Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie - informacje o Multipli proszę

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie gdzie w miarę dobre i wyczerpujące informacje o Fiacie Multipla znajdę?

Może ktoś z was jeździł tym samochodem - jakie wrażenia?

Napisano

> Czy ktoś wie gdzie w miarę dobre i wyczerpujące informacje o Fiacie

> Multipla znajdę?

> Może ktoś z was jeździł tym samochodem - jakie wrażenia?

O wygladzie jak rozumiem nie dykutujemy.

Wrażenia z jazdy (wersja 1.6 SX) w moim przypadku są jak najbardziej pozytywne. Wydaje mi się ze zawieszenie jest cichsze niz w mojej bravce no i lepiej wybiera dołki, komfort jazdy przyzwoity no i 6 miejsc.

Gdyby tylko nie ten wyglad (moja wlasna opinia) to pewnie to bylby dobry wybor

Napisano

Już ze trzy podejścia robiłem do kupna - ale zawsze coś przeszkodziło...

Wrażenia z jazd jak najbardziej pozytywne - jeździłem zarówno 1,6 jak i JTD.

Największym atutem tego auta jest pozycja kierowcy - jadąc w kolumnie masz widoczność do przodu dużo większą niż we wszystkich osobówkach. Drugi atut to niezłe auto na wypady turystyczne po Europie - np we 2-3 osoby.

Napisano
  • Autor

a jeździliście już w 6 osób lub w 3 osoby z przodu? jak wygląda wtedy jazda czy ten 3 pasażer z przodu nie przeszkadza kierowcy?

Z przodu są chyba węższe fotele niż BBM co?

Napisano

> a jeździliście już w 6 osób lub w 3 osoby z przodu? jak wygląda wtedy

> jazda czy ten 3 pasażer z przodu nie przeszkadza kierowcy?

> Z przodu są chyba węższe fotele niż BBM co?

Niestety jechalem tylko z kolegą. Fotele wydaja sie podobnej wielkosci.

Napisano
  • Autor

> O wygladzie jak rozumiem nie dykutujemy.

głównie mi chodzi o funkcjonalność, bagażnik i ilość miejsc min 5 miejsc w aucie - wygląd też ma znaczenie ale nie tak duże

Napisano

Jeździłem i w 6 osób - dzięki temu, że środkowy fotel jest cofnięty nie ma żadnych utrudnień. Wszystkie osoby były słusznego wzrostu...

Napisano

Podoba mi sie ten samochodzik i jeżeli planujesz jego zakup to popieram. Niestety ja sobie takiego nie kupię bo mojej serce.gif sie BARDZO nie podoba tongue.gif .

Jak już będzie tak daleko to dasz się przejechać ?? wink.gif

Napisano

Multipla 4 miejsca siedzace ,7 stojacych hihi

Napisano

Jezdzilem jtd przed fl, co tu duzo mowic, autko jest super, silnik odpowiedni do gabarytow, miejsca w srodku full, trzyma sie drogi jak przyklejona, wydaje mi sie ze ciszej niz w bbm, tylko jak dla mnie troche za wysoko sie siedzi i za nisko poprowadzona linia okien- brak poczucia bezpieczenstwa, ale co kto lubi, mimo tego bardzo mi sie podoba waytogo.gif

Napisano

Jechalem w 6 osob, srodkowy pasazer absolutnie nie przeszkadza bo jego fotel jest troszke cofniety

Moze minimalnie, ale nie czuc tego specjalnie waytogo.gif

Napisano

> Czy ktoś wie gdzie w miarę dobre i wyczerpujące informacje o Fiacie

> Multipla znajdę?

> Może ktoś z was jeździł tym samochodem - jakie wrażenia?

Na TVN Turbo, bodajże w sobotę, była omawiana. Powiedzieli, że silnik 1,6 jest trochę za słaby, szczególnie, jak się jedzie w 6 osób. Bagażnik, też trochę mały, jak na bagaże 6-osobowej rodziny, chyba, że rozłoży się tylne siedzenia. Przednie zawieszenie, też nie jest najlepsze - chodzi o awaryjność.

Napisano
  • Autor

> Na TVN Turbo, bodajże w sobotę, była omawiana. Powiedzieli, że silnik

> 1,6 jest trochę za słaby, szczególnie, jak się jedzie w 6 osób.

> Bagażnik, też trochę mały, jak na bagaże 6-osobowej rodziny,

> chyba, że rozłoży się tylne siedzenia. Przednie zawieszenie, też

> nie jest najlepsze - chodzi o awaryjność.

wiem oglądałem ale nie do końca podobał mi się ten test oparty na surowych danych i opini jednego użytkownika (który uważa że największą bolączką jest niedomykająca się klapa bagażnika bo ostatni ją naprawiał spineyes.gif ) ale takie są niestety testy na tvn

swoją drogą od dawna jestem zainteresowany tym samochodem i paroma innymi jak marea weekend i scenic

Napisano
  • Autor

> Podoba mi sie ten samochodzik i jeżeli planujesz jego zakup to

> popieram. Niestety ja sobie takiego nie kupię bo mojej sie

> BARDZO nie podoba .

