Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz na trasie do UK

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie cool.gif wiem ze w podwieszonych jest troche o stacjach itp, ale interesuje mnie czy jadac z PL do UK trzeba faktycznie zjezdzac do miasteczek by tankowac na tej trasie gaz?

Czy ktos jechal na gazie cala ta trase i potrafi okreslic czy jest to w 100% i bezproblemowo wykonalne? waytogo.gifgrinser006.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam serdecznie wiem ze w podwieszonych jest troche o stacjach itp,

> ale interesuje mnie czy jadac z PL do UK trzeba faktycznie

> zjezdzac do miasteczek by tankowac na tej trasie gaz?

> Czy ktos jechal na gazie cala ta trase i potrafi okreslic czy jest to

> w 100% i bezproblemowo wykonalne?

> Pozdrawiam

Faktycznie, warto popatrzeć w podwieszony wątek. Jestes studentem więc człowiekiem inteligentnym (nie myle się, prawda ? ) , dasz rade sobie złożyć trase z tego co tam jest ok.gif Wystarczy wejść w link z info o stacjach w Niemczech http://www.gas-tankstellen.info/menu.php?language=en_US do reszty sam dojdziesz

Napisano

Gdzieś mi się obiło o uszy, że samochodów z LPG nie wpuszczają na prom.

Napisano

> Gdzieś mi się obiło o uszy, że samochodów z LPG nie wpuszczają na

> prom.

No to jedynie wpław albo auto na pontonie i do UK smile.gif

Napisano
  • Autor

Auta z gazem nie wpuszcza na pociag...ale promem spokojnie idzie sie przedostac waytogo.gif

Napisano

ciach

Nie zapomnij o kupnie końcówki do tankowania bo, jak to na wyspach, tamtejsza jest nieco insza screwy.gif

Napisano

Witam!

Pół roku temu zrobiłem calą tą trasę i da się bez problemu (mam butlę 25l, zasięg na gazie jakies 300km, starczało zawsze od stacji do stacji z zapasem). Nie wiem jaką trasą chcesz jechać, ale tak jak ja jechałem to wygląda w ten sposób:

- Polska - wiadomo smile.gif

- Niemcy - większość stacji ma 2 dystrybutory, z tego 1 "naszego" typu, jeśli nie - zawsze mieli odpowiednie przejściówki

- Belgia, Holandia - co 20-30km stacja z gazem (mają gaz na praktycznie każdej stacji benzynowej), żadnych problemów z przejściówkami

- Francja - nie wiem, na trasie do Calais, bo z tamtąd płynąłem promem nie widziałem żadnej stacji

- prom - żadnego problemu, nikt nie sprawdza, nikt nie pyta (podobno jak się chce pociągiem jechać to bywają problemy)

- Anglia - i tu się zaczęły schody :/ Jest co prawda trochę stacji, ale na każdej jak się pyta o przejściówkę to robią minę w stylu "poj*.*bało cię, u nas jesteś to masz mieć naszą końcówke", albo coś w tym stylu.

Podsumowując - zaopatrz się KONIECZNIE w adapter do systemu angielskiego, bo tutaj takowego na stacji nie uświadczysz. Anglicy są bardzo przywiązani do "swoich" standardów smile.gif

Natomiast jak już masz adapter to nie ma problemu. W necie dostępne są spisy stacji.

Pozdrawiam i miłej drogi

Napisano

> Witam serdecznie wiem ze w podwieszonych jest troche o stacjach itp,

> ale interesuje mnie czy jadac z PL do UK trzeba faktycznie

> zjezdzac do miasteczek by tankowac na tej trasie gaz?

> Czy ktos jechal na gazie cala ta trase i potrafi okreslic czy jest to

> w 100% i bezproblemowo wykonalne?

> Pozdrawiam

Witam

Ja co prawda pokonałem taką trasę z 2 lata temu, więc teraz powinno być lepiej. Ale jadąc A2 w Niemczech dało radę tankować tylko bez zjazdów. W Holandii i Belgii gaz niemal wszędzie, ciekawostka w Belgii gaz był wtedy najtańszy (tańszy niż w PL). W Anglii stacje LPG tylko małe lecz zawsze mieli przejściówki (nie trafiłem tak źle jak kolega, który pisał, że takowych brak)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.