Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padła pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Czy jest możliwość wymiany tej pompy samemu czy trzeba z tym jechać do mechanika, a jak w ogóle wygląda wymiana dużo z tym roboty?

Napisano

> Czy jest możliwość wymiany tej pompy samemu czy trzeba z tym jechać

> do mechanika, a jak w ogóle wygląda wymiana dużo z tym roboty?

jeśli to nie kombi to dasz radę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli to nie kombi to dasz radę

A jak jest z dostępem do pompy ciężko?

Napisano

dostęp masz pod tylną kanapą smile.gif pod klapką

Napisano

Witam. Ja u siebie wczoraj zmuszony byłem wymieć pompkę gdyż padła. Na szczęście dojechałem pod dom i jak chciałem go zapalić niestety nie udało mi się już. Jako ciekawostkę powiem, że nie mająć takowej na składzie doszliśmy z kolegą, że pasować powinna od Hondy Cicic którą on posiada i ma nawet wolną pompkę całkiem nową. Niestety musiałem szorować do pracy i on zajął się wszystkim. Po małych przeróbkach pasuje idealnie a jedynym mankamentem jest to, że słychać ją po przekręceniu kluczyka. A co do wymiany pompki w carawanie to nie widzę żadnych przeszkód żeby wymienić ją samemu np. z kanału. Pozdrawiam

Napisano

> Czy jest możliwość wymiany tej pompy samemu czy trzeba z tym jechać

> do mechanika, a jak w ogóle wygląda wymiana dużo z tym roboty?

u mnie to troche sie zeszlo... jak to pierwszy raz... ale teraz by mi migiem poszlo.

1. wazne zebys pompke wybral do swojego modelu - moze byc zamiennik

2. najlepiej isc do sklepu z wykrecona swoja

3. kupic tylko pompke - bez osprzetu (dekiel, rurki, cybanty=opaski)

4. zaopatrzyc sie w cybanty chyba ze masz specjalne lub niespecjalne cegi do zdjemowania oryginalnych opasek

5. do zamiennika poprosic o kawalek rurki (taka karbowana zakrecona w "S" z tworzywa niby plastikowego)

6.patrz na "+" i "-" ja bluznilem na oznaczenia małowidoczne... (podlaczysz odwrotnie to chyba sie nie zepsuje ( ja niestety podlaczylem na odwrot i sie zdziwilem ze nie hula;-(( )))

7.a wogole to sprawdz najpierw przekaznik oraz napiecie na przewodach od pompki (pod siedzeniem z tylu pod klapka) podczas krecenia kluczykiem - zakladajac ze to sedan

PS za swoja dalem 224zl

Napisano

Kup zamiennik na allegro za 79 zł (polecam SUPERPRODUKTY dobry i szybki kontakt) w sklepach (Legnica) chcą za taki sam od 180 do nawet 250 zł. Wymienisz sam, przed wymiana wydaje to się trudne, po wymianie już nie smile.gif Musisz załozyć filterek do pomy bo inaczej kłopociki będą frown.gif Ja właśnie takie miałem, mechanicy rozkładali ręce i nie chcieli naprawiać dlatego sam podjąłem się tego zadania i narazie po około 350 km jeszcze działa smile.gif

Napisano

Sama pompka bez osprzętu (dekiel, przewody itp) 60pln

(zamiennik) a oryginalna "boszka" 90pln

pzdr

Napisano

> a ile kosztuje od civica?

Pompka od Civica kosztowała mnie 60 PLN grinser006.gif

Napisano

> Pompka od Civica kosztowała mnie 60 PLN

ale chyba nie oryginalna.

masz jej fotki. co musiales przerabiac zeby ja przypasowac.

problem pomp jest dosc "popularny" i nie raz juz myslalem, zeby wsadzic zamiast oryginalnej oplowskiej jakas inna.

pytanie czy wydajnosci sa takie same? i cisnienienia?

czy astra ma jakis zawor regulujacy cisnienie?

Napisano

> Sama pompka bez osprzętu (dekiel, przewody itp) 60pln

> (zamiennik) a oryginalna "boszka" 90pln

Gdzie to widziałeś icon_eek.gif Czy to nieużywane? Pytam przedewszystkim o oryginał.

Napisano

> Gdzie to widziałeś Czy to nieużywane? Pytam przedewszystkim o

> oryginał.

giełda w gliwicach (NÓWKA) crazy.gif

pzdr

Napisano

> jeśli to nie kombi to dasz radę

Przepraszam , ze sie wtracam ale ja posiadam astre kombi i doslownie wczoraj wymienialem w niej pompe paliwa. Unioslem praw tyl w gore i zajeło lacznie ok 2,5 godziny + 2 piwka. Efekt pracy to mozliwosc jazdy na paliwie a minus to.................. bol karku bo robilem bez kanału . Pozdrawiam astromaniaków

• 2 miesiące później...
Napisano

Odgrzebuję stary temat, ktoś jeszcze zmieniał samemu w kombiaku? Chyba też mnie to czeka i nie wiem czy sam dam radę bez kanału.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.