> Jak już będzie tak daleko to dasz się przejechać ??

ach te kobiety

jest nas dwóch coś czuję że mojej serce.gif też się nie podoba ale jej ogólnie kombi i vany się nie podobają poza scenicem

PS

nie pomachałeś mi ostatnio jak Ciebie widziałem beksa.gif na arki bożka stałeś na światłach przy BP ok godz. 17.oo jechałeś w stronę chorzowa ze swoją serce.gif

zauważyłem że trochę nalepek ubyło (boczne szyby) smile.gif

Napisano

> ach te kobiety

> jest nas dwóch coś czuję że mojej też się nie podoba ale jej

> ogólnie kombi i vany się nie podobają poza scenicem

> PS

> nie pomachałeś mi ostatnio jak Ciebie widziałem na arki bożka stałeś

> na światłach przy BP ok godz. 17.oo jechałeś w stronę chorzowa

> ze swoją

> zauważyłem że trochę nalepek ubyło (boczne szyby)

hi hi, a mojej się Miltipla bardzo podoba smile.gif

Tylko ciężko będzie znaleźć egzemplarz w Polsce nietaksówkowy passed_out.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Podoba mi sie ten samochodzik i jeżeli planujesz jego zakup to

> popieram. Niestety ja sobie takiego nie kupię bo mojej sie

> BARDZO nie podoba .

co tam bedziesz patrzyl na narzeczona ? kupuj i tyle biglaugh.gif

zona to co innego hahaha.gif

Napisano

> co tam bedziesz patrzyl na narzeczona ? kupuj i tyle

> zona to co innego

Czy Ty masz ZNP cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> hi hi, a mojej się Miltipla bardzo podoba

> Tylko ciężko będzie znaleźć egzemplarz w Polsce nietaksówkowy

> Pozdrawiam

co to znaczy "nietaksówkowy"

Napisano

> co to znaczy "nietaksówkowy"

tzn. nie jeżdżący na taksówce. Jak na razie to widziałem może 1 lub 2 Multiple bez koguta TAXI na dachu frown.gif

Pzodrawiam

Napisano

> ach te kobiety

> jest nas dwóch coś czuję że mojej też się nie podoba ale jej

> ogólnie kombi i vany się nie podobają poza scenicem

znam to z autopsji...........

dlatego ja podjąłem decyzję o kupnie auta........kombi....

i postawiłem swoją serce.gif przed faktem dokonanym....(zobaczyła już po kupnie)

teraz wszyscy są zadowoleni......... cool.gif

Napisano
  • Autor

> wogóle tego doś mało jeździ.....

nie dość że mało to i mało silników ale wsytarczające (przynajmniej dla mnie)

Fatkem jest że sceniców jest z dwa jak nie trzy razy więcej mają większy wybór silników (troszkę większy) no ale 5 osbób i troszkę droższy

Nie wiem jak w Warszawie ale w Katowicach nie widziałem zbyt dużo Multipli na TAXI sporo jest jeżdzących po "cywilnemu" smile.gif

Napisano

> tzn. nie jeżdżący na taksówce. Jak na razie to widziałem może 1 lub 2

> Multiple bez koguta TAXI na dachu

> Pzodrawiam

a ja jeszcze nie widzialem multipli na taxi

cool.gif

Napisano

> nie dość że mało to i mało silników ale wsytarczające (przynajmniej

> dla mnie)

> Fatkem jest że sceniców jest z dwa jak nie trzy razy więcej mają

> większy wybór silników (troszkę większy) no ale 5 osbób i

> troszkę droższy

> Nie wiem jak w Warszawie ale w Katowicach nie widziałem zbyt dużo

> Multipli na TAXI sporo jest jeżdzących po "cywilnemu"

to w W-wie jest dokładnie odwrotnie. Co do wyboru silników to wystaczy 2 jeden mocny benzyna i jeden mocny diesel smile.gif po co większy wybór...

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

A więc... .Multipla... ,rocznik '99 1,6 + gaz Tartarini ETAGAS (wtrysk pośredni). Dodatkowo zamontowana

klimatyzacja oem'owa Diavia. Wnętrze się bardzo mocno nagrzewa (mimo zielonych, atermicznych szyb... ,

sprzyja temu ciemny lakier -- granat). Rozsądnym wyjściem jest "jakiekolwiek" minimalne przyciemnienie

szyb... (planuję tenże zabieg w tym roku...) .Klimatyzacja słabo sobie radzi z szybkim schłodzeniem bardzo mocno rozgrzanego wnętrza (wprawdzie jest tychże kilka m3 powierzchni wink.gif .Późniejsze utrzymania zadanej temperatury nie stwarza najmniejszego problemu. Siedzenia mimo iż dosyć małe są bardzo wygodne. Trasa około 1000 km ,bez najmniejszego problemu (wzrost i waga kierowcy słuczna, >190 cm, 120 kg wink.gif .Środkowie przednie siedzenie idealne jako duży podłokietnik smile.gif .Czy to dla kierowcy, czy pasażera. Miejsce to owszem... ,dla pasażera do 100 km, chyba iż jest to płeć piękna... -- wtedy to co innego wink.gif

