Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozpórka OMP

Featured Replies

Napisano

Ostatnio cos moje zycie stalo sie nudne, i postanowilem ze sobie cos kupie.W oko wpadla mi rozporka przednich kielichow firmy OMP

http://www.ompracing.it/barre/barreen/fiat.pdf

koszt w firmie Zastec w Polsze okolo 500 zl...... i teraz pojawiaja sie moje watpliwosci ,czy mozntaz tej beleczki dokonuje sie bez wiecenia nowych otworow w karoserji.Moze ktos juz z Was takie cudenko montowal??Dzieki za ewntualne odpowiedzi.

Napisano

> Ostatnio cos moje zycie stalo sie nudne, i postanowilem ze sobie cos

> kupie.W oko wpadla mi rozporka przednich kielichow firmy OMP

> http://www.ompracing.it/barre/barreen/fiat.pdf

> koszt w firmie Zastec w Polsze okolo 500 zl...... i teraz pojawiaja

> sie moje watpliwosci ,czy mozntaz tej beleczki dokonuje sie bez

> wiecenia nowych otworow w karoserji.Moze ktos juz z Was takie

> cudenko montowal??Dzieki za ewntualne odpowiedzi.

napisz do Krzychuka, on mial w Stilo rozporke

Napisano
  • Autor

a tak w nawiasie rozporke montuje, bo mniej wiecej za 20 tys planuje troche wiecej.......kit eibacha(wiem niektorzy mowia ze sie juz wyleczyli z niskich zawiech,ale trzeba sprobowac na wlasnej dupie) oraz programik u mastersa.

Napisano
A daje coś taka rozpórka ??
Napisano
  • Autor

genaralnie poprawia sztywnosc nadwozia , a co za tym idzie mozna poczytac prawie na kazdej stronie o sporcie motorowym.

Napisano

niestety w Stilo nie da sie zamontować rozpórki bez wiercenia w nadkolach oslabiony.gif jesli jestes zdecydowany na zamontowanie tego ustrojstwa to będziesz musiał nawiercić w 3 miejscach na strone bude auta zlosnik.gif

ale chba warto. co prawda stilo jest dość sztywne ale u mnie po założeniu rury jakby mniej trzeszczały plastiki zlosnik.gifok.gif

Napisano

> genaralnie poprawia sztywnosc nadwozia , a co za tym idzie mozna

> poczytac prawie na kazdej stronie o sporcie motorowym.

taaa... na stronie ktora sprzedaje te w wiekszosci festyniarskie gadzety.

Jak pogadasz z kims kto sie sciga/scigal to w wiekszosci przypadkow uslyszysz ze gorna rozporka bez dolnej to strata czasu, jak dodatkowo jest to rozporka niewlasciwie napieta to tez bedzie gorzej niz jest, jak na samym koncu wykonana jest z rurki kanalizacyjnej i jeszcze do tego ma te wszystkie fantazyjne wygiecia zeby ominac zamontowany na silniku osprzet to wogole mozna ja sobie darowac bo jej sztywnosc (a co za tym idzie zdolnosc do wytworzenia sily miedzy koncami) spada radykalnie. Mialem juz kiedys taka dyskusje na bbm... imo szkoda czasu i kasy.

Napisano

> taaa... na stronie ktora sprzedaje te w wiekszosci festyniarskie

> gadzety.

> Jak pogadasz z kims kto sie sciga/scigal to w wiekszosci przypadkow

> uslyszysz ze gorna rozporka bez dolnej to strata czasu, jak

> dodatkowo jest to rozporka niewlasciwie napieta to tez bedzie

> gorzej niz jest, jak na samym koncu wykonana jest z rurki

> kanalizacyjnej i jeszcze do tego ma te wszystkie fantazyjne

> wygiecia zeby ominac zamontowany na silniku osprzet to wogole

> mozna ja sobie darowac bo jej sztywnosc (a co za tym idzie

> zdolnosc do wytworzenia sily miedzy koncami) spada radykalnie.

> Mialem juz kiedys taka dyskusje na bbm... imo szkoda czasu i

> kasy.

Zgadza się. Kiedyś nawet czytałem, że przy nierównym podłożu pięknie się taka górna rozpórka wyrywa z karoserii, razem z jej kawałkiem.

Napisano

Generalnie tak ale po co wydawa 500 zeta na rozporke ktora i tak narazie do niczego sie nie przyda bo na seryjnym zawiasie to ona tylko jako balast bedzie robic.

Za ta kase mozna juz kupic sprezynki. Przynajmniej bedziesz mial z tego frajde.

Ja mam juz sprezynki miesiac i nie moge sobie darowac zeby nie wejsc w zakret z duza predkoscia.

