Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miejsce na CB w bravo

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam taki problem, chciałem kupić alana 101z ale nie mam go gdzie zamontować(tak aby nie był widoczny dla potencjalnego złodzieja) mianowicie chciałem go zamontować w miejscu zapalniczki ale jak ją wyciągnąłem to zobaczyłem że radio tam nie wejdzie bo jest jakaś osłona - może wiecie co się za nią kryję i czy można kawałek wyciąć nie robiąc "demolki". Innym rozwiązaniem jest zakup cobry 75 .. nie wiem czy kupić droższe radio i mieć z głowy czy też pobawić się i zamontować to tańsze.

Napisano

> Witam.

> Mam taki problem, chciałem kupić alana 101z ale nie mam go gdzie

> zamontować(tak aby nie był widoczny dla potencjalnego złodzieja)

> mianowicie chciałem go zamontować w miejscu zapalniczki ale jak

> ją wyciągnąłem to zobaczyłem że radio tam nie wejdzie bo jest

> jakaś osłona - może wiecie co się za nią kryję i czy można

> kawałek wyciąć nie robiąc "demolki". Innym rozwiązaniem jest

> zakup cobry 75 .. nie wiem czy kupić droższe radio i mieć z

> głowy czy też pobawić się i zamontować to tańsze.

było już szukaj 270751858-jezyk.gif dodam że też chciałem kupić CB tylko że nie pasowało mi żadne miejsce i zrezygnowałem

Napisano
  • Autor

> było już szukaj dodam że też chciałem kupić CB tylko że nie pasowało

> mi żadne miejsce i zrezygnowałem

szukałem ale nie zadowoliły mnie tamte wątki

Napisano

> szukałem ale nie zadowoliły mnie tamte wątki

Oj ludu. Próbowaliście przymierzyć z lewej strony kierwonicy na dole tam gdzie są bezpieczniki?? Ja mam przykręcone właśnie do tej klapki. I nic nie widać chyba, że złodziej wie, że ma tam luknąć. Antene mam na magnes więc chowam do środka, a gruszkę odpinam i też chowam. Kabel od CB mam puszczony gdzieś nad pedałami i wchodzi mi tam gdzie jest zapalniczka tylko od tyłu. Tak więc jak chce je podłączyć to otwieram klapke od zapalniczki i popielniczki, wyjmujme zapalniczkę i przekładam ja do przegrody popielniczki, a kabel od CB wtykam w zapalcznikę i baja jest. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Oj ludu. Próbowaliście przymierzyć z lewej strony kierwonicy na dole

> tam gdzie są bezpieczniki?? Ja mam przykręcone właśnie do tej

> klapki. I nic nie widać chyba, że złodziej wie, że ma tam

> luknąć. Antene mam na magnes więc chowam do środka, a gruszkę

> odpinam i też chowam. Kabel od CB mam puszczony gdzieś nad

> pedałami i wchodzi mi tam gdzie jest zapalniczka tylko od tyłu.

> Tak więc jak chce je podłączyć to otwieram klapke od zapalniczki

> i popielniczki, wyjmujme zapalniczkę i przekładam ja do

> przegrody popielniczki, a kabel od CB wtykam w zapalcznikę i

> baja jest. Powodzenia.

Myślałem o tym - ale jest sprawa, która mnie dręczy - mianowicie źle się sięga by zmienić kanał czy ściszyć lub podgłośnić .. no i jednak widać to radyjko .. astaje w niebezpiecznych miejscach

Napisano

> Myślałem o tym - ale jest sprawa, która mnie dręczy - mianowicie źle

> się sięga by zmienić kanał czy ściszyć lub podgłośnić .. no i

> jednak widać to radyjko .. astaje w niebezpiecznych miejscach

Słuchaj. Ja mam Alana 100 plus. Jeśli chodzi o podkręcanie, regulację squelsha czy przełączanie kanałów to naprawdę, uwierz mi - absolutnie żaden problem. Zeroooo problemu. Zresztą chyba nie latasz cały czas po kanałach tylko włączasz ogólny i jazda. Ja też staję w różnych nieciekawych miejscach i narazie odpukać nic. Radyjko jest naprawdę mało widoczne, a jeśli Cię to nie satysfakcjonuje to możesz zawsze je wypinać z zacisku i schować np. pod siedzenie. Na początkku też tak robiłem ale znudziło mi się bo stwierdziłem, że nie ma sensu. jak będziesz chiał je wypinać to musisz tylko naddać kabla przy radyjku żebyś mógł je ewentualnie wypiąć i schować pod siedzenie wink.gif

