Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki czy zaciski??

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanko dotyczace jak w temacie a dokladnie.Jadac moim unolotem wydobywa sie przerazliwy pisk z prawego przedniego kola.2 miesiace temu zakladalem nowe klocki.

Co to moze byc?Mam wymieniac zaciski czy jakies spinki, o ktorych tutaj piszecie.

Slyszalem, ze cola jakos na to pomaga.Spiekaja mi sie klocki.Co zrobic pomozci??

Z gory dziekuje. spineyes.gif

Napisano

> Witam.

> Mam pytanko dotyczace jak w temacie a dokladnie.Jadac moim unolotem

> wydobywa sie przerazliwy pisk z prawego przedniego kola.2

> miesiace temu zakladalem nowe klocki.

> Co to moze byc?Mam wymieniac zaciski czy jakies spinki, o ktorych

> tutaj piszecie.

> Slyszalem, ze cola jakos na to pomaga.Spiekaja mi sie klocki.Co

> zrobic pomozci??

> Z gory dziekuje.

Witaj 20.GIF

Wymienic przewody elastyczne. Poszukaj na szukajce kilka miesięcy wstecz hasła "elastyczne" znajdziesz kilka tematów i kilka manuali jak to zrobic.

278629896-szukaj1.jpg

post-74814-14352480760338_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki za pomoc.

Ale zapomnialem napisac, ze te przewody tez juz wymienialem wraz z wymiana klockow.

Na jakis czas przestalo piszczec i znow sie objawy pojawily, wiec to nie moze byc ten przewod. confused.gif

Ale za pomoc dziekuje i moze masz jakies inne pomysly dotyczace tematu??

Napisano

> Dzieki za pomoc.

> Ale zapomnialem napisac, ze te przewody tez juz wymienialem wraz z

> wymiana klockow.

> Na jakis czas przestalo piszczec i znow sie objawy pojawily, wiec to

> nie moze byc ten przewod.

> Ale za pomoc dziekuje i moze masz jakies inne pomysly dotyczace

> tematu??

Pozostaje zacisk, poszukaj tego tematu jak wyżej opisałem. A przed tobą najprawdopodobniej wymiana gumek oink.gif w zaciskach.

Pisze najprawdopodobniej bo takie mam pierwsze skojarzenie powodu dla którego klocek nie odchodzi od tarczy.

Inne powody to brak, źle założone lub uszkodzone sprężynki (najwazniejsze te górne blaszki, bez tych dolnych drucików mozna jeździć), uszkodzenie któregos z przewodów i zasysa Ci powietrze, uszkodzenie pompy i brak podcisnienia odciągajacego tłoczek z zacisku, silne zanieczyszczenie klinów lub prowadnic na obudowie zacisku i przytrzymuje Ci klocek przy tarczy jednostronnie (to zaobserwujesz po rozebraniu czy oba klocki zużywaja sie w miarę równomiernie).

Tyle teraz przychodzi mi do głowy. Więcej będziesz wiedział jak rozbierzesz koło i zacisk. Po objawach trudno sie wyrokuje co może byc przyczyną. Najlepiej jak opiszesz co zastałes po rozebraniu koła i wtedy będziemy diagnozować przyczyne. Powodzenia.

Napisano

Złoty środek na dolegliwości układu hamulcowego:

czystość, czystość, czystość...

Wyjmij klocki i dokładnie oczyść z rdzy. To samo z zaciskiem i jarzmem. Z klocków zdejmij pilniczkiem wszystkie ostre krawędzie i zadziory.

Napisano

> Złoty środek na dolegliwości układu hamulcowego:

> czystość, czystość, czystość...

> Wyjmij klocki i dokładnie oczyść z rdzy. To samo z zaciskiem i

> jarzmem. Z klocków zdejmij pilniczkiem wszystkie ostre krawędzie

> i zadziory.

Dokładnie ja wyżej ok.gif A wszystko poskładaj do kupy na smarze miedziowym, u mnie pomógł smile.gif

A ta wogóle, to nowe klocki czasem piszczą na początku, ale przy hamowaniu i to normalka np. Lucasy. Ale jak Ci piszczy cały czas lub grzeją się wyraźni felgi, to jednak coś jest nie tak.

Napisano

zgadzam sie w 10000% czystosc czystosc wczoraj do wieczora wlaczylm z tym ciagle zapiekał mi sie lewy hamulec

dawalem do mechanikow

wczoraj kupilem specjalny smar do ukladu hamulcowego taki jak tubka od super glue rozlozylem wszytko wyszlifowalem papierem

1000 na wode wypolerowalem pasta zlozylem na ten smar, kliny wyszlifowalem wyczyscilem hamulce brzytwy

tylko czystosc

ps bardzo wazne sa te gumowe uszelki ktore przychadza na tloczek i zacisk wymienilem na nowe koszt to 5 zł za zestaw naprawczy naladuj pod ta uszczelke tego smaru i musi dzialac nie ma bata;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.