Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce

Featured Replies

Napisano

pytanko szybkie czy taka oznaka to zapowietrzenie ukladu?

podczas jazdy pedal reaguje normalnie ale po wcisnieciu go drugi i trzeci raz pedal robi sie twardy i hamuje nie dostatecznie, po chwili reaguje juz normalnie, ma taki objaw jak na zgaszonym silniku napompuje sie pedal na twardo i zapali sie samochod z wcisnietym hamulcem to czuc ze pedal ustepuje, tak samo jest wlasnie podczas jazdy, czy to jest zapowietrzony uklad czy servo mowi bye bye czy moze plyn pora wymienic,

Napisano

Sprawdz sobie czy nie ubywa Ci plynu, bo moga tu byc conajmniej 3 powody:

1. zapowietrzony uklad

2. nieszczelne cylinderki

3. stary plyn hamulcowy

4. pompa sie konczy

z tych wszystkich to od 1 do 3, pomy raczej nie padaja.

Jak ubywa plynu to szukaj nieszczelnosci, najprawdopodobniej cylinderki w tylnych kolach

Jesli nie sprobuj odpowietrzyc hamulce

Jak masz stary plyn to lubi po zagrzaniu sie tracic wlasciwosci (woda odparowuje i sie zapowietrza uklad)

Napisano
  • Autor

plyn jest roczny i zrobione 8 tys , nie ubywa go, dzwonilem do znajomego i mowi ze to moze byc nieszczelnosc pompki vacum mowil ze mozna to rozebrac i przeczyscic, i raczej nie obstawial by na serwo, a teraz moje pytanie gdzie ta pompka sie w dieslu znajduje DTL

Napisano

Stojąc przed otwartą maską pompa jest zamocowana do silnika po przeciwnej stronie niż rozrząd czyli na "przedłużeniu pokrywy zaworów w kierunku aku. wychodzą od niej wężyki a jednen z nich najbardziej widoczny idzie do pompy wtryskowej.

Pozdrówki

Paweł

Napisano

> plyn jest roczny i zrobione 8 tys , nie ubywa go, dzwonilem do

> znajomego i mowi ze to moze byc nieszczelnosc pompki vacum

> mowil ze mozna to rozebrac i przeczyscic, i raczej nie obstawial

> by na serwo, a teraz moje pytanie gdzie ta pompka sie w dieslu

> znajduje DTL

Zanim rozbierzesz vacum sprawdz szczelność wężyków podciśnienia (do pompy wtryskowej, obiegu wewnętrznego, pompy hamulcowej)

U mnie nieszczelności były w obiegu wewnętrznym i właśnie objawiało to się słabszymi hamulcami (sam obieg wew. działał)

A i jeszcze jedno u mnie nieszczelność objawiała się jeszcze wyższymi obrotami silnika. Po uszczelnieniu obroty spadły

Napisano
  • Autor

nigdzie na szrocie nie moge znalezc tego dolotu powietrza, a slyszalem ze pompa vacum ciezka w naprawie jest,

Napisano
  • Autor

ty mi lepiej powiedz jak rozebrac ta pompe moze da sie ją jakos naprawic czy TTTM ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.