Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie 1.6 16V

Featured Replies

Napisano

Dawno nie sprawdzałem ile moja asterka wciąga paliwka. 1 maja miałem trasę do Wrocławia i z powrotem (w sumie ok. 350km). Zalałem za 150zł (Pb 95 4,28/l) no i w drogę. Dodam tylko, że zanim wjechałem na stację zapaliła mi się kontrolka rezerwy - jakiś kilometr przed. Na trasie starałem się nie jechać jak kapelusz, ani jak wariat, czyli standardzik palacz.gif. Zresztą dużo było Panów policial.gif. Prędkość różnie, ale przeważnie w okolicach 110-120 km/h. Dojechałem z Wrześni do Wrocławia na lotnisko w 2,5 h (170km dwie osoby w aucie). Wróciłem też coś koło tego (już w trzy osoby wink.gif), dzisiaj jeszcze kurs do Poznania (już 5 osób zeby.GIF) i trochę po wczoraj i dziś mieście.

Wracając do tematu - Jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem asterki. za te 150zł zrobiłem w chwili obecnej 540km i rezerwa jeszcze nie świeci, ale dużo jej nie brakuje 270751858-jezyk.gif. Z czysto matematycznych obliczeń spineyes.gif wychodzi jakieś 6,5l/100km - DLA MNIE BOMBA zlosnik.gif

Życzę kolegom takiego lub mniejszego spalania yay.gif.

Dodam tylko, że mam oponki standard 175/65/14.

Pozdrowienia

Napisano

> Dawno nie sprawdzałem ile moja asterka wciąga paliwka. 1 maja miałem

> trasę do Wrocławia i z powrotem (w sumie ok. 350km). Zalałem za

> 150zł (Pb 95 4,28/l) no i w drogę. Dodam tylko, że zanim

> wjechałem na stację zapaliła mi się kontrolka rezerwy - jakiś

> kilometr przed. Na trasie starałem się nie jechać jak kapelusz,

> ani jak wariat, czyli standardzik . Zresztą dużo było Panów .

> Prędkość różnie, ale przeważnie w okolicach 110-120 km/h.

> Dojechałem z Wrześni do Wrocławia na lotnisko w 2,5 h (170km

> dwie osoby w aucie). Wróciłem też coś koło tego (już w trzy

> osoby ), dzisiaj jeszcze kurs do Poznania (już 5 osób ) i trochę

> po wczoraj i dziś mieście.

> Wracając do tematu - Jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem asterki.

> za te 150zł zrobiłem w chwili obecnej 540km i rezerwa jeszcze

> nie świeci, ale dużo jej nie brakuje . Z czysto matematycznych

> obliczeń wychodzi jakieś 6,5l/100km - DLA MNIE BOMBA

> Życzę kolegom takiego lub mniejszego spalania .

> Dodam tylko, że mam oponki standard 175/65/14.

> Pozdrowienia

moje najmniejsze spalanie to 4,9 jechalem 200km bez alternatora (po autostradzie w niemczech) z predkoscia max 90km/k co to byl za stres grinser006.gif czesto robie trase Nowy Tomyśl - Berlin i wychodzi mi od 5,6-6,4 l/100 jezdze spokojnie w polsce do 100-110 w niemczech 120-130

Napisano

witam

c16nz-najmniej na trasie 5,7l/100

po mieście w zimie na światłach i z ogrzewaniem max 8,2l/100

205/50R15

POZDRO

Napisano

> witam

> c16nz-najmniej na trasie 5,7l/100

> po mieście w zimie na światłach i z ogrzewaniem max 8,2l/100

> 205/50R15

> POZDRO

A Ty masz 16V ??? 270751858-jezyk.gif

Napisano

X16XEL na sekwencji - kapcie 195/50R15.

Trasa około - 8. Miasto 10. Ale moja noga do lekkich nie należy spineyes.gif

Napisano

> A Ty masz 16V ???

================

Ma to samo co ja , 8V .Ale pochwalić się można grinser006.gif

Napisano

Astra F 1.6 16V trasa Rzeszów-Warszawa-Rzeszów czyli około 600 km. Zatankowałem na starcie pod korek i do Warszawy prułem (sam) raczej szybko (100-140) bo się na lotnisko spieszyłem. trasa była OK, mały ruch. Z Warszawy jechałem w 2 osoby i sporym bagażem oraz cały czas włączoną klimą. Jazda byłą spokojna, wręcz EKO (80-110). Po przyjeździe z nowu zatankowałem pod korek i wyszło mi 5.5 l/100km PB95.

