Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] siła wspomagania niezalezna od predkosci jazdy

Featured Replies

Napisano

ludziska genralnie jet tak, ze wszyscy narzekaja na spasowanie wspomagania przy wyzszych predkosciach-ze zbyt czula

jak Ojciec kupil Fabie to koazalo sie ze sa trzy tryby czulosci pracy wspomagania - i wiadomo firma ustawia przy zakupie tryb "standardowy"- tymczasem jak klijent chche to moze podjechac na serwis i pierwsza zmiane trybu zrobia mu za friko (pamietam ze jak dzwonilem sie dowiedziec to byl jeszcze tryb "sport" i jeszcze jakis tam)

moze w Chevy'ch tez tak mozna- dowiadywal sie ktos?

a co jeszcze mnie dziwi to nie wiem jak uwas ale wydaje mi sie ze u mnie mozna wykonac maksyamlnie dwa obroty kierownica = jden w lewo jeden w prawo - to troche malo nie uwazacie (w Matizie bez wposmagania to musialem sie nakrecic w sumie cztery zlosnik.gif), moze jest jakis sposob zeby to zmienic np na 1.5 w lewo i 1.5 w prawo i juz by sie problem zbyt czyulego wspomagania rozwiazal

Napisano

W lacetti chyba tylko w 1.8 jest zalezne od predkosci jazdy. W Aveo podobno jest zalezne od predkosci, ale nie jestem przekonany czy to dziala. Jezeli dziala to bardzo malo zmniejsza sile wspomagania.

Napisano

ale we fabii masz wspomaganie elektromechaniczne w związku z tym mozesz cos tam sobie zmienic, a tak na rawde te nastawy biora sie z faktu montowania różnych silnikow(chodzi o ich wage)i producent dopasowuje siłe do masy auta, stad te różne opcje. W lacetti zmienna siła wspogania jest tylko w wersji cdx z silnikiem 1,6 lub 1,8. Jest wtedy montowana zupełnie ina przekladna kierownicza, a w aveo nigdy nie słyszałem o zmiennej sile wspomagania, sam mam wersje sx i tego tam nie ma.

Napisano

a w aveo nigdy nie słyszałem o zmiennej

> sile wspomagania, sam mam wersje sx i tego tam nie ma.

Nie chce mi sie zajrzec w instrukcje ale znalazlem: "Ciekawostką w tej klasie cenowej jest układ wspomagania kierownicy, którego siła działania jest zsynchronizowana jest z prędkością obrotową silnika." pelne zrodlo Poza tym jak go kupowalem to w salonie cos mi na ten temat wspominali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.