Napisano

Ja mam pod bezpiecznikami fotki juz wrzucalem, ale jak chcesz moge znow pokazac, nci praktycznie nei widac, nawet jak zamkniete auto to przez szybe bardz bardzo ciezko sie dopatrzyc, ale i tak widac gruszke, przeciez musi byc pod reka jak sie rozmawia... jak sie boisz o kradziez zaloz alarm lub zrob sobie pełne AC i juz smile.gif

Napisano

> Myślałem o tym - ale jest sprawa, która mnie dręczy - mianowicie źle

> się sięga by zmienić kanał czy ściszyć lub podgłośnić .. no i

> jednak widać to radyjko .. astaje w niebezpiecznych miejscach

a może kup sobie kangoo 270751858-jezyk.gif będziesz miał fajne miejsca 270751858-jezyk.gif

Napisano

...ale i tak widac gruszke...

Ja odpinam gruszkę i chowam do schowka. Zajmuje to mniej więcej 1 sekundę.

Napisano

Ja mam antenke na stałe do klapy mocowaną a CB po prawej stronie lewarka zmiany biegów do tunelu przykrecone - od strony pasazera.... smile.gif

Polecam ok.gif

Napisano

> Ja mam antenke na stałe do klapy mocowaną a CB po prawej stronie

> lewarka zmiany biegów do tunelu przykrecone - od strony

> pasazera....

> Polecam

No ale Twoje CB widac jak na dłoni. Chodzi o to aby było schowane.

Napisano

> było już szukaj dodam że też chciałem kupić CB tylko że nie pasowało

> mi żadne miejsce i zrezygnowałem

confused.gif normalnie to wymiekam po tym tekscie...nie kupił CB bo mu nie pasowało mod.gif chyba kolego nie wiesz do czego słuzy CB, ono nie ma pasowac tylko ułatwiac i oszczedzac kaske i czas. Swoja droga polecam cobre ma lepsze filtry i jest cichsza od alana, a tego 2go miałem do 20 grudnia gdy mi włam w poprzednim aucie zrobili...teraz mam cobre, antene magnesówke z takim gumowym condomkiem by dachu nie rysował i poprostu montuje jak jade w traske na zasadzie: wyjmuje z bagaznika, wkładam miedzy fotele, wtyk pod zapalniczke, kabelek za siedzenie by sie nie platał i w dróżke-BAJO palacz.gif

Napisano

Apropos, ostatnio zakupiłem taki szeroki rzep i mam zamiar zrobic go na tasme obustronna, zaoszczedzi mi to wiercenia i mozna szybko zdemontowac odpinajac rzep, np na nocke...

Napisano

a jak wam się podoba takie miejsce na radio CB ?? wymaga nieodwracalnego "zepsucia" tunelu, ale miejsce jest wink.gif

post-89639-14352481294993_thumb.jpg

Napisano

> normalnie to wymiekam po tym tekscie...nie kupił CB bo mu nie

> pasowało chyba kolego nie wiesz do czego słuzy CB, ono nie ma

> pasowac tylko ułatwiac i oszczedzac kaske i czas.

wiem do czego służy CB i jeżeli ma mi przeszkadzać i wyglądać do no.gif to wole nie mieć.

Napisano

> a jak wam się podoba takie miejsce na radio CB ?? wymaga

> nieodwracalnego "zepsucia" tunelu, ale miejsce jest

a powiedz nie wystarczyłoby wymontować popielniczke ona chyba na kilku śrubach jest i w tamte miejsce wpakować radio ( to tylko sugestia nie mam pojęcia czy tam się wpasuje ale może ktoś to już robił)

Napisano

przeczytaj pierwszą wiadomośćw tym temacie chaja.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.