Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto ma doświadczenia z Uno Diesel 1.7

Featured Replies

Napisano

Mam okazję zanabyć takowy model z 1992 roku za 2000 zł. Warto ? Jak się sprawuje ten model, jeżeli chodzi o jednostkę napędową? Jakieś typowe usterki albo co ?

Napisano

> Mam okazję zanabyć takowy model z 1992 roku za 2000 zł. Warto ? Jak

> się sprawuje ten model, jeżeli chodzi o jednostkę napędową?

> Jakieś typowe usterki albo co ?

mój kumpel ma takiego, ale trochę młodszego. Auto, jak na Uno, rewelacja. Pali w zimie za pierwszym zakręceniem, zużywa mało ropy (a nie opału), nic się nie psuje jeśli chodzi o zawieszenie i cena chyba też w miarę zachęcająca.

Napisano

> Mam okazję zanabyć takowy model z 1992 roku za 2000 zł. Warto ? Jak

> się sprawuje ten model, jeżeli chodzi o jednostkę napędową?

> Jakieś typowe usterki albo co ?

miałem silnik 1,7 ale w starszej wersji (143B3000) . Jeśli wyposażony jest w osprzęt wtryskowy Bosha to jedyne co trzeba przy nim robić to regularnie wymieniać materiały eksploatacyjne . Przy osprzęcie Lucas - CAV pompy wtryskowe są dużo delikatniejsze ( czasem zdarzają sie wycieki paliwa lub tzw uciekanie paliwa z pompy do zbiornika ).

Czasami występują wycieki z miski olejowej lub z któregoś uszczelniacza wału korbowego .

Należy szczególnie pamiętac o regularnej wymianie paska rozrządu (przy wiekszym przebiegu dodatkowo nalezy wymienić roli napinającą i prowadzącą , oraz uszczelniacz wału korbowego).

Ogólnie przebiegi 400 - 500 tysiecy km czy nawet wiecej bez remontu kapitalnego nie są tutaj czymś dziwnym... ,

Edit:

Obejrzyj dokładnie też poduszkę silnika umieszczoną na prawym kielichu (m. innymi ściagnij dekielek jesli jest na niej) i zobacz czy nie ma wycieków z tej poduszki . lub innych uszkodzeń. Poduszka ta jest z hydraulicznym tłumieniem drgań , ale nowa niestety kosztuje majątek (od 250 do 400 zł)

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.