Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radiówka w to samo miejsce fabrycznego IR Mk1 ELX -zrobione!

Featured Replies

Napisano

Udało mnie się.

Dostałem od żony na "zająca" sterownik do centralnego AMT Z-3.

Fabryczna centralka nie chciała mi gadać z pilotem IR, żona wiedziała o moich planach i kupiła mi ten sterownik.

Podchodziłem do niego ze 2 razy, bo nie było czasu, ale dziś dałem radę.

Sprawa jest trywialna - jeśli ma ktoś MK1 ELX to wręcz śmieszna, nie wiem jak jest w SX-ach, czy tam jest przewód przewidziany dla odbiornika IR poprowadzony do zespołu z zegarkiem na podsufitce.

Sterownik zamontowałem dokładnie w miejscu fabrycznego odbiornika IR, przekaźnik sterujący samymi siłownikami przecież już jest.

Odpiąłem centralkę fabryczną i odciąłem kable od wtyku (czerwony +. czarny -, niebieski i biały -> zamknij otwórz)

W to miejsce podpinamy się z kablami od Z-3 (może być MiniSter, lub MikroSter czy Zamster - są bardzo podobne)

Jeśli chodzi o przewód otwartych drzwi, to bierzemy go z lampki (środkowy we wtyczce lampki - biały z niebieskim paskiem), ale robimy rozgałęzienie od przewodu, przecież lampka ma się świecić po otwarciu drzwi, a nie że zabieżemy sobie tą możliwość.

I to tyle. Przewód od drzwi musimy podłączyć, przecież "dozbrajanie" musimy uwzględnić.

Jeśli ktoś zapyta dlaczego z lampki, to powiem wprost, przecież i tak siłowniki Master fabrycznie są z przodu, a lampka działa tylko od przednich drzwi, więc się pokrywa.

Postaram się dodać FR-a.

W razie pytań służę pomocą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.