Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiązka do 1.2 8v - jak najlepiej??

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie. Wkładam 1.2 8v do cinkusia w którym była 700-setka. Jak najlepiej zrobić z wiązką?? Czy przerabiać od punto czy spasuje od ccs-a + dorobienie wtyczek do wtryskiwaczy, czy z scs 1.1 MPI bedzie bez przeróbek bo wydawało mi się że tak ale pan który handluje takimi rzeczami twierdzi, że nie bedzie robiło. I skad ciągnie się (i jakie) przewody do pompy paliwa i obrotomierza. Pozdrawiam wszystkich centomaniaków i prosze o odpowiedź.

Napisano

> Witam. Mam pytanie. Wkładam 1.2 8v do cinkusia w którym była

> 700-setka. Jak najlepiej zrobić z wiązką?? Czy przerabiać od

> punto czy spasuje od ccs-a + dorobienie wtyczek do wtryskiwaczy,

> czy z scs 1.1 MPI bedzie bez przeróbek bo wydawało mi się że tak

> ale pan który handluje takimi rzeczami twierdzi, że nie bedzie

> robiło. I skad ciągnie się (i jakie) przewody do pompy paliwa i

> obrotomierza. Pozdrawiam wszystkich centomaniaków i prosze o

> odpowiedź.

od 1,1 spi cała wiązka i wystarczy z 1 wtrysku zrobic 4 no i ewentualnie w zaleznosci czy to nowsze czy starsze 1,2 mpi przerobić wtyczke czujnika temperatury

Napisano
  • Autor

Wielkie dziękie widze, że pan chciał na siłę wcisnąć od punto. to jest silnik od palio 75 KM i ma taki sam czujnik jak w moim sportingu bo sportinga też mam. A jakie przeróbki czekają mnie w instalacji reszty samochodu tak,żeby obrotomierz też działał??

Napisano

> od 1,1 spi cała wiązka i wystarczy z 1 wtrysku zrobic 4 no i

> ewentualnie w zaleznosci czy to nowsze czy starsze 1,2 mpi

> przerobić wtyczke czujnika temperatury

Dokładnei jak kolega napisał. Atakuj z 1.1 SPI.

Obrotomierz i pompę podłaczysz przy przekaźniku do owej pompy, obrotoek to chyba nózka 83 czy 86., nie powiem na 100%, bo nie pamiętam, do schematu looknać, nie ma z tym problemu. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

A gdzie takowy przekaźnik się znajduje?? i do pompy jeśli się nie myle to trzy kabelki idą. Trzeci jest od wskaźnika poziomu paliwa?? Czy ze starego zbiornika od 700 wydre taki przewód i wykożystam go??

Napisano

> A gdzie takowy przekaźnik się znajduje?? i do pompy jeśli się nie

> myle to trzy kabelki idą. Trzeci jest od wskaźnika poziomu

> paliwa?? Czy ze starego zbiornika od 700 wydre taki przewód i

> wykożystam go??

Z 700 nie swapowałem, niech powiedzą ludzie co sie przez to przebili, aczkolwiek, raczej da radę dosciągnać 1 kabel.

Co do przekaźników, znajduja sie one pod maską, blisko wygłuszenia nagrzewnicy, obok MAP'a.

Jeżeli weźmiesz kompletna instalkę z CCS, to masz juz p&p do deski, pod warnkiem, że na przekaźnik dotrze sygnał z pompy - albowiem na podstawie sygnału pompa-komp podawana jest prędkość obrotowa (chyba, zę już zmeczony jestem biglaugh.gif ).

W sumie, jeżeli całość wiachy jest, to pozostaje tylko kabel do baku i inna pompa.

Napisano
  • Autor

Dzięki katownik. Więc prosze jeszcze kogoś kto wkładał do 700 1.2 o odpowiedż co do wiązki samochodu lub całościowo co od początku do końca się robi z elektryką prze obsłudze wiązka z ccs-a.

Napisano

> Dokładnei jak kolega napisał. Atakuj z 1.1 SPI.

> Obrotomierz i pompę podłaczysz przy przekaźniku do owej pompy,

> obrotoek to chyba nózka 83 czy 86., nie powiem na 100%, bo nie

> pamiętam, do schematu looknać, nie ma z tym problemu.

85 wink.gif

Napisano

> Dzięki katownik. Więc prosze jeszcze kogoś kto wkładał do 700 1.2 o

> odpowiedż co do wiązki samochodu lub całościowo co od początku

> do końca się robi z elektryką prze obsłudