Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne! Problem z zapaleniem silnika na benzynie...

Featured Replies

Napisano

Witam!

Właśnie wróciłem od siostry zaparkowałem pod sklepem żeby kupić piwko, wracam do samochodu odpalam a tu lipa! Rozrusznik kręci i nic. Po wielu próbach odpaliłem go bezpośrednio na gazie. Podjechałem do siebie na parking i spróbowałem przełączyć na benzyne zgasł od razu. Paliwo jest prawie pełen zbiornik, czyzby pompa paliwa padła? Jak to sprawdzić można? Jutro niedziela mechanicy nie pracują jestem daleko od domu, a musze wracać passed_out.gif! Niewiem czy takie odpalanie bezposrednio na gazie mu nie zaszkodzi jakoś bardziej?!

Napisano

Czesc.Obawiam sie ze narazie jesteś skazany na LPG.Miałem kiedys cos podobnego.Zanim zabierzesz sie za wymiane pompy warto jest sprawdzic takie ustrojstwo co sie nazywa PRZEKAZNIK PODWÓJNY a znajduje sie pod maską przy podszybiu.Nie obedzie sie raczej bez elektromechanika.Koszt niewielki w moim przypadku 60 pln.Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dzięki, ale od czego ta awaria? Mam w planach na jutro odłączyć akumulator niech wszystko się pokasuje i sprawdzić bezpieczniki. No dziwna sprawa... coś jak by imobilajzer w kluczyku, ale nie jestem pewien czy ja coś takiego posiadam w swoim Punto?! Bo np. w Sienie już jest lampka "code" i wiadomo że nie odpali, a u mnie nic!

Napisano

> Witam!

> Właśnie wróciłem od siostry zaparkowałem pod sklepem żeby kupić

> piwko, wracam do samochodu odpalam a tu lipa! Rozrusznik kręci i

> nic. Po wielu próbach odpaliłem go bezpośrednio na gazie.

> Podjechałem do siebie na parking i spróbowałem przełączyć na

> benzyne zgasł od razu. Paliwo jest prawie pełen zbiornik, czyzby

> pompa paliwa padła? Jak to sprawdzić można? Jutro niedziela

> mechanicy nie pracują jestem daleko od domu, a musze wracać !

> Niewiem czy takie odpalanie bezposrednio na gazie mu nie

> zaszkodzi jakoś bardziej?!

mi tez sie wydaje, ze to ten przekaznik... mialem podobnie tylko na szczescie okazalp soe ze masa uciekla, ale ja nawet rozrusznikiem nie zakrecilem... co do wymiany tego przekaznika jest latwa i dasz rade sam zrobic- poprostu wypinasz jeden wbijaqsz drugi i z glowy smile.gif napisz do DARCYKA on mial wtedy takie cos chyba po 40 zl. pozdro

Napisano

Czy przekaznik do pompy paliwa jest inny niz pozostale bo wlasnie mi sie cos takiego samego stalo. pompa nie dziala. Sprawdzalem poprzez podmianke przekaznika (wzialem ten od lamp) i nic. jak moza sprawdzic przkaznik miernikiem?

Kolejna sprawa to sprawdzalem miernikiem na przekreconym kluczyku czy idzie jakis prad przez bezpiecznik ale nic z tego. Totalna pustka. Czy ktos bylby uprzejmy i znalazl chwilke czasu i zmierzyl czy na bezpieczniku F16 ma napiecie przy pracujacej pompie.

Napisano

Moze wtryski padly badz sie zabrudzily ? Powodow moze byc 100 , jedz do aso i tyle

Napisano
  • Autor

Na chwilę obecną jest już po awari! Wyglądało by to tak że to immobilajzer odcinał paliwo, bo dzisiaj rano odpalił bez problemu i za pierwszym razem. Nawet nie zdążyłem w nim nic pogrzebać. Widocznie jakaś awaria w kluczyku. Tylko zastanawiam się czy ja aby na pewno mam immobilajzer wink.gif?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.