Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car Security Failure

Featured Replies

Napisano

Może się komuś zdażyło, że Stilon wyświetlił Car Security Failure i zaczął mrugać wszystkimi lampkami jednocześnie i nie chce odpalić crazy.gif może to kewstia wyładowanego akumulatora crazy.gif albo jakiegoś podobnego niewielkiego problemu, ale boję się że będę musiał wzywać lawetę żeby zawieźć autkodo serwisu crazy.gif

Napisano
  • Autor

No i jednak okazało się że aku był rozładowany, niestety pomimo tego że po podładowaniu autko normalnie odpala, to nie znika kontrolka "autka z kłódką" i wyświetla się Car Security Failure crazy.gif chyba trzeba będzie odwiedzić ASO crazy.gif

Napisano

> No i jednak okazało się że aku był rozładowany, niestety pomimo tego

> że po podładowaniu autko normalnie odpala, to nie znika

> kontrolka "autka z kłódką" i wyświetla się Car Security Failure

> chyba trzeba będzie odwiedzić ASO

Z tego co mi wiadomo, lampka ta zapala się (i nie gasnie) przy próbie włamu do auta policial.gif Tylko po podpięciu kompa do auta,lampkę można wyłączyć.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo, lampka ta zapala się (i nie gasnie) przy próbie

> włamu do auta

Zapala się, ale za chwilę gaśnie. Na wyświetlaczu komputera pokładowego wyświetla się parę razy "Break in attempt" i kontrolka z kłódką przestaje świecić.

Jeśli kontrolka świeci w trybie ciągłym, to chyba jakiś grubszy problem z alarmem hmm.gif - nawet w sytuacji gdy fabryczny alarm się nie uzbrajał z powodu błedu czujnika przechyłu, to kontrolka też nie świeciła cały czas.

Napisano
  • Autor

> Zapala się, ale za chwilę gaśnie. Na wyświetlaczu komputera

> pokładowego wyświetla się parę razy "Break in attempt" i

> kontrolka z kłódką przestaje świecić.

> Jeśli kontrolka świeci w trybie ciągłym, to chyba jakiś grubszy

> problem z alarmem - nawet w sytuacji gdy fabryczny alarm się

> nie uzbrajał z powodu błedu czujnika przechyłu, to kontrolka też

> nie świeciła cały czas.

Aj cholercia... moja wina bo rozładowałem akumulator, ale muszę powiedzieć że jeszczenie widziałem auta które się tak dziwnie zachowuje przy rozładowanym akumulatorze crazy.gif mrygał wszystkimi lampkami jakie ma i światłami nawet crazy.gif w chwili obecnej alarm się uzbraja bez problemu, prawidłowo diagnozuje wzystkie czujniki drzwiowe i zachowuje się poprawnie, ale lampka nie chce zgasnąć oslabiony.gif

Napisano

> Aj cholercia... moja wina bo rozładowałem akumulator, ale muszę

> powiedzieć że jeszczenie widziałem auta które się tak dziwnie

> zachowuje przy rozładowanym akumulatorze mrygał wszystkimi

> lampkami jakie ma i światłami nawet w chwili obecnej alarm się

> uzbraja bez problemu, prawidłowo diagnozuje wzystkie czujniki

> drzwiowe i zachowuje się poprawnie, ale lampka nie chce zgasnąć

To ja w podobnym przypadku (rozładowanie aku) w Renualt Laguna (ta nowa wersja z kartą) mogłem robić wszystko, no prawie... Bo odpalić auto można było jedynie po interwencji serwisu sciana.gif(podłączenie do kompa i odblokowanie) czerwona.gif

Dodam tylko, że nie obyło się bez odholowania do serwisu, gdyż nie pomagała nawet podmianka na dobry aku angryfire.gif

Tak więc jeśli chodzi o mnie, to francuskie auta są dobre, kiedy stoją na wystawie lub w salonie hahaha.gif

Napisano

> Bo odpalić auto można było jedynie po interwencji serwisu

> (podłączenie do kompa i odblokowanie)

Na szczęście w stilo jest chyba procedura awaryjnego odpalenia auta, ale trzeba mieć kartę z kodem i instrukcję obsługi. grinser006.gif

• 9 miesięcy później...
Napisano

> Zapala się, ale za chwilę gaśnie. Na wyświetlaczu komputera

> pokładowego wyświetla się parę razy "Break in attempt" i

> kontrolka z kłódką przestaje świecić.

odgrzebawszy to bo niechcący włączyłem alarm (niefabryczny -cheetah) i teraz kontrolka od immo miga 3 razy i dopiero gaśnie. żadnego komunikatu nie ma. co to cholera jest, mam akumulator odłączac, na egzaminer jechac, wkurza mnie to wrrr.gif

EDIT: ja pierdziu zauważyłem jeszcze że nie ma "check ok" ale nie ma też żadnych innych komunikatów. nikt nie wie co oznaczają 3 mignięcia kontrolki od immo sciana.gifsciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.