Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura w baku!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Sytuacja z dzisiejszego ranka. Wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk, a ten do mnie "low fuel". Faktycznie, wskazówka ledwo drgnęła. Tyle, że wczoraj był tankowany do pełna...

Wysiadam więc, patrze pod spód, a tam kap, kap, kap, kap... Wokół samochodu plama benzyny.

W załączniku zdjęcia jak to wygląda.

Nie chcę teraz dochodzić jak to się stało (mam kilka teorii, napiszę na SSP), tylko co z tym zrobić. Kupić używany? Załatać? Ile to może kosztować?

Ściskam

f

post-74055-14352481142536_thumb.jpg

Napisano

tak lepiej

278688241-1.jpg

Nie wiem, czy masz doświadczenie z żywicami epoksydowymi, ale nowy pewnie drogi, więc próbowałbym to łatać.

Napisano

Moze sprobowac to zalatac EPIDIAMEM kolega kiedys latal bak metalowy i pomoglo tak wiec ten chyba tez zalata hmm.gifwaytogo.gif

P.S. wyglada jakby ktos ci go przebil hmm.gifI sposcil paliwo icon_eek.gif

Popytaj sasiadow moze jeszcze komus takie cus sie stalo a jezeli tak zglaszaj na busted.gif30.GIF

Napisano
  • Autor

> Moze sprobowac to zalatac EPIDIAMEM kolega kiedys latal bak metalowy

> i pomoglo tak wiec ten chyba tez zalata

O ile się orientuję, to w baku jest jakiś materiał powodujący samouszczelnienie baku przy mniejszych uszkodzeniach (chyba że coś mi się pomyliło z programem o lotnictwie na discovery wink.gif ). Czy łatanie nie osłabi tej funkcji?

f

Napisano

> Czy łatanie nie osłabi tej funkcji?

Nie mam pojecia icon_eek.gifA jakie masz wyjscie ,najwyzej kupisz nowy icon_eek.gifJa bym sprobowal waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mam pojecia A jakie masz wyjscie ,najwyzej kupisz nowy Ja bym

> sprobowal

Pewnie masz rację. Ktoś może wie gdzie takie rzeczy można w okolicach Warszawy zrobić? Jakiś namiar, orientacyjny koszt, za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.

Alternatywa tutaj, co sądzicie?

http://www.allegro.pl/item179994469_fiat_stilo_zbiornik_paliwa_2002r_1_6_benzyn.html

f

Napisano

No zawsze to jaka alternatywa. I na pewno taniej niż w ASO. Zapytaj sprzedającego czy nie sprzeda samego baku, bez pompy paliwa itd, wkoncu to pompki sa najdroższe w tym interesie... i w zasadzie są jedynym elementem który się może zepsuć.

PS

Wygląda to jakby ktoś Ci spuścił paliwo w nocy... może widzieli że do pelna tankujesz!

Napisano
  • Autor

Drugie zdjęcie poglądowe

278689489-2.jpg

post-74055-14352481180629_thumb.jpg

Napisano

> Drugie zdjęcie poglądowe

Jak chcesz to naprawiać, to zdemontuj bak.

Osusz go porządnie, przeszlifuj powierzchnię i połóż na to tkaninę szklaną przesączoną żywicą.

Napisano

Wygląda, jakby ktoś dziabnął śrubokrętem i podważył.

Napisano

Przykre frown.gif

Moim zdaniem samo to się nie stało (chyba) frown.gif ktoś to przebił - przynajmniej tak wygląda.

Napisano
  • Autor

Spawanie baku 50zl, wymontowanie i wmontowanie jakies 150, uszczelka do czegostam jeszcze nie wiem. Do tego zalac do pelna benzynka 98 i stilak bedzie smigal...

niezle JAJA, nie wielkanocne niestety.

wielkanocne usciski

f

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.