Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednia wycieraczka- 2/3 biegi

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak wielu z forumowiczów również mnie dopadła atrakcja pt. wymiana silnika przedniej wycieraczki mad.gifKupno starego to spore ryzyko a nowy 3-biegowy to prawie 250zł. Zastanawiam się więc nad tańszą alternatywą, tj. zakupem silnika 2-biegowego. I teraz mój dylemat: czy jeżeli zainstaluję silnik 2-biegowy w aucie, które dotychczas miało 3 poziomową regulację wycieraczki to coś będzie nie tak? Czy jedyną różnicą będzie możliwość korzystania z dwóch prędkości? Czy w ogóle będę miał taką możliwość? Czy wystarczy podpięcie zasilania czy też trzeba będzie coś przerabaiać?

Napisano

Na Allegro widziałem silniczek za 199 zł (3 biegowy)

Możesz założyć 2 biegowy - złączka powinna być taka sama. Wystarczy stanąć autem koło sklepu, podłączyć i sprawdzić, czy działa.

Ja w zeszłym roku wymieniałem silniczek i miałem inny problem - silniczek niby identyczny, ale ten wystający trzpień był o centymetr krótszy i po włożeniu prawie nie wystawał z karoserii. Musiałem powalczyć z gumami dystansowymi, żeby pasował. I trzeba było pilniczkiem podpiłować osłonę ramienia wycieraczki... Ale chodzi pięknie.

Napisano

Ja kupiłem na alledrogo siliczeg 2biegi za 140zł nowy. 3biegowy mi padł niestety. 2 biegowy działa fajnie, drugi bieg pracuje z prędkością tak pomiędzy 2gim a 3cim jak w 3bieg. Wszystko pasuje tak samo, jedyny mankament jest taki że jak wrzucisz 3bieg to wycieraczka stanie w miejscu sciana.gifzolta.gif

Napisano

> Na Allegro widziałem silniczek za 199 zł (3 biegowy)

W tym miejscu zastanowil bym sie czy te 50 zl doplaty do silnika 3-biegowego robi roznice icon_rolleyes.gif.

Napisano

radzil bym rozebrac silniczek jezeli spalil sie wirnik mozna go przewinac koszt duzo mniejszy

Napisano

> radzil bym rozebrac silniczek jezeli spalil sie wirnik mozna go

> przewinac koszt duzo mniejszy

Mi zawiesiły się szczotki w silniczku, małe podpiłowanie i działał znowu, rozebranie to dobry pomysł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.