Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak sprawdzić który popychacz jest do bani???

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam problem z silnikiem 1.6 w bravie. Otóż zrobiłem mu wymianę głowicy wraz z wałkami rozrządu, ale nie jestem pewnien czy na 100% wszystko było tam dobre, bo po złożeniu dość mocno "klekoce" jakby na zaworach. Czy z tym odpowietrzaniem to prawda, bo w mojej książeczce nie znalazłem nic o tym? Jeśli prawda to jak je odpowietrzyć po złożeniu w całość? jeśli to nie kwestia odpowietrzania, to jak wykryć który popychacz jest do wymiany???

Napisano

olej to (moja rada) zlosnik.gif moj klepie od dnia kupna i wali mnie to. jest ich 16 i ciezko bedzie trafic ten uwalony a 40zl za sztuke to nie warto wydac zlosnik.gif

Napisano

Jest taki stary sposób.Weż twardy trzonek od młotka jeden koniec przyłóż do ucha a drugim dotykaj przy pracującym silniku obudowy zaworów w różnych miejscach.Od razu usłyszysz różnicę w odgłosie nieprawidłowo pracujacego popychacza.Przynajmniej w przybliżeniu.

Napisano

> Jest taki stary sposób.Weż twardy trzonek od młotka jeden koniec

> przyłóż do ucha a drugim dotykaj przy pracującym silniku obudowy

> zaworów w różnych miejscach.Od razu usłyszysz różnicę w odgłosie

> nieprawidłowo pracujacego popychacza.Przynajmniej w

> przybliżeniu.

i jest to mozliwe przy dolocie w 1,6 ? bo jak sie go zdemontuje ze widac obudowy walkow jak na dloni to ciezko bedzie padake odpalic

Napisano

> Jest taki stary sposób.Weż twardy trzonek od młotka jeden koniec

> przyłóż do ucha a drugim dotykaj przy pracującym silniku obudowy

> zaworów w różnych miejscach.Od razu usłyszysz różnicę w odgłosie

> nieprawidłowo pracujacego popychacza.Przynajmniej w

> przybliżeniu

Dobra metoda .Ale lepiej użyć kija od szczotki.(wygodniej)Jak masz dobre ucho wychwycisz wszystkie stuki .

Napisano
  • Autor

nie bardzo da sie to olać, bo klekoce jak stary dizel, a chce go zrobić dobrze... może was to bedzie śmieszyć... ale na sprzedaż!

Napisano

> nie bardzo da sie to olać, bo klekoce jak stary dizel, a chce go

> zrobić dobrze... może was to bedzie śmieszyć... ale na sprzedaż!

no to nie wiem co ci doradzic zlosnik.gif jak ja mialem zdjete walki i szukalem klepiacego popychacza to absolutnie niczym sie te 16 popychaczy nie roznilo, zadnych oznak widocznych golym okiem, nie bylo zadnego jakos super luznego, nie dalo sie poznac, koles ktory obrabia glowice tez nie pomogl. metoda ze stylem od mlotka moze i dobra ale wiesz ze w 1,6 jest ograniczony dostep bo ssacy zaslania niemal wszystko. ja nie znam takich madrych w mojej okolicy ktorzy znajda w 1,6 16V klepiacy popychacz, a pytalem w kilku miejscach

Napisano

Witam Wszystkich , klekotanie to nie tylko sprawa popychaczy

sprwdż krzywki wałków rozrządu,a pózniej popychacze jeśli są na nich wytarte slady krzywek to są do bani niestety wałki wtedy do

regeneracji. bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.