Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zamiast płynu chłodniczego BP ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam mały ubytek w zbiorniczku wyrównawczym i wiem że tam był zalewany płyn chłodniczy BP koloru zielonego. Na stacjach BP nie maja tego płynu (swoją drogą bardzo dziwne) i nie moge nigdzie tego dostac, a wody destylowanej nie chce. Prosze powiedzcie mi na bazie jakiego glikolu jest ten płyn BP (domyslam sie ze propylenowego) i jaki moglbym zamienny zastosowac?

Napisano

koncentrat do mieszania z plynami skromny.gif

Napisano

jak dobrze pamiętam, a jestem częstym gościem na stacji BP to nie kupisz tam płynu chłodniczego pod nazwą BP. Stacja BP ma w ofercie płyny do spryskiwaczy BP, oleje BP, ale o chłodniczych nic nigdy nie słyszałem

Napisano

a może masz opakowanie tego płynu to wrzuć fotę to może bym skojarzył o jaki płyn Ci chodzi lub jeśli znasz dokładną nazwę tego płynu to jestem w stanie sprawdzić czy można go gdzieś dostać (stacje BP).

Nasuwa mi się jeszcze jedna myśl, bo BP ma umowę z firmą Castrol i sprzedaje często płyn chłodniczy Castrola, a właściwie jego koncentrat, aczkolwiek na opakowaniu figuruje tylko marka Castrol.

Napisano

>jaki moglbym zamienny zastosowac?

DOWOLNY.

Możesz podejść estetycznie i kupić np w takim samym kolorze.

Napisano

> DOWOLNY.

> Możesz podejść estetycznie i kupić np w takim samym kolorze.

Albo zastosowac Prestone'a, ktory (podobno) wysmienicie miesza sie z innymi plynami nie wplywajac na kolor mieszaniny.

Napisano

> Albo zastosowac Prestone'a, ktory (podobno) wysmienicie miesza sie z

> innymi plynami nie wplywajac na kolor mieszaniny.

zgadza się i jest nie drogi smile.gif a kupisz go w małej litrowej butelce i zarówno większej w 5 litrowej butli.

Powinieneś go dostać na opisywanej przez Ciebie stacji BP, bo od ostatniej zimy jest nan niej sprzedawany. wink.gif

Napisano

> zgadza się i jest nie drogi a kupisz go w małej litrowej butelce i

> zarówno większej w 5 litrowej butli.

> Powinieneś go dostać na opisywanej przez Ciebie stacji BP, bo od

> ostatniej zimy jest nan niej sprzedawany.

Dokładnie, kolega może równie dobrze przy okazji wymienić płyn chłodniczy na nowy, jeżeli jest w stanie to sam zrobić to koszty nie są duże, prestone gotowy do uzycia (są również koncentraty) 4L koszuje ~30pln, a ponoć niezły.

Sam się skusiłem i wymieniłem w zeszłym tygodniu na prestone, mój petrygo po prawie 3latach zmienił kolor z błękitnego na przeźroczysty.

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.