Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WYDECH w PII 1,2 8V - i kłopoty z tym związane

Featured Replies

Napisano

Hej,

Rozi wie jakie miałem problemy, ze znalezieniem rury wydechowej (środkowego odcinka - czyli siatki + rury do tłumika końcowego)

Okazuje się, że przynajmniej dwa tygodnie temu do PII 1,2 8V NIE DAŁO się kupić innej rury jak firmowa za 378 zł w ASO oslabiony.gif

Zrobiłem zakrojone na ogromną skalę badania, ktore zaowocowały takim oto wynikami:

1. Bosal w katalogu na rok 2004/2005 ma wprawdzie rurę ale jej jeszcze nie produkuje

2. Walker jeszcze nawet w katalogu jej nie ma

3. Brodnica i Raszków skopiowały błędny schemat z katalogu Bosala na rok 2003 i robią do PII 1,2 8v i 16 v taką samą rurę z tłumikiem środkowym, choć w 8v tłumika środkowego nie ma i być nie może

4. ergo, póki co jak komuś przerdzewieje rura tak jak mi a chce coś lepszego od samoróbki, jest zdany na firmowkę... oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

P.S.

Wkrótce fotostory z rozbierania skrzyni biegów, padło mi główne łożysko oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

> 3. Brodnica i Raszków skopiowały błędny schemat z katalogu Bosala na

> rok 2003 i robią do PII 1,2 8v i 16 v taką samą rurę z tłumikiem

> środkowym, choć w 8v tłumika środkowego nie ma i być nie może

Ale co kolega mowi yikes.gif ja osobiscie w Strusiu mialem srodkowy a Strus ma 8V i jeszcze go wycinalem cfaniaczek.gif

Napisano

> Ale co kolega mowi ja osobiscie w Strusiu mialem srodkowy a Strus ma

> 8V i jeszcze go wycinalem

Seba ale Twój struś to jest zupełnie inna historia cfaniaczek.gif

pozdrawiam dawno niewidzianego kolege 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Ale co kolega mowi ja osobiscie w Strusiu mialem srodkowy a Strus ma

> 8V i jeszcze go wycinalem

ja nie mam i jak się w Carserwisie dowiadywalem, być go tam nie może, bo będzie inne sprężanie spalin, inne dane pójda do kompa i będzie spineyes.gifspineyes.gifspineyes.gif

jak się dowiem, że 1,2 8v może chodzić ze środkowym tłumikiem to się angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

dodam, że sam Carserwis najpierw wciskał mi ryrę ze środkowym tłumikiem a potem sam ją odradzał, więc kitu mi wcisnąć raczej nie chcieli, a firmową rurę kupiłem gdzie indziej, bo tam w ogóle jej nie mieli.

Napisano
  • Autor

Pierwotnie w roku A.D. 2000 od siatki do tłumika zespół wydechowy to była całość, potem zaczęto montować to z dwóch elementów, łączonych przed końcowym tlumikiem specjalną opaską,

jako ciekawostkę dodam, że np. na Rydygiera w ITALMocie powiedzieli, że występują tylko kompletne wydechy łącznie z katalizatorem za jakieś bajońskie sumy i że inaczej wymienić poszczególnych częsci się nie da hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> jak się dowiem, że 1,2 8v może chodzić ze środkowym tłumikiem

Oczywiscie ze moze, ja w HGT Looku mialem srodkowy biglaugh.gif

Fakt, ze znalezienie go zajelo mi 4 lata rotfl.gif ale byl, na 100% byl srodkowy busted.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiscie ze moze, ja w HGT Looku mialem srodkowy

> Fakt, ze znalezienie go zajelo mi 4 lata ale byl, na 100% byl

> srodkowy

nie denerwuj mnie... angryfire.gif

Napisano

wedlug mnie to z tlumiorami w V8 to bylo tak:

CF2 mialy dwa tlumiory

a wszystkie CF3, w tym miedzy innymi moj maja wielka dlugasna rure i jeden wydzior na koncu smile.gif

Ale znajac Fiata to moze to roznie wygladac i niekoniecznie mozna w tym znalezc racjonalne wytlumaczenie zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.