Auto juz tak wyczulem ze czasem to i lekko bokiem jade bo na zakretach gdzie jest 40 przy 90 tyl zaczyna lekko ujezdzac.

No coz bedzie trzeba kupic lepsze opony grinser006.gif

Ogolnie jak bylem w zakopcu to na serpentynkach zabawa nie do opisania.

Napisano

> Ogolnie jak bylem w zakopcu to na serpentynkach zabawa nie do

> opisania.

Wiem drive.gifyay.gif

Pojedz sobie gdzies gdzie sa do tego rowne drogi...bo w Zakopanem to dziura na dziurze...

Np. w Chorwacji serpentynki normalnie nie do zapomnienia..... drive.gifjump.gifjump.gifjump.gif

Napisano

> Wiem

> Pojedz sobie gdzies gdzie sa do tego rowne drogi...bo w Zakopanem to

> dziura na dziurze...

> Np. w Chorwacji serpentynki normalnie nie do zapomnienia.....

Na zakopiance jest fajowy odcinek. 2 pasy, nowiutka ,wyprofilowana jezdnia z extra zawijasami 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Na zakopiance jest fajowy odcinek. 2 pasy, nowiutka ,wyprofilowana

> jezdnia z extra zawijasami

Dawno nie jechalem Zakopianka....

Smigalem za to lokalnymi drogami w okolicach Zakopanego. Cala radosc z jazdy popsul mi jakis Merc klasy E kombi, ktory z ogromna latwoscia polknal moje 133 konie pod gorke sciana.gifwpysk.gifzakrecony.gifrotfl.gif Po prostu stalem w miejscu a on pognal na szczyt wniesienia green_fuck.gif Nie zdazylem nawet zauwazyc jaki mial silnik ale musial byc mocny biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Wracajac do Chowacji.... mialem dylemat czy patrzec na zakret czy na przepasc za zakretem czy na widok morza... zlosnik.gifhehe.gif Skupialem sie jednak na kierowaniu drive.gifzlosnik.gif Stilak na Eibachach polyka zakrety calkiem sprawnie - choc pewnie na twardszych amortyzatorach bylaby dopiero malyna serduszka.gif

Napisano

Górna rozpórka? hmm.gif Poprawia to ona głównie samopoczucie - nadwozie jest zgrzewane punktowo i jako takie jest raczej mało sztywne. Po założeniu tylko przedniej górnej rozpórki (czyli częściowym usztywnieniu) skutek może być taki, że na pierwszej większej dziurze, której zaliczenie w normalnym przypadku skończyłoby się pęknięciem przedniej szyby i jakimiś odwracalnymi stratami będzie szkoda całkowita - bo górna rozpórka zadziała jak dźwignia i przy braku dolnej nadwozie rozejdzie się na boki...

Osobiście w taki własnie sposób skasowałem P106 - gdyby rozpórki nie było, auto jeździłoby dalej. Rozpórka dała tyle, że punkty mocowania przedniego zawieszenia zwyczajnie oderwały się od nadwozia i samochód nadawał się co najwyżej do "naprawy" przez jakiegoś magika w stodole, bo normalna naprawa na ramie przekroczyłaby wartość samego auta.

Napisano

> Wracajac do Chowacji.... mialem dylemat czy patrzec na zakret czy na

> przepasc za zakretem czy na widok morza...

Faktycznie przezycia są niezapomniane. Te serpentynki przez góry robią wrazenie i kontrastujacy błękit morza ...ehhh. dobrze, że łykend juz za rogiem zlosnik.gif

Napisano

> Np. w Chorwacji serpentynki normalnie nie do zapomnienia.....

Wrażenie ogromne na mnie zrobiła przełęcz Prezid,i droga tymi serpentynami po zboczu góry.Zadnych barierek a przepaść ogromna,dla osób o słabych nerwach polecam klapki na oczy ( oczywiście pasazeron)

Napisano

> Ja mam juz sprezynki miesiac i nie moge sobie darowac zeby nie wejsc w zakret z duza predkoscia.

> Auto juz tak wyczulem ze czasem to i lekko bokiem jade bo na zakretach gdzie jest 40 przy 90 tyl zaczyna lekko ujezdzac.

Kolega ESP nie ma, to może poszaleć zlosnik.gif

Napisano

> Kolega ESP nie ma, to może poszaleć

Ojjj mozna. A jak sie fajnie bokami jezdzi po rondach jak spadnie deszcz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

sorki,ze dopiero teraz odpowiadam.Wasze wypowiedzi a szczegolnie ludzi bardziej siedzacych w temacie,sklonily mnie do zaniechania kupna rozporki gornej ....bo o ile mi wiadomo kompletu gora dol nie ma do Stilo???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.