Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż klimy do X14XE

Featured Replies

Napisano

Załóżmy że udało mi sie zdobyć klimę ( kolega robalowy będzie mi pomagał przy montażu grinser006.gif - bo to on tu zapodał wunetk ) gdyby jednak była (klima oczywiście) wcześniej przy innym silniku jakie problemy i koszty muszę ponieść dodatkowo żeby zamontować do swojego 1,4 16V.

Napisano

> Załóżmy że udało mi sie zdobyć klimę ( kolega robalowy będzie mi

> pomagał przy montażu - bo to on tu zapodał wunetk ) gdyby

> jednak była (klima oczywiście) wcześniej przy innym silniku

> jakie problemy i koszty muszę ponieść dodatkowo żeby zamontować

> do swojego 1,4 16V.

Generalnie może być problem z łapą silnika do której montowana jest sprężarka i pompa wspomagania (razem na jednej łapie), no i wtedy będzie potrzebny dłuższy pasek wieloklinowy. Poza tym wszystko powinno pasować, no może jakieś drobne przeróbki instalacji elektrycznej.

Napisano
  • Autor

to sie takiej łapy poszuka. Z resztą czy przy tamtym silniku jej nie będzie hmm.gif. Jak kupować to wszystko. grinser006.gif

Napisano

> Załóżmy że udało mi sie zdobyć klimę ( kolega robalowy będzie mi

> pomagał przy montażu

Panowie - jeśli faktycznie będziecie to montować to od fotorelacji się nie wykręcicie smile.gif Szczególnie cenny byłby wykaz i umiejscowienie wszystkich czujników i przekaźników biglaugh.gif

Napisano

Pamietajcie jeszcze ze w wersji z klima pas przedni jest inny. Ma on miejsce na wentylator przed skraplaczem klimatyzacji. Ale moze sie da jakos posztukowac i zalozyc klime bez zmieniania go.

Napisano

> Pamietajcie jeszcze ze w wersji z klima pas przedni jest inny. Ma on

> miejsce na wentylator przed skraplaczem klimatyzacji. Ale moze

> sie da jakos posztukowac i zalozyc klime bez zmieniania go.

Pas przedni trzeba zmienić, ja wyciąlem stary i wspawalem pas z miejcsem na wentylator wycięty z innej astry. Bez zmiany pasa wentylator nie wejdzie, bo jest umiejscowiony w plaszczyźnie pasa (grubość wentylatora jest taka jak pasa). Co do lapy to od innego silnika może nie pasować.

Napisano
  • Autor

Wiecie co mam pomysła. Jadąc tam oglądać klime jeśli jeszcze będzie wezmę ze sobą cyfraka i zrobię kilka fotek poglądowych potem zapodam podobne mojego maleństwa i wtedy będziemy dywagować. Oczywiście wezmę namiar co do typu silnika z jakiego pochodzi.

AHA a tak prozaiczna biglaugh.gif część jak termostat to nie ejst czasem inna grinser006.gif czytaj droższa o jakeiś 50 pln w sklepie

Napisano
  • Autor

ale wiem że klima jest z silnika X16Xe czyli 1,6 16V. Klima jest kompletna za 800 pln, dodatkowa łapa z poduszka koszt 100 pln.

A teraz powiem tak dowiedziałem się że jeden z naszych ludzi wie gdzie montują klime do X14Xe za 1400 pln z napełnieniem. Po prostu montują tak że działa. Co o tym sądzicie.

Napisano

> A teraz powiem tak dowiedziałem się że jeden z naszych ludzi wie

> gdzie montują klime do X14Xe za 1400 pln z napełnieniem. Po

> prostu montują tak że działa. Co o tym sądzicie.

daj namiar

Napisano
  • Autor

> daj namiar

jak zdobede to ci dam. Czekam na odpowiedź od tego pana. grinser006.gif sądze że gdzieś koło 12 pewnie wstanie imi napisze

Napisano

> A teraz powiem tak dowiedziałem się że jeden z naszych ludzi wie

> gdzie montują klime do X14Xe za 1400 pln z napełnieniem. Po

> prostu montują tak że działa. Co o tym sądzicie.

Czyli dajesz im auto bez klimy + 1400 zł a oni oddaja z klima? I dają własne części? To byłoby bardzo korzystnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli dajesz im auto bez klimy + 1400 zł a oni oddaja z klima? I dają

> własne części? To byłoby bardzo korzystnie

jak tylko będę znał szczegóły to na pewno zapodam tu informacje. Jak na razie pewana jest ta klima u nas na szrocie z silnika X16XE.

Napisano
  • Autor

Niestety to co tak ładnie wygladało w rzeczywistości wyglada troszke gorzej. Mianowicie cena 1400 pln wzięła się z: on zakupił sobie klime za 1000 pln a firma powieidzła że za 400 mu sie zamontują razem z elektryką.

Napisano

A ja zauważyłem że we wszystkich wersjach Astry F z klimą jest taka sama chłodnica z dodatkowym czujnikiem temperatury (np zamiennik firmy Nissens ma oznaczenie 63252A) i jest ona inna niż w wersjach bez Klimy.

(można sprawdzić w katalogu na NISSENS (trzeba sobie założyć konto - darmowe i bez żadnej weryfikacji np. email)

Napisano

> A ja zauważyłem że we wszystkich wersjach Astry F z klimą jest taka

> sama chłodnica z dodatkowym czujnikiem temperatury

Czyli który czujnik jest dodatkowy? Górny czy dolny? 2 czy 3-pinowy? Bo z obrazka to jakoś tego nie widzę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.