Teraz mam Corsę C 1.2 16V niestety już nie tak szybką, ale zużycie paliwa średnio 1,5-2 l mniej niż ASTRA.

Napisano

kombi: 1.6 16V wartości średnie 7-7,5 benzyny, 8,5-9LPG,

Napisano

> Astra F 1.6 16V trasa Rzeszów-Warszawa-Rzeszów czyli około 600 km.

> Zatankowałem na starcie pod korek i do Warszawy prułem (sam)

> raczej szybko (100-140) bo się na lotnisko spieszyłem. trasa

> była OK, mały ruch. Z Warszawy jechałem w 2 osoby i sporym

> bagażem oraz cały czas włączoną klimą. Jazda byłą spokojna,

> wręcz EKO (80-110). Po przyjeździe z nowu zatankowałem pod korek

> i wyszło mi 5.5 l/100km PB95.

> Teraz mam Corsę C 1.2 16V niestety już nie tak szybką, ale zużycie

> paliwa średnio 1,5-2 l mniej niż ASTRA.

To fajnie ci ta Corsa pali.Wychodzi jakieś 3,5 - 4 l na 100 km. hmm.gif.Spalanie lepsze jak w dieslu zlosnik2.gif

Napisano

> Teraz mam Corsę C 1.2 16V niestety już nie tak szybką, ale zużycie

> paliwa średnio 1,5-2 l mniej niż ASTRA.

Uwierzę w to spalanie ale tylko przy prędkościach min. 2x mniejszych niż astra biglaugh.gif

Napisano

> To co sie chwalisz w watku dla 16V

BARDZO PRZEPRASZAM SZANOWNY KOLEGO!!!!!!!!!!

20.GIF

Napisano

Jak wcześniej pisałem średnie spalanie jest niższe o 1,5-2. Astra średnio paliła 7,5-8,5 (zima do 9) więc jak się łatwo policzy Corsa spala średnio około 6-7 l/100km. Co do prędkości to są niższe, ale bez przesady. powiedzmy tak: mam dobrą drogę do domu i Astrą wracałem z reguły z prędkością 110-130. Na tej samej trasie Corsą wracam z prędkością 100-110. Wbrew pozorom Corsa nie jest dużo wolniejsza od Astry. Bez problemu wyciągam nią 180. Niestety przyśpieszenia i elastyczność wyraźnie gorsze.

Napisano

> Jak wcześniej pisałem średnie spalanie jest niższe o 1,5-2. Astra

> średnio paliła 7,5-8,5 (zima do 9) więc jak się łatwo policzy

> Corsa spala średnio około 6-7 l/100km. Co do prędkości to są

> niższe, ale bez przesady. powiedzmy tak: mam dobrą drogę do domu

> i Astrą wracałem z reguły z prędkością 110-130. Na tej samej

> trasie Corsą wracam z prędkością 100-110. Wbrew pozorom Corsa

> nie jest dużo wolniejsza od Astry. Bez problemu wyciągam nią

> 180. Niestety przyśpieszenia i elastyczność wyraźnie gorsze.

Z Twojej poprzedniej wypowiedzi podajesz że astra spaliła Ci 5,5l a teraz masz Corsę i pali 1,5-2 l mniej. Nigdzie nie podajesz innego spalania astry więc co się dziwisz że tak reagujemy ?? Przeczytaj Swój post to może zrozumiesz.

Napisano
  • Autor

Kurcze... A ja myślałem, że moje 6,5l to niezły wyczyn zlosnik.gif. Gratuluję kolegom i życzę niskiego spalania brawo.gif

Napisano

Moj pije jak smok.. na trasie to tak SREDNIO 150km/h jezdze, wszystko przez brak kamer na autostradach. Na baku to tak 350 mil ujade czyli jakies 550km (no tak do momentu gdy sie zaswieci lampka ze najwyzszy czas dolac) hehe.gif

Napisano

Moje "malenstwo" w miescie pali 9,5.

