Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszcząca kierownica w astra II

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z piszczaca kierownica podczas obracania. Jakby ocierała jakaś guma z guma lub plastikiem. Szczegolnie gdy jest ciepło w samochodzie. Myślałem żeby popsikac wd-40 ale jest poduszka w kierownica. Pewnie trzeba sciągnąc plasik dolny i górny za kołem kierowniczym. Może ktoś spotkał sie z takim problemem. Bardzo to denerwuje podczas jazdy. Mam astra II 1.6 z 2001 r.

Napisano

tylko kierownica - ale Ci dobrze ok.gif

U mnie wszystko trzeszczy co może trzeszczeć w tym samochodzie angryfire.gif

deska, nawiew przy szybie, fotel, podsufitka, kierownica, coś w drzwiach lewych, zawieszenie, hamulce - oj te to dają popalić itp. itd .... crazy.gif

Napisano

U mnie też piszczy, ale tylko jak ruszam nagrzanym od słońca samochodem. Potem podczas jazdy raczej przestaje... albo sie przyzwyczajam.... Myślę, że to sprawa rozszerzalności cieplnej plastyków i TTTM.

Nie grzebałem jeszcze przy tym, bo się obawiam pogorszenia styków na ślizgaczach od poduszki powietrznej, klaksonu i sterowania radiem. A wyskakujące błędy poduszki to prawdziwa zmora. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedź.

Rozkręciłem plastikowa obudowe za kierownicą. Podczas ruszania na boki kierownica popsikałem troche wd-40 pomiedzy plastikami. Moze mniej bedzie piszczeć. Zobaczymy. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

U mnie też trzeszczy fotel. Smarowałem troche od spodu i mniej słychać. Hamulce piszcza ale w zimie. Te typy tak mają angryfire.gif

Ogólnie mam astre już rok i poza wymianą termostatu narazie chodzi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.