Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B3, kontrolka temp. cieczy chłodzącej

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich,

mam problem z moim B3, mianowicie, co jakiś czas zapala się kontrolka nadmiernej temperatury cieczy chłodzącej. Często zaraz po odpaleniu, lub podczas jazdy. Poziom cieczy chłodzącej jest w porządku, bezpiecznik wentylatora też ok. Nie mam dokumentacji do tego wozu, na desce nie ma kontrolki w stylu 'check engine' - pomyślałem że może ta kontrolka zwraca jakieś błędy - chociaż to chyba mało prawdopodobne. Może ktoś się z tym spotkał?

Pozdrawiam

PiotrJ

Napisano

Miałem coś podobnego u siebie w B2. Po kilku prubach doszedłem do wniosku że to decha. Cos sie działo w niej dziwnego. Wymiana pomogła. Natomiast u kumpla dzieje sięrównież coś takiego ale jak szybko zacznie odpalać samochód i nie poczeka aż kontrolka od temperatury nie przestanie mrygać.

PZDR.

Napisano

Są dwa rozwiązania problemu:

1. Bardziej wg mnie prawdopodobny - czujnik cieczy chłodzącej padł! Wymiana pomoże. Na jutro lub dziś wieczorem na telefon mogę podać parametry czujnika jak je w domu znajdę.

2. Warto sprawdzić deskę. Możę gdzieś jest zimny lut lub śniedź na stykach - częsta przyczyna różnych pierdółek przy silniku - znam to z autopsjii.

Pozdrawiam

• 4 miesiące później...
Napisano

Witam forumiczów

Od 4 dni mam passata B4 1,8 i mam podobny problem - podczas jazdy zaczyna migać kontrolka temperatury silnika / cieczy chłodzącej

wskazania termometru kształtują się w granicach 80 stopni

Po wyłączeniu silnika i ponownym rozruchu przestaje migać aby po jakimś czasie ponownie zacząć.

Jednocześnie proszę o wskazanie najlepszej książki - instrukcji obsługi dla Passatów B4 - bo bez tego zakupu się nie obejdzie a pozycji wydawniczych jest sporo.

Z pozdrowieniami

Marek

Napisano

> Witam forumiczów

> Od 4 dni mam passata B4 1,8 i mam podobny problem - podczas jazdy

> zaczyna migać kontrolka temperatury silnika / cieczy chłodzącej

> wskazania termometru kształtują się w granicach 80 stopni

> Po wyłączeniu silnika i ponownym rozruchu przestaje migać aby po

> jakimś czasie ponownie zacząć.

Tak jak pisałem wcześniej - sprawdź wszytsko co dochodzi do czujnika i sam czujnik oraz zegary i luty na nich.

> Jednocześnie proszę o wskazanie najlepszej książki - instrukcji

> obsługi dla Passatów B4 - bo bez tego zakupu się nie obejdzie a

> pozycji wydawniczych jest sporo.

Korzystam obecnie z książki wydanej przez WKŁ - Naprawa i eksploatacja VW Passat. Pomarańczowa okładka i są na zdjęciu trzy modele paska - B2 B3 i B4. W zasadzie opisane są dobrze modele B3 i B4 (praktycznie różnią się tylko blacharką). Zawsze lubiułem te książki bo pisze je o ile sie nie mylę Pan H. Etzold, a w Polsce jest to przekład z niemieckiego.

> Z pozdrowieniami

> Marek

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

Miałem takie jaja i przyczyną było oderwanie sie lutu przy liczniku - naprawy dokonał DiTus z kącika Punto ribbon.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.