Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozbita Astra czy kupic Sintrę?Pomóżcie!!!

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Kilka dni temu rozbiłem swoją ulubioną Asterkę. Chcę kupic teraz Sintrę. Czy ktoś z Was jezdzil tym samochodem, jak wyglada dostepnosc czesci, itp. Martwi mnie to ze to autko produkowali tylko 3 lata. Bardzo prosze o Wasze opinie.

Napisano

kiedys mialem do czynienia z sintra. trudno cos zlego powiedziec bo to bylo z 5-6 lat temu - miala chyba ok rok. przestali produkowac bo miala katastrofalny wynik w euro ncap. chyba jedna gwiazdka tylko i cakowicie zniszczona kabina - kierowca i pasazer. silniki byly standardowe ale osprzet juz wygladal na inny, bo moce itd minimalnie sie roznily z vectrami.

Napisano

>przestali produkowac bo miala katastrofalny wynik w euro ncap.

Witam

Jesteś w błędzie, Sintra wypadła dużo lepiej niż piszesz: Test NCAP Opel Sintra

A tutaj porównaj sobie Sintre i 16 innych aut klasy Van: Test NCAP Vany

Pozdro

Napisano

siemka

z tego co mi wiadomo a rozmawialem kiedys na ten temat z kolesiem ze szrotu opla to powiedzial mi, ze wiekszosc czesci pochodzi omegi B a na pewno silniki orz zawieszenie tylne (omega B kombi) gadalem tez ze zlotowa ktory ujezdza ten rydwan i mowi , ze "chlopie" wszystko oprocz elemenntow wnetrza (niektorych) i tylnej wycieraczki dostaniesz bez problemu - zdanie taksiarza. Wiec tak to wyglada u mnie ogolnie autko przestronne. i komforowe nawet w dlugie podroze tez opninia zasiegnieta. Wiem, tez, ze silniki 2,2 toleruja gaz bez problemu.

pozdro alien.gif

Napisano

> Chcę kupic teraz Sintrę. Czy ktoś z Was jezdzil tym samochodem,

> jak wyglada dostepnosc czesci, itp. Martwi mnie to ze to autko

> produkowali tylko 3 lata. Bardzo prosze o Wasze opinie.

hmm powiem tak, podzwoń i spróbuj znaleźć np końcówkę drążka kierowniczego i piastę - czasem padają, jest zespolona z łożyskiem, myślę że szybko dojdziesz do właściwych wniosków...

brat

edit: końcówka drążka 207zł, sworzeń wahacza 457zł, piasta przednia 1967zł oczywiście wszystko nieosiągalne w zamienniku, fajny też konstrukcyjnie czasem psujący się mechanizm wycieraczek, nawet wymiana akumulatora to kilka godzin roboty już nie mówiąc o tym jaki specyfik tam jest wsadzony, być może w firmach które sprowadzają części do amerykańców coś do tego auta się trafi bo sintra jest bliźniacza do jakiegoś tam chevroleta czy innego pontiaca ale jakie ceny u nich nie wiem, w każdym razie wiele częsci do tego modelu jest made in usa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.