Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błąd sondy, czy na pewno?

Featured Replies

Napisano

instalacja brc just po dłuższej jeździe powiedzmy ok 40km(a raczej rozgrzaniu samochodu)pojawia sie błąd sondy tzn. mruga na przemian żółto/zielono/czerwonolampka od sygnalizacji stany benzyna/gaz. Sonda jest nowa oryginalna. Sprawdziłem sobie sonde i jest od 0,4 do 0,8 v, gazownicy nie wiedzą co z tym zrobić. Pomocy, obawiam sie ze cos sciemniaja bo gwarancja mi sie kończy na instalacje za dwa miesiące i pewnie nie chca wymienic w ramach gwarancji a potem powiedza ze trzeba wymienic i bedzie to kosztowało.

Napisano

Miałem dokładnie to samo...sprawdź gdzie masz podpięty czarny kabelek - masę centralki...jeżeli na akumulator to odeślij gazowników do instrukcji na stronie Eko Almy (gdzie czerwoną czcionką napisane jest, że masa centralki ma być podpięta do silnika - na punkt masowy a nie na akumulator)...u mnie było na akumulator i po przepięciu na silnik mam spokój z tym błędem...a potrafiło go często wywalać...

Napisano
  • Autor

kurcze po przepięciu tego kabelk dalej to samo, czyli po przejechaniu ok 40 km pojawił sie błąd. Zastanawia mnie to ze ten błąd pojawia sie dopiero po przejechaniu tych parudziesieciu km a nie pojawia sie po jeżdzie miejskiej.

Napisano

> kurcze po przepięciu tego kabelk dalej to samo, czyli po przejechaniu

> ok 40 km pojawił sie błąd. Zastanawia mnie to ze ten błąd

> pojawia sie dopiero po przejechaniu tych parudziesieciu km a nie

> pojawia sie po jeżdzie miejskiej.

Sprawdź połączenie wtyczki sondy z resztą instalacji - ja miałem zaśniedziałe dość głęboko gniazdo, bo wtyczkę było łatwiej oczyścić. Również w pamięci centrali był błąd braku sygnału sondy. Po wyczyszczeniu, sprawdzenieu połaczeń i wykasowaniu błędów mam spokój.

Napisano

> kurcze po przepięciu tego kabelk dalej to samo, czyli po przejechaniu

> ok 40 km pojawił sie błąd. Zastanawia mnie to ze ten błąd

> pojawia sie dopiero po przejechaniu tych parudziesieciu km a nie

> pojawia sie po jeżdzie miejskiej.

No to skoro jedna przyczyna wyeliminowana, to teraz sprawdzić złączki na okoliczność braku kontaktu (jak pisał kolega wyżej) i regulacja...ale najlepiej taka z jazdą (być może na postoju jest ok a podczas dłuższej jazdy wzbogaca mieszankę, albo ją zubaża - podobno Just ma taką tendencję)... cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.