Wygodnie umiejscowiony lewarek skrzyni... .Tylnie siedzenia bez najmniejszego problemu można wymontować. Srodkowe tylne posiada regulację "płynną" odległości. Poza tym wszystkie fotele posiadają regulacje pochylenia oparcia (przód oraz tył). Przednie kierowcy posiada także regulację podparcia lędzwi. Tylne fotele można przesunąć o jeden otwór bliżej kosztem miejsca na nogi... ,ale zwiększając powierzchnię bagażnika. Dzieci się wtedy mieszczą bez najmniejszego problemu. Przy "normalnym" ustawieniu siedzen miejsca na nogi tylnych pasażerów pod dostatkiem. Wyjmując zagłówki, składając oparcia tylnych foteli, stawiając je w pionie (czynność <3 min), miejsca na zakupy oraz dalsze wojaże pod dostatkiem. Wszystkie siedzenia posiadają zagłówki oraz trzy punktowe pasy bezpieczeństwa. W nowszych modelach tylne siedzenia posiadają system mocowania fotelika dziecięcego isofix.

Siedzenie kierowcy posiada elektryczną regulację wysokości.

Wybitne lusterka, dwuczęściowe... .górna częśc regulowana, dolna skierowana na nawierzchnię... ,krawężniki straszne już nie są... wink.gif .Bardzo dobra widoczność dzięki dużemu przeszkleniu, oraz wysokiej pozycji za kierownicą. kierownica posiada tylko regulację wysokości.

Hamulec ręczny znajduje się po lewej stronie siedziska kierowcy... ,można się przyzwyczaić... .Zimą mimo tegoż... ,bardzo miło można sobie pojeździć bokami...

Przebieg ca 130k km... ,znana bolączka z bbm -- termostat... ,uszczelka powiedziała papa... .Obecnie ujawniła się kolejna przypadłość "rodzeństwa" -- odezwał się wtryskiwacz czwartego cylindra... .W międzyczasie wymieniłem łożysko tylnego koła, oraz wydech (od katalizatora do końca). Aha... ,po tym jak ostatni tłumik raczył się pożegnać z rurą... ,i zrobić małe kuku w tylnym zderzaku (trzmymał się tylko na dwóch "gumach"). Kilka znanych mi Multipla'i spotkała takowa przykrość... ,więc z tymże trzeba uważać... .Od czasu do czau trzeba przeczyścic przepustnicę (silniczek krokowy jest niewyjmowalny). Sprzęgło oraz linka sprzęgła proszą pomału o wymianę... (1/3 miasto, 2/3 trasa).

.Zawieszenie dzięki naszym wspaniałym drogom ,jest w stanie średnim (podlaskie, Suwalszczyzna)... .Wahacze + amortyzatory przednie oraz tylne wkrótce wymianiam na oryginały Fiat'owskie...

.Gdzież podziewają się n'te ilości PLN wyrywanych z każdej strony na poprawę / remonty / ba... ,nawet budowę nowych dróg? :-(

Materiały we wnętrzu są średniej jakości... (poduszka siedzenia kierowcy, przetarła się) ,ale montaż jest bardzo dobry... ,poskrzypuje tylko siedzenie kierowcy.... ,ale ma prawo... wink.gif.

Bnzyniak do spokojnej jazdy wystarczy w zupełności... ,

natomiast chcąc szybciej przemieszczać się... ,zostaje okupione to bardzo wysokim spalaniem... .Pierwsze biegi są dość krótkie... ,elastyczność jak na tą masę bardzo dobra... .Na "piątce " oraz dobrej (zachodniej autostradzie) rozpędza się bez zająknięcia do 160, potem to już trwa i trwa... ,ale wtedy kiedy "dobije" do 190 to prędkość takową utrzymuje bez najmniejszego problemu...

Zawieszenie... -- rewelacja jak na tą technologie... (duży rozstaw osi 267 cm oraz, rozstaw kół -- ponad 1,5m).

Koleiny straszne nie są... ,mimo opon 195/60 R15.

Na zakrętach przy słusznych prędkościach przechyla się... ,ale do pewnego momentu (wygląda groźnie ,ale jest w pełni bezpieczne).

Podczas utraty przyczepności samochód ładnie sunie boczkiem... ;>

To tak na szybko...

Konkluzja 1.9 115KM ,+ewantualna rozsądna korekta oprogramowania komputera ;>.

POLECAM! :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.