Na trasie jeszcze nie testowalem, ale mam cicha nadzieje, ze mniej niz 9:)

Pozdrawiam

Napisano

wy tak na serio z tym spalaniem?? toż to wychodzi ze nie warto diesla a nawet gazu yikes.gif, to albo jezdzicie jak moherowe kapelusze, albo ja jestem inny hmm.gif

Napisano

> wy tak na serio z tym spalaniem?? toż to wychodzi ze nie warto diesla

> a nawet gazu , to albo jezdzicie jak moherowe kapelusze, albo ja

> jestem inny

Ja juz nawet glosu nie chcialem zabierac bo zaraz xel'owcy by mnie "zjedli" ale jezdzilem 3 lata z takim silnikiem i wiem ile taki motor musi spalic aby pojechac. Aby uzyskac 5,5l/100km to zwyklym C16NZ trzeba sie starac i umiejetnie operowac podalem gazu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja juz nawet glosu nie chcialem zabierac bo zaraz xel'owcy by mnie

> "zjedli" ale jezdzilem 3 lata z takim silnikiem i wiem ile taki

> motor musi spalic aby pojechac. Aby uzyskac 5,5l/100km to

> zwyklym C16NZ trzeba sie starac i umiejetnie operowac podalem

> gazu

Heh dlatego ja napisalem ze moja pali w miescie okolo 9-10, w trasie 8-9 (przy czym 8 to jak jade 100-110). Na 14 spalanie o pol litra mniejsze ale ze sie lepiej zbieral to sie bardziej but.gifdrive.gif

Napisano

Drogi kolego w wątku napisałem, że w trasie Rzeszów - Warszawa - Rzeszów wyszło mi około 5,5 l/100, a nie że ASTRA tyle średnio pali. W to to nawet najwięksi bajkosłuchacze by nie uwierzyli. 1.6 16V to motor oszczędny, ale bez przesady. Przy spokojnej i płynnej jeździe w trasie sprawne auto spokojnie schodzi poniżej 6l/100. W mieście i cyklu mieszanym można zapomnieć o takim spalaniu i spodziewać się zużycia grubo ponad 7 litrów.

Corsa ma mniejszy silnik więc normalne, że powinna mniej palić. Nie sprawdzałem jej jeszcze na dłuższej trasie, ale już na na odcinku 500 km udało mi się uzyskać 5,3 przy średniej 70 km/h. Kto jeździ po Polsce to wie, że taka średnia to wcale nie mało.

W każdym razie kupując auto z silnikiem 16V z wielopunktem i jeżdżąc 20 tys. km rocznie nie decydował bym się ani na gaz ani na diselka (choć bardzo lubię jazdę dieslami).

Napisano

> odcinku 500 km udało mi się uzyskać 5,3 przy średniej 70 km/h.

> Kto jeździ po Polsce to wie, że taka średnia to wcale nie mało.

no to juz rozumiem czemu wam tak "mało palą" te benzyniaczki, jak ktos lubi być zawalidrogą.... pad.gif

Napisano

> no to juz rozumiem czemu wam tak "mało palą" te benzyniaczki, jak

> ktos lubi być zawalidrogą....

Mój napakowany x16xel z 2 osobami na pokładzie i psem 6,5l PB prędkośc rózna od 110 do 165km/h Zalezy jak ekipa na trasie wink.gif

-------------

Astra F 94/95r

1,6 16V grinser006.gif

Żółta rakieta

Napisano

> wy tak na serio z tym spalaniem?? toż to wychodzi ze nie warto diesla

> a nawet gazu , to albo jezdzicie jak moherowe kapelusze, albo ja

> jestem inny

A co twierdzisz że powinny spalać 10l lub więcej ?? To nie terenówki.

Od kiedy mam astrę zawszę tankuję do pełna. Moje trasy to ok 70% miasto, 30% trasa. Najwyższe spalanie średnie miałem zimą ok 8,4l najmniejsze w okresie letnim ok 7,2-7,4 l czasami z włączoną klimą.

Na trasie Poznań - Ustka - Poznań spalanie 6,2-6,3 w tym w jedną stronę na klimie. A ja nogi raczej lekkiej nie mam i prędkości wachają się w ok 100 - 150 km/h. tylko nie kręcę go do 5 tys lub więcej obrotów. Do 3 - 3,5 tys w zupełności wystarczy aby szybko i sprawnie przyśpieszać.

Napisano

> no to juz rozumiem czemu wam tak "mało palą" te benzyniaczki, jak

> ktos lubi być zawalidrogą....

