nie zabrał się do wyprzedzania. Dotoczyłem sie do zatoczki,wyłączyłem silnik,odpaliłem ponownie i....wszystko gra, kontrolka zgasła,silnik elegancko wchodzi na obroty.Jadę dalej,na odcinku tuż za Pcimiem gdzie jest oddany kawalek nowej drogi,pogoniłem Astrolota do 160.Poszla elegancko.Dojechalem do Zakopanego bez problemów i powrót do Krakowa odbył sie rownież bez problemowo. Zastanawiam sie,czy nie pojechać jutro do ASO na komputer.Stawiam na zawór recyrkulacji. Trzy lata temu padł mi też na Zakopiance, tyle,że w Naprawie, ale wówczas kontrolka nie zgasała i silnik przełączył sie w tryb awaryjny.Zastanawiam się czy jechac do ASO, ale z drogiej strony nie chciałbym powtórki, bo już tyle szczęścia drugi raz moge nie mieć.

pozdr

post-16722-14352480739242_thumb.jpg

Napisano

>Stawiam na zawór recyrkulacji. Trzy lata temu padł mi też na Zakopiance,

Witam.

Wniosek z tego taki że twojej asterce nie złóży górskie powietrze, wink.gif

Mi też sie świeci kontrolka EGRa, z tym że nie mam takich cyrków z autem. u mnie jest wszystko OK

Pozdro

Napisano

Pojedziesz do ASO to wydasz kasę na darmo, jeśli nie będzie w pamięci błędu. Bez niego nie dowiesz się przy poprawnie pracującym silniku co było przyczyną. Spróbuj w bezpiecznym miejscu wywołać to zjawisko ponownie. Można zrobić techem test EGRa, ale jeśli to było chwilowe zacięcie to z pewnością u mechanika się nie powtórzy. Złośliwość rzeczy martwych.

A może Fabia puściła smroda i Asterkę przytruło wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.