Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 307 SW 2.0 HDi (90KM)

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego auta. Proszę o wypowiedź osoby które miały do czynienia z tym modelem - powielanie starej śpiewki że auto jest awaryjne - proszę sobie darować. Chciałbym poznać konkretne przypadki - co się psuje i jakie są koszty naprawy.

Dziękuje i pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego auta. Proszę o wypowiedź

> osoby które miały do czynienia z tym modelem - powielanie starej

> śpiewki że auto jest awaryjne - proszę sobie darować. Chciałbym

> poznać konkretne przypadki - co się psuje i jakie są koszty

> naprawy.

> Dziękuje i pozdrawiam

Nożesz kurcze, mam 406 w HDI i za cholere mi sie zepsuć nie chce, a wedle opinii niektórych golfistów czy tam passatowców powinienem juz majątek stracić, o nowych pompach turbo czy wtryskach nie wspominając już o elektronice. Z 307 do czynienia nie miałem. Najlepiej podobają mi się negatywne opinie o francuzach od tych co sami jeżdżą Sieną hehe.gif

Napisano

Ja mam mocniejszy (ten 110konny) po lekkim wirusie (do ok 136 koników) i sobie chwalę. Przejechałem nim jakieś 65tkm

Zasadniczo wymieniłem w nim tarcze hamulcowe przednie ponieważ jak każdy wie fabryczne ulegają odkształceniom, dodatkowo wymieniłem łączniki stabilizatora.

Nie miałem żadnych problemów z przełącznikami zespolonymi, wariującą elektroniką, kołem dwumasowym itp.

W mojej ocenie jeżeli trafisz samochodzik, który nie miał spotkania z przystankiem to możesz go śmiało brać.

Jedynym mankamentem który trochę mnie denerwuje to delikatne stuki pochodzące z plastikowych obić w bagażniku.

jest tylko jeden problem są bardzo wrażliwe na słabą jakość paliwa szczególnie te które mają filtr cząstek stałych.

Napisano
  • Autor

Hej,

chce wziąć z salonu - z tzw Okazji lwa - z letnią gwarancją.

Jakie paliwo polecania - tzn na którch stacjach - czy mam rozumiec ze Verva Diesel , suprema diesel i Ultimate sa ok ?

Tego zeby unikać stacji u Pana Józia i Henia vel dolewamy rozpuszczalinka - to wiem smile.gif

pozdrawiam

Napisano

Może to dziwne ale w moim samochodzie miałem problemy jak tankowałem na neste, choć może to tylko przypadek.

Dwa razy przeszedł w tryb awaryjny a najdziwniejsze, że po podłączeniu pod kompa parametry było w normie. Serwis resetował tylko kompa. Za drugim razem trafiłem do gościa który prywatnie robi pugi i cytrynki i zasugerował, że może to być wina paliwa i polecił zmienić stację (tylko nie na ORLEN) i czasami dolewać dodatków do smarowania wtryskiwaczy, gdyż dodatkowo zmniejszają również zadymienie w dieslach.

Od tamtego czasu minęło prawie rok i jest Oki (oczywiście zmieniłem stację na BP).

Ja tankuję tylko zwykły ON bo dla mnie te wszystkie wynalazki nie są warte kasy.

Napisano

Ja tankuje również na BP, ale Ultimate, słyszałem opinie że znacznie odsiarczone, a te kilka groszy warto wydac więcej jezeli to prawda, a faktycznie żadnych problemów nie mam (odpukać w niefarbowane włosy)

Napisano

> Witam,

> chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego auta. Proszę o wypowiedź

> osoby które miały do czynienia z tym modelem - powielanie starej

> śpiewki że auto jest awaryjne - proszę sobie darować. Chciałbym

> poznać konkretne przypadki - co się psuje i jakie są koszty

> naprawy.

> Dziękuje i pozdrawiam

podstawowa sprawa to rocznik, te z pierwszych lat są bardziej awaryjne (choroby wieku dziecięcego)

Ja mam 307 2.0 ale w benzynie. Z historii serwisowej bo poprzednim właścicielu tylko wymiana przekładni kierowniczej była dla mnie dziwna, bo reszta to raczej standard eksploatacyjny

Napisano
  • Autor

Dziś stałem się posiadaczem 307 SW HDi 2.0 - mam roczną gwarancję - rocznik 2003 (rejestracja w styczniu 2004)

pojeździmy zobaczymy

pozdrawiam

Napisano

> Dziś stałem się posiadaczem 307 SW HDi 2.0 - mam roczną gwarancję -

> rocznik 2003 (rejestracja w styczniu 2004)

> pojeździmy zobaczymy

> pozdrawiam

i jak wrazenia? mozna wiedziec ile dales? priv?

tez sie nad takim zastanawiam

pozdrovka

Napisano

> Dziś stałem się posiadaczem 307 SW HDi 2.0 - mam roczną gwarancję -

> rocznik 2003 (rejestracja w styczniu 2004)

> pojeździmy zobaczymy

> pozdrawiam

zaparszam tutaj -> Klub Peugeota

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

No wrażania niesamowite - zwłaszcza że dotychczas jeździłem SC899 270751858-jezyk.gif

Prowadzi się bardzo płynnie i jednocześnie z całkiem niezłą dynamiką.

Jest bardzo cichy jak na diesla (powiedziałbym bezszelestny)

Jedyne co mnie denerwuje to to, że wyczuwam delikatne drgania na dźwigni zmiany biegów (w seicento to była normalka) ale w tej klasie auta chyba nie powinno tego być - zapytam w serwisie przy okazji smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> No wrażania niesamowite - zwłaszcza że dotychczas jeździłem SC899

> Prowadzi się bardzo płynnie i jednocześnie z całkiem niezłą dynamiką.

> Jest bardzo cichy jak na diesla (powiedziałbym bezszelestny)

> Jedyne co mnie denerwuje to to, że wyczuwam delikatne drgania na

> dźwigni zmiany biegów (w seicento to była normalka) ale w tej

> klasie auta chyba nie powinno tego być - zapytam w serwisie przy

> okazji

> Pozdrawiam

możliwe że pada ci koło dwumasowe albo masz wywaloną poduchę pod silnikiem, drgania z silnika nie powinny się przenosić na gałkę,

zrób mały test. Pojedź na jedyncę do odcinki i zobacz czy bez problemu będziesz mógł wbić dwójkę czy nie

Napisano

> Hej,

> chce wziąć z salonu - z tzw Okazji lwa - z letnią gwarancją.

> Jakie paliwo polecania - tzn na którch stacjach - czy mam rozumiec ze

> Verva Diesel , suprema diesel i Ultimate sa ok ?

> Tego zeby unikać stacji u Pana Józia i Henia vel dolewamy

> rozpuszczalinka - to wiem

> pozdrawiam

Takie HDI tyle że 110 KM(i w innej budzie) chula na taryfie w rodzinie. Gość nie cuduje z vervami itd itp - normalny ON - ponad 150 tys i klekocze dalej i dmucha...

Zarzuty są - ale do elektryki pokładowej (centralne zamki), wykonania wnętrza (łamiące się klamki) itd itp... silnikowo i mechanicznie nie ma p-bmów....

Napisano
  • Autor

> zrób mały test. Pojedź na jedyncę do odcinki i zobacz czy bez

> problemu będziesz mógł wbić dwójkę czy nie

OK, zrobię test - tylko jaka będzie diagnoza jeżeli będę/nie będę mógł wrzucić dwójki ?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.