Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woskowanie karoserii czym? Wnętrze i renowacja zderzakó

Featured Replies

Napisano

Mam do was pytanie czy lepiej wypolerować np pastą TEMPO karoserię czy może lepiej kupić wosk koloryzujący no i jakie polecacie firmy bo widziałem sporo na allegro a ceny dosyć zróżnicowane, a poza tym co dobrego do plastików w środku w aucie co polecacie? I jeszcze jedno poprzedni właściciel od którego kupiłem cc700 pomalował chyba na czarno zderzaki i zauważyłem iż na przednim zderzaku na środku wyskoczył pajączek jakby farba zaczęła pękać i tera co z tym zrobić, żeby to jakoś dobrze wyglądało, a nie jakoś obskurnie i wiejsko. Narazie tego jeszcze nie widać, ale wole chuchać na zimne smile.gif

Z góry dzięki za info smile.gif

Napisano

Ja swojego agenta wypolerowałem pastą AutoMax, jest teraz bielszy od bieli smile.gif

Jako że tą pastą się cieżko poleruje to robiłem to na mokro.

Minus tego jest taki że wszystkie czarne elementy typu zderzaki, listwy ciężko potem domyć.

Jeśli Twój lakier jest w kiepskim stanie to polerka, jesli jest w stanie dobrym to wosk.

Napisano

Jak ja nabylem moje cc to miolo strasznie wyblakly lakierna oko, czyli zmatowiony(myty jak juz to Ludwikiem), zniszczony(zewnetrzna warstwa latwo sie scierala pod wplywem pasty), oraz mial kilka "wiekszych" rys. Nie chcialem polerowac(dla mnie drogo) i poddalem autko kuracji Tempo lub/i K2 z czego Tempo bardziej "sciera"(bez obaw:) Po kilkunastu razach kuracji(po ok roku) dostalem sie do lakieru ktory juz tak latwo nie schodzi i co najwazniejsze ma zywy i blyszczacy kolor. Rys nie zlikwidowalem tych wiekszych ale i tak jestem zadowolony.

Napisano
  • Autor

No ok a co polecilibyście aby m zrobił ze zderzakami (opisałem problem w pierwszym poście odnośnie pajączka)

A co do polerki to polerka ręczna czy mechaniczna? bo widziałem sporo jakiś urządzeń do polerki od 50zł w górę czy o to biega? i jak polerka mechaniczna to z dodatkiem jakiego środku ?

Napisano

> No ok a co polecilibyście aby m zrobił ze zderzakami (opisałem

> problem w pierwszym poście odnośnie pajączka)

> A co do polerki to polerka ręczna czy mechaniczna? bo widziałem sporo

> jakiś urządzeń do polerki od 50zł w górę czy o to biega? i jak

> polerka mechaniczna to z dodatkiem jakiego środku ?

Ja polerowałem pastą Tempo, poszukaj mojego postu wcześniejeszego- był z fotami "Polerka (chwale sie) zeby.GIF"

Pzdr.

Napisano

pasta tempo do lakieru a ze zderzakami jezeli lakierowane to gorsza sprawa.

na poczatek spróbuj czernidła do zdrezaków, jezeli to nei pomorze ja kombinował bym tak, najdrobniejszy papierek scierny (wodny,) zeszlifowac zderzak na mokro i wtedy jeszcze raz czernidłem, tylko nadmieniam nie przesadz ze szlifowaniem, chodzi o zebranie tego co poprzednik pomalował.

ewentualnie zeszlifowac i siknać struktura.

Napisano

paste tempo uzyj ale najlepiej na mokro a pozniej przywoskuj jakims dobrym woskiem ale najlepiej na teflonie bo najlpiej chroni lakier przed woda jesli chodzi do zrodka to szczoteczka i zwykłym płynem a pozniej jakims plakiem i bedzie supeeer jesli bedziesz czyszcił deske szczoteczka to uwazaj aby nie porysowac plastiku a jesli chodzi o zderzaki to jesli wezmiesz czernidłem raz to bedziesz musiał brac juz cały czas bo pozniej beda plamy ale efekt jest supeeerrrre:)

Napisano

pasta tempo lekko ścierna i jazda ja sie 2 dni z tym bawiłem ale przynajmniej małe ryski pousówałem, zderzki-czernidło,a śroodek- ja kupilem taki płyn do czyszczenia W5 sie zwie, i gabka wyczyścilem psiknąłem jakims plakiem antystatycznym zeby kurz nie osiadał i gitara jest waytogo.gif

Napisano

> Mam do was pytanie czy lepiej wypolerować np pastą TEMPO karoserię

> czy może lepiej kupić wosk koloryzujący no i jakie polecacie

> firmy bo widziałem sporo na allegro a ceny dosyć zróżnicowane, a

> poza tym co dobrego do plastików w środku w aucie co polecacie?

> I jeszcze jedno poprzedni właściciel od którego kupiłem cc700

> pomalował chyba na czarno zderzaki i zauważyłem iż na przednim

> zderzaku na środku wyskoczył pajączek jakby farba zaczęła pękać

> i tera co z tym zrobić, żeby to jakoś dobrze wyglądało, a nie

> jakoś obskurnie i wiejsko. Narazie tego jeszcze nie widać, ale

> wole chuchać na zimne

> Z góry dzięki za info

najlepszy jest amway, uzywam go po namowie jednego kolegi znaszej Łódzkiej ekipy, po umyciu autka szamponem z woskiem zakupionym w Tesco za cos okło 5 zyli, trzeba autko wysuszyc, a nastepnie na wilgotną szmatke zapodac specyfik amway i rozsmarowac po autku, mozna jechac tym po wszyskim, szyby plastiki etc. po wyschnieciu leciutko przetrzec sucha szmatka i sie bedzie błyskać jak psu jaj... na Wielkanoc wink.gif, ja jestem zadowolony na maxa waytogo.gif

a na pajączka jakas lekka zaprawka byłaby wskazana albo złośnika zapodaj wink.gif

a tutaj linka do aukcji Amway Silicone

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.