Widzę że kolega nie wie co to jest średnia prędkość.

Ciekawe jakie Ty osiągasz klekotem.

Napisano

> A co twierdzisz że powinny spalać 10l lub więcej ?? To nie terenówki.

Nie wiem ja wy to robicie niewiem.gif, ja w zyciu mialem juz troche benzynówek i nigdy zadną nie zeszlem ponizej 8L, najczesciej było to 10-12L, dopiero diesel umozliwił mi zejscie ponizej tej granicy, kiedys na trasie to nawet 4,5L osiągnąłem dieslem, ale to byla żółwia jazda w okolicy 110km/h, dziwe sie troche co poniektórym własciecielom benzyniakow ze twierdzą, ze im tak mało palą, widocznie jezdzą mało dynamicznie. A to że sie osiaga predkosc 150km/h i mało spali to tylko zalezy w jakim czasie ta predkosc sie osiaga, jak przyciskasz mocniej but.gif to przyspieszasz dynamiczniej, ale więcej spala. Sąsiad ma Vectre3 1.8, komputer mu pokazuje przy mocniejszym przyspieszaniu nawet 30L chwilowego spalania, mówi że srednio spala mu 11L-13L, jak juz wczesniej pisalem ja nigdy nie zszedlem zadnym ze swoich bylych benzynowcow ponizej 8L, więc trudno mi uwierzyć ze wam palą tak mało, 5,5L, to albo strasznie wolno przyspieszacie, albo żyjemy w odrębnych swiatach spineyes.gif

Napisano

> Nie wiem ja wy to robicie , ja w zyciu mialem juz troche benzynówek i

> nigdy zadną nie zeszlem ponizej 8L, najczesciej było to 10-12L,

> dopiero diesel umozliwił mi zejscie ponizej tej granicy, kiedys

> na trasie to nawet 4,5L osiągnąłem dieslem, ale to byla żółwia

> jazda w okolicy 110km/h, dziwe sie troche co poniektórym

> własciecielom benzyniakow ze twierdzą, ze im tak mało palą,

> widocznie jezdzą mało dynamicznie. A to że sie osiaga predkosc

> 150km/h i mało spali to tylko zalezy w jakim czasie ta predkosc

> sie osiaga, jak przyciskasz mocniej to przyspieszasz

> dynamiczniej, ale więcej spala. Sąsiad ma Vectre3 1.8, komputer

> mu pokazuje przy mocniejszym przyspieszaniu nawet 30L chwilowego

> spalania, mówi że srednio spala mu 11L-13L, jak juz wczesniej

> pisalem ja nigdy nie zszedlem zadnym ze swoich bylych

> benzynowcow ponizej 8L, więc trudno mi uwierzyć ze wam palą tak

> mało, 5,5L, to albo strasznie wolno przyspieszacie, albo żyjemy

> w odrębnych swiatach

Wcale nie trzeba kręcić silnika do końca żeby dynamicznie jeździć. Widocznie Ty nie masz umiejętności sprawnego, szybkiego i dynamicznego prowadzenia benzyniaka. Ja zawsze miałem benzyniaki i jakoś nigdy tych 10 l nie przekroczyłem (chodzi o średnie spalanie na całym baku lub na dłuższej trasie).

Mój brat ma Vici B 1.6 16V i pali mu minimalnie więcej niż mój (waga robi swoje) i kolegę z Vici B 1.8 16V i on jakoś tez do 10l nie doszedł ( a nie oszczędza go ) - i ma mierzone wszystko poprzez MID-a

Mój ojciec ma Pega 206 1.1 60 koników i on pali mu średnio ok 7 l a jak ja nim jeździłem to osiągał ok 8 l na 100 km. I to tylko dlatego że tak mały i słaby silniczek ma problem z rozbujaniem ciężkiego auta i żeby dynamicznie jeździć trzeba go podusić. I uwierz mi przy tym duszeniu peg nie dotrzymuje kroku mojej astrze kręconej do ok 3-3,5 tys obrotów (jednak te 101 koników i 150 Nm robi swoje).

Mieleiśmy kiedyś pega 106 z tym samym silnikiem co 206 i ten ojcu palił ok 5,5l ale ten samochodzik był lekki i ten silniczek to niego pasował.

Chyba że Ty jeździsz cały czas z piskiem opon, kręcisz do 6 tys. obrotów i trzymasz pedał w podłodze (co wcale nie pomaga w dynamiczniejszym przyśpieszeniu). W taki sposób to i 20 l można spalić.

