Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto-strzela w gaznik

Featured Replies

Napisano

Hi wszystkim!!

Bylem ju pare razy u gazownika,ale stale cos nie gra. Teraz strzela mi w gaznik w momencie kiedy chodzi na jalowych obrotach i silnie nacisne pedal gazu.W zasadzie zawsze tak jest. Zwlaszcza jest wkurzajace jak chce szybko ruszyc ze skrzyzowania a tu strzal w gaznik i samochod skoczy jak kangur. Ostatnio tak mi strzelil ,ze urwal sie az uchwyt od filtra powietrza. Na benzynie chodzi jak zloto. Przypomne ,ze kable wysokiego napiecia wymienialem pol roku temu a swiece miesiac.

Dzieki/smalski

Pozdro

Napisano

Gaźnik i Punto? biglaugh.gif Co Ty swapa zrobiłeś na jakiś gaźnikowy silnik? 893goodvibes.gif Może napisz trochę więcej na temat tego jaki to samochód i jaka instalka wink.gif

Napisano
  • Autor

Sorki za brak szczegolow. Napisalem gaznik bo on dla mnie tak wyglada(jest gardziel i przepustnica grinser006.gif). Silnik to 1.1 jednopunktowy wtrysk, instalka EMME GAS i komputerek Voila Plus(oczywiscie druga generacja).

Napisano

> Sorki za brak szczegolow. Napisalem gaznik bo on dla mnie tak

> wyglada(jest gardziel i przepustnica ). Silnik to 1.1

> jednopunktowy wtrysk, instalka EMME GAS i komputerek Voila

> Plus(oczywiscie druga generacja).

Czyli silniczek jak u mnie biglaugh.gif ja mam elpigaz z nicolausem i nic nie strzela. Na mój mały rozumek to masz za bogatą mieszankę grinser006.gif Jedź do innego gazownika i niech powalczy wink.gif

Napisano

>Na mój mały rozumek to masz za bogatą mieszankę Jedź

mądrzy koledzy tu pisali że strzały w kolektor to z winy zbyt ubogiej mieszanki

Napisano
  • Autor

Ok. Nie mam ochoty znowu wydawac kasy na naprawy. Nie da sie samemu podregulowac?Z elektronika jestem za pan brat.Za co taki fachowiec by sie zabral bo moze warto powalczyc samemu??

Pozdro/smalski

Napisano

> mądrzy koledzy tu pisali że strzały w kolektor to z winy zbyt ubogiej

> mieszanki

Mea culpa bow.gif Ale jak już pisałem, mam mały rozumek hehe.gif W każdym razie i tak wizyta u gazownika raczej by nie zaszkodziła, może jakieś filtry sa do wymiany wink.gif A samemu to można poszukać nieszczelności w układzie dolotowym powietrza, czy przypadkiem gdzieś sobie lewego powietrza nie bierze i nie rozrzedza mieszanki itp itd wink.gif Qrde, muszę się czasami powstrzymać przed pisaniem na forum po 20.GIF

Napisano

> Ok. Nie mam ochoty znowu wydawac kasy na naprawy. Nie da sie samemu

> podregulowac?Z elektronika jestem za pan brat.Za co taki

> fachowiec by sie zabral bo moze warto powalczyc samemu??

> Pozdro/smalski

Chyba musisz podłączyć instalkę pod kompa/miernik i zobaczyć odczyt z sondy lambda, jaki skład ma mieszanka i wtedy dopiero regulować. Ale jak zwykle mogę się mylić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Jesli chodzi o filtry to wymienial mi gazownik filtr gazu jakies pol roku temu,a filtr od powietrza jest ok(to zdanie innego fachowca). Czy istotne sa nieszczelnosci w miejscu gdzie jest filtr powietrza?(tam gdzie laczy sie dwie plastikowe obudowy za pomoca zatrzaskow po boku)Czy szukac raczej nieszczelnosci w okolicach przepustnicy??

Dzieki za odpowiedzi cool.gif

Napisano

Wiadomość skasowana przez wszim

Napisano

> Pod Stag 2L

Jaki stag???

Kol. pisał o VOILA PLUS, a tego skubańca można podpiąć do kompa. Niestety na forum nie znajdziesz info o violce, ja mam tą bez + i kicha, nikt mi tu nie pomógł.

Ale troche info zdobyłem 270751858-jezyk.gif

Do tego kompa potrzeba interfejs i programik, a regulujesz parametry z kompa. Bez tego niewiele zdziałasz. Możesz co najwyżej sprawdzić miesznkę na sondzie (miernikiem albo testerem).

Pozdr

Napisano

> Jaki stag???

> Kol. pisał o VOILA PLUS, a tego skubańca można podpiąć do kompa.

boje_sie.gifzakrecony.gif coś mi się 2 rózne wątki zsumowały. Tak to jest jak się równoczesnie pracuje i czyta forum boozing.gif. A tak chciałem pomóc beksa.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.