Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z wiszącą linka hamulca tylnego

Featured Replies

Napisano

Witam, dzisiaj po wyjechaniu z garażu usłyszałem obcieranie w okolicach tylnego prawego koło. Sprawdziłem ciśnienie w oponach i uzupełniłem je ale dalej coś obcierało. Podniosłem samochód na podnośniku i zobaczyłem że linka hamulca obcierała o oponę i osłona przewodu hamulcowego została przetarta do metalowego pancerza na odcinku około 5-8 mm. Linkę zapiałem na plastikowej taśmie zaciskowej a w okolicach włożyłem w zacisk metalowy, niestety zacisk ten jest zardzewiały i nie da się go dobrze ukształtować. Mogli byście podać nr. części widocznej na zdjęciu oraz jej nazwę ?

e546e7e1b392f8dam.jpg

Prawdopodobnie trzeba będzie niestety wymienić przewód hamulcowy. Chyba że da się go zabezpieczyć przez korozją itp. Ile może kosztować nowy przewód ?

Napisano

Masz zle zalozony zacisk linki ,POWINIEN BYC OBROCONY O180 STOPNI wtedy linka nie bedzie ocieracz o opone .Pomaluj zacisk farba antykorozyjna ,linke owin tasma izolacyjna i podwies jeszcze do nadwozia u gory zeby nie zwisala.

Napisano

Ja też tak miałem. Zamocowałem linkę do wachacza za pomocą opaski do wiązek. A uchwyt u mnie też tak jest zamocowany.

Napisano
  • Autor

Czy macie może numer części "wieszaka" lub uchwytu do przewodu hamulcowego ? Orientacyjnie jaka może być cena przewodu hamulcowego ? Po świętach zobaczę na spokojnie jak to wszystko wygląda.

Spokojnych, zdrowych i wesołych Świąt.

Napisano
  • Autor

Chciałem ponowić prośbę do posiadających dostęp do EPER - o podanie numeru części widocznej na zdjęciu wyżej. Nie wiem jak to nazwać uchwyt lub wieszak linki hamulca tylnego. Nie chce zakładać nowego wątku i dlatego sie dopominam. blagam.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.