A że tam Ci pokazuje 30 l podczas ruszania czy przyśpieszania to normalka. Popatrz sobie na diesle z kompem ile one wtedy biorą - zdziwisz się smile.gif

Napisano

> normalka. Popatrz sobie na diesle z kompem ile one wtedy biorą -

> zdziwisz się

No ojciec ma paska tdi (ten z jednym czerwonym i) i mu komputer pokazuje podczas mocnego but.gif 14L max, a jako srednie pokazuje 7-8L, ale to jak ja jade, a on jak wsiadzie to srednio mu pokazuje 6-7L, ale on mniej dynamicznie jezdzi. W kazdym razie nie ma co sie łudzić, jak ktoś chce dynamiczne pocinać to nie ma co liczyć na spalanie 5,5L bez wzgledu czy benzyna czy diesel, ja sie juz dawno z tym pogodziłem.

Napisano

> Wcale nie trzeba kręcić silnika do końca żeby dynamicznie jeździć.

> Widocznie Ty nie masz umiejętności sprawnego, szybkiego i

> dynamicznego prowadzenia benzyniaka. Ja zawsze miałem benzyniaki

> i jakoś nigdy tych 10 l nie przekroczyłem (chodzi o średnie

> spalanie na całym baku lub na dłuższej trasie).

> Mój brat ma Vici B 1.6 16V i pali mu minimalnie więcej niż mój (waga

> robi swoje) i kolegę z Vici B 1.8 16V i on jakoś tez do 10l nie

> doszedł ( a nie oszczędza go ) - i ma mierzone wszystko poprzez

> MID-a

> Mój ojciec ma Pega 206 1.1 60 koników i on pali mu średnio ok 7 l a

> jak ja nim jeździłem to osiągał ok 8 l na 100 km. I to tylko

> dlatego że tak mały i słaby silniczek ma problem z rozbujaniem

> ciężkiego auta i żeby dynamicznie jeździć trzeba go podusić. I

> uwierz mi przy tym duszeniu peg nie dotrzymuje kroku mojej

> astrze kręconej do ok 3-3,5 tys obrotów (jednak te 101 koników i

> 150 Nm robi swoje).

> Mieleiśmy kiedyś pega 106 z tym samym silnikiem co 206 i ten ojcu

> palił ok 5,5l ale ten samochodzik był lekki i ten silniczek to

> niego pasował.

> Chyba że Ty jeździsz cały czas z piskiem opon, kręcisz do 6 tys.

> obrotów i trzymasz pedał w podłodze (co wcale nie pomaga w

> dynamiczniejszym przyśpieszeniu). W taki sposób to i 20 l można

> spalić.

> A że tam Ci pokazuje 30 l podczas ruszania czy przyśpieszania to

> normalka. Popatrz sobie na diesle z kompem ile one wtedy biorą -

> zdziwisz się

mi podczas ruszania zawsze pokazuje 39,8l/100 w automacie to normalne ale i tak na trasie spalanie nie przekracza u mnie 7( najczesciej 5,9-6,4) w mieście jest trochę gorzej bo latem 10l a zima nawet 13l ale w mieście robie bardzo krótkie odcinki i auto praktycznie cały czas jeździ na ssaniu.(robie trasę ok-1km do roboty) grinser006.gif

Napisano

> No ojciec ma paska tdi (ten z jednym czerwonym i) i mu komputer

> pokazuje podczas mocnego 14L max, a jako srednie pokazuje 7-8L,

> ale to jak ja jade, a on jak wsiadzie to srednio mu pokazuje

> 6-7L, ale on mniej dynamicznie jezdzi. W kazdym razie nie ma co

> sie łudzić, jak ktoś chce dynamiczne pocinać to nie ma co liczyć

> na spalanie 5,5L bez wzgledu czy benzyna czy diesel, ja sie juz

> dawno z tym pogodziłem.

