Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oczyszczanie klimatyzacji WYNN'sem - ASTRA II

Featured Replies

Napisano

kupiłem środek o nazwie WYNN's - wcześniej już przewijał się na autokąciku ....

zgodnie z instrukcją zdemontowałem filtr przeciwpyłkowy, włączyłem obieg wewn, ustawiłem nawiew na dysze środkowe....

gdzie podajecie rozpylony środek .... w miejsce gdzie wyjełem filtr przeciwpłyłkowy dmucha powietrze "na zewnątrz" ... więc zamknęłem klapkę od filtra ... , pozostaje kratka dmuchawy (z sinikiem) (czuć jak ciągnie powietrze) ... boję się jednak czy nie padnie silnik dmuchawy (trzeba podać sporo środka i od "mokra" może paść ...

Napisano
  • Autor

Zazwyczaj jest dołączony wężyk, który się wkłada jak najdalej w kratke nawiewu i wpuszczając środek pomału się wyjmuje rurkę.

Ale według mnie to jedno wielkie..... sick.gif Syf zbierze się w zakamarkach kanałów wentylacyjnych i zacznie bardziej śmierdzieć po pewnym czasie.

Napisano
  • Autor

> Zazwyczaj jest dołączony wężyk, który się wkłada jak najdalej w

> kratke nawiewu i wpuszczając środek pomału się wyjmuje rurkę.

> Ale według mnie to jedno wielkie..... Syf zbierze się w zakamarkach

> kanałów wentylacyjnych i zacznie bardziej śmierdzieć po pewnym

> czasie.

zgadzam się , że wpuszczanie węzykiem przez kratki nie dana ŻADNEGO efektu .... ale od strony dmuchawy powinno dać

w zeszłym roku byłem w "profesjonalnym zakładzie zajmującym się klimą" zapłaciłem ok 60-70 i po 4 tygodniach znowu śmierdzieło ... więc teraz sprawdzam tą tańszą metodę .... na razie po dzisiejszym podaniu środka jest super !!!! ale zobaczymy za klilka dni / tygodni

Napisano

ogólnie najskuteczniej czyści się klimę wprowadzając preparat bezpośrednio na parownik przez wężyk odprowadzający wodę . Tą samą drogą wypłyną zanieczyszczenia rozpuszczone przez preparat

Napisano

> ogólnie najskuteczniej czyści się klimę wprowadzając preparat

> bezpośrednio na parownik przez wężyk odprowadzający wodę . Tą

> samą drogą wypłyną zanieczyszczenia rozpuszczone przez preparat

Po części racja ale jednak najlepszym rozwiązaniem jest rozebranie i dostanie sie jak najbliżej parownika i spryskanie właśnie jego , pryskanie przez nawiewy może spowodować nawet spalenie radia no.gif jeśli ktoś nie wie jak to zrobić. Najlepsze sa preparaty piankowe ja osobiście robie i polecam TEN

Napisano

> ogólnie najskuteczniej czyści się klimę wprowadzając preparat

> bezpośrednio na parownik przez wężyk odprowadzający wodę . Tą

> samą drogą wypłyną zanieczyszczenia rozpuszczone przez preparat

W "G" jest to praktycznie niewykonalne - no chyba,że masz dojście do kanału lub podnośnika.

Poza tym nawet gdybyś to zrobił to rurka jest od spodu nagrzewnicy a parownik jest jeszcze ponadnią przecież.Więc odgrzybiasz nagrzewnicę a nie parownik klimy.Jak psikać to po wyjęciu filtra p/pyłkowego- co i tak jest konieczne - prosto na parownik , tak aby środek grzybobójczy wszedł również między parownik a nagrzewnicę i niżej.Zgadzam się,że opuści on pojazd przez wężyk odprowadzenia nadmiaru wody.Nieodzowne również jest psikanie od strony silnika we wlot powietrza do dmuchawy.No i oczywiście we wszelkie kratki.

Ja tak zawsze robię środkiem "Wynn's" i nigdy mi nie śmierdzi.Robię to podczas wymiany filtra p/pyłowego niezależnie od serwisu corocznego klimy.Widziałem jak oni to robią / tak jak opisałem wyżej / i juz nie każę im tego robić.

Napisano

> kupiłem środek o nazwie WYNN's - wcześniej już przewijał się na

> autokąciku ....

> zgodnie z instrukcją zdemontowałem filtr przeciwpyłkowy, włączyłem

> obieg wewn, ustawiłem nawiew na dysze środkowe....

> gdzie podajecie rozpylony środek .... w miejsce gdzie wyjełem filtr

> przeciwpłyłkowy dmucha powietrze "na zewnątrz" ... więc

> zamknęłem klapkę od filtra ... , pozostaje kratka dmuchawy (z

> sinikiem) (czuć jak ciągnie powietrze) ...

Dlatego po wyjeciu filtra wkladasz rurke w obudowe filtra, przymykasz klapke obudowy i dopiero rozpylasz

Napisano
  • Autor

> Dlatego po wyjeciu filtra wkladasz rurke w obudowe filtra, przymykasz

> klapke obudowy i dopiero rozpylasz

tak też zrobiłem , na razie nic nie śmiedzi (nawet nie czuć "wigoci" po wyłączeniu klimy

..... dałem ok 1/2 preparatu ....

ciekawe jak długo nie będzie nieprzyjemnych zapachów ????

Napisano

Ja w sierpniu 2006 wywalilem cale opakowanie wynn's. Na razie jest OK, nic nie czuc

Napisano

Zrobiłem sobie odgrzybianie w zeszłą Sobotę (ciepło było).

Kupiłem środek PLAK + szczotkę do czyszczenia butelek na drucie (bo ma b. dobry kształt do czyszczenia zakamarków) i oczywiście nowy filtr PP

Wyjąlem stary filtr, wyczyściłem w/w szczotką na sucho śmieci z puszki filtra PP (pełno śmieci wyleciało). Potem wypsikałem środek PLAK do puszki po filtrze PP + szorowanko nagrzewnicy (to chyba jest nagrzewnica za filtrem PP?) szczotką do czyszczenia butelek - i tak kilka razy. Szczotka dokładnie wyczyściła wszystkie żeberka. Potem środek PLAK we wsdzystkie otwory wentylacyjne, na koniec dmuchawa na max.

Robiłem tak samo w zeszłym roku i dopiero teraz zaczynało leckko śmierdzieć.

Napisano
  • Autor

> Ja w sierpniu 2006 wywalilem cale opakowanie wynn's. Na razie jest

> OK, nic nie czuc

to rewelacja !!!! zobaczę jak będzie u mnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.