Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile kulturalnie v max na 1200 cm3

Featured Replies

Napisano

Z jaką max prędkością (żeby silnik jeszcze nie wył i nie palił o 50% więcej) idzie pojechać Bravą 1200 cm3.Obecnie mam jeszcze Punto 1.1(lpg) i praktycznie powyżej 105-110 km\h zaczyna się tragedia,tzn można na chwile przyspieszyć np. do wyprzedzania ale jechać dłużej ze stałą prędkością to już makabra no.gif.

Dziękuję.

Pozdrawiam.

Napisano

Zależy jak mocne masz nagłośnienie w samochodzie żeby jakoś jechać cool.gif

Ja właśnie punciakiem jeżdze na autostradach najszybciej, czyli ok. 160 km/h licznikowe oczywiście ...

Myśle że w 1,2 można spokojnie 130-140 ... dużo więcej nie pali i nie będzie bardzo głośno!

Co najciekawsze w punto przy 130 pali ok. 8,2 LPG, przy 160 cool.gif8,8 biglaugh.gif

Napisano

> Co najciekawsze w punto przy 130 pali ok. 8,2 LPG, przy 160 8,8

To znaczy ze masz zle wyregulowana instalke

Napisano

> To znaczy ze masz zle wyregulowana instalke

To znaczy że tym puncikiem jeżdże tylko służbowo jedynie na dłuższe trasy i nie interesuje mnie instalka, wiem że była dobrze założona, nie strzela itp. Przegląd i tak nie bawem wink.gif

Napisano

> To znaczy że tym puncikiem jeżdże tylko służbowo jedynie na dłuższe

> trasy i nie interesuje mnie instalka, wiem że była dobrze

> założona, nie strzela itp. Przegląd i tak nie bawem

Z moich doswiadczen 130-140. Chco przy rownym 140 jzu wchodzi na 4tys i wtedy to spalanko sie zaczyna. Generalnie komfortowa, podrozna to 130 [3500obr]. Spalanko wtedy tez w normie. Powyzej 140-150 to juz faktycznie wiadrami lac smile.gif - jak na 1,2 brawo.gif bo reszta benzyniakow pewnie przy spokojnej jezdzie tak ma smile.gif

Napisano

Z moich doświadczeń na A4 (Kraków-Wrocław) jadąc 120-160 spalanie 6,5. Hałas w przyzwoitych granicach. Niestety prędkość uzależniona od ukształtowania terenu smile.gif pod gorkę przy 4 os to czasem ciężko było dojść do 110 a i korzystanie z lewego pasa przy wyprzedzaniu tylko przy ciągłej kontroli lusterk wstecznych smile.gif

Napisano

Niestety prędkość

> uzależniona od ukształtowania terenu pod gorkę przy 4 os to

> czasem ciężko było dojść do 110 a i korzystanie z lewego pasa

> przy wyprzedzaniu tylko przy ciągłej kontroli lusterk wstecznych

jeśli już o tym mówimy to punciakiem ostatnio jadąc w 4 osoby przed górą św. anny miałem 160, na górce miałem 105 i musiałem wczeniej na 4 redukować bo auto już jechać na gazie nie chciało hehe.gif

Napisano

> To znaczy ze masz zle wyregulowana instalke

no dobra co do instalacji to przecież wydaje mi się że jakby auto miało słabą mieszankę to by nie przyśpieszało a u mnie przyśpiesza i nie ma z tym problemu a autko spalanie też mniej pali przy 120-140 niż przy 90.

Podczas eksperymentów z gazownikami jak podkręciliśmy instalkę to auto dostawało kopyta jak głupie także mi się wydaje ze z tą ubogą mieszanką to bujda lekka 270751858-jezyk.gif

A co do V-maxa 1.2 to kupla ojciec jechał tym ponad 180 licznikowe oczywiście na banie nie w polsce zeby.GIF

Napisano

Często śmigam po A4 i nie widzę większej różnicy w komforcie jazdy jak i w spalaniu przy prędkości 130 - 150 km/h

Da się tym też jechać i pod górkę Sw. Anny tylko wcześniej trzeba autko bujnąć i trzymać trochę wyższe obroty

Napisano

> Często śmigam po A4 i nie widzę większej różnicy w komforcie jazdy

> jak i w spalaniu przy prędkości 130 - 150 km/h

> Da się tym też jechać i pod górkę Sw. Anny tylko wcześniej trzeba

> autko bujnąć i trzymać trochę wyższe obroty

A4 to nic jechał ktoś pegoutem 605 3.0 V6 tam to dopiero jest komfort jazdy żadnej górki się nie boi znajomy ma takiego gaz na śrubę hahaha.gif i jedyna jaka jest różnica między benzyna /gaz, to przy 5 osobach lawecie z autem na tyle zbiera się trochę wolniej a na benzynie tak jakbyś sam jechał zeby.GIF przy 5 osobach spalanie przy prędkości do 150 km/h 8 litrów benzyny/gaz 11l z lawetą dochodzą 2 litry. spalanie wielokrotnie sprawdzone! a przy jeździe z zamkniętym licznikiem 240 km/h 10 l benzyny i 13 gazu zeby.GIF Zrobił się mały off przepraszam

Napisano

> Mierzej chyba dobrze nie skumkałes

może bo mam takie ch****e dni ostatnio :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.