No 5,5 l to i dla diesla wyzwanie, ale 10l i więcej dla benzyniaka (oczywiście nie mówię tutaj o potężnych garowych silnikach) to już nie jazda ale katowanie silnika. Nie wiem co bym musiał zrobić aby mierząc spalanie tankując z rezerwy do pełna (a od kupna tak tankuję) mieś średnią 10 lub więcej litrów. Możesz mi uwierzyć że ja nie jestem zawalidrogą (chyba że w Pegu ale tutaj siła wyższa a raczej niższa moc smile.gif ) i mogę się założyć że miałbyś problem z utrzymaniem mi tempa. Po prostu odpowiednie wykorzystanie pedału hamulca, mocy silnika i momentu obrotowego i wcale nie trzeba się liczyć z dużym spalaniem (czyli jak u mnie od 7,2 latem do 8,4 zimą)

Napisano

> siła wyższa a raczej niższa moc ) i mogę się założyć że miałbyś

> problem z utrzymaniem mi tempa. Po prostu odpowiednie

widziales temat "tunning diesla"? więc lepiej tak nie podskakuj wink.gif jestem pewien ze zostalbys dalekoooo w tyle przy tym samym spalaniu co w mym dieslu

Napisano

> widziales temat "tunning diesla"? więc lepiej tak nie podskakuj

> jestem pewien ze zostalbys dalekoooo w tyle przy tym samym

> spalaniu co w mym dieslu

kiedys mielismy omege 2.3TD co to byl za smok hehe.gif w miescie 10-12 na trasie 8-9 i nie bylo mowy o szykbiej jezdzie hehe bo powyzej 130 uszczelka pod glowica wylatywala w powietrze( ojciec wymienil przez 3 lata 5 uszczelek dopiero jakis beton do klejenia blokow pomogl grinser006.gif), od tego czasu mam uprzedzenie do silnikow isuzu

Napisano

> kiedys mielismy omege 2.3TD co to byl za smok w miescie 10-12 na

> trasie 8-9 i nie bylo mowy o szykbiej jezdzie hehe bo powyzej

> 130 uszczelka pod glowica wylatywala w powietrze( ojciec

> wymienil przez 3 lata 5 uszczelek dopiero jakis beton do

> klejenia blokow pomogl ), od tego czasu mam uprzedzenie do

> silnikow isuzu

2.3TD to nie był isuzu tylko opel, ale 2.8TD już tak i tego sobie chwalono, ale we Fronterach.

Napisano

> 2.3TD to nie był isuzu tylko opel, ale 2.8TD już tak i tego sobie

> chwalono, ale we Fronterach.

jeżeli tak to zwracam honor, mechanicy zawsze mowili mi ze to silnik isuzu wiec po raz kolejny stwierdzam ze nie ma mechaników fachowców sa tylko wymieniacze grinser006.gif

Napisano

Drogi kolego "prez8s" nikt tu nie neguje, że diesle (zwłaszcza te nowsze) są ekonomiczniejsze od benzyniaków (pod względem zużycia), ale jeśli nie możesz uwierzyć, że nowe benzyniaki też mogą być bardzo ekonomiczne to zapraszam. Zafundujesz mi paliwo to wybierzemy się na trasę i sam sprawdzisz jakie wyjdzie zużycie. Jazda wcale nie będzie mułowata. Co do średniej prędkości na drodze w normalnym ruchu to chyba niewielu kierowców sobie zdaje sprawę jakie możemy uzyskać wartości. Żaden problem wystarczy sobie zmierzyć na dłuższym odcinku jadąc normalnie tzn. nie pędząc wszędzie 150 km/h i nie wlokąc się. Wtedy się okaże, że żeby uzyskać średnią 80 km/h to się trzeba sporo namęczyć.

Napisano

> moje najmniejsze spalanie to 4,9 jechalem 200km bez alternatora (po

> autostradzie w niemczech) z predkoscia max 90km/k co to byl za

> stres czesto robie trase Nowy Tomyśl - Berlin i wychodzi mi od

> 5,6-6,4 l/100 jezdze spokojnie w polsce do 100-110 w niemczech

> 120-130

A jak to jechałes bez altka ,da sie wogule tak jechac heh.?

-------------

Astra F 94/95r

1,6 16V biglaugh.gif

163kkm

Napisano

> A jak to jechałes bez altka ,da sie wogule tak jechac heh.?

> -------------

> Astra F 94/95r

> 1,6 16V

> 163kkm

znaczy sie z altkiem ale odlaczone kable mial bo sie sfajczyl grinser006.gif jechalem na samym akusie

ps dzisiaj trasa 480km spalanie wyszlo 6,3l/100 predkosc srednia 81km/h z czego 80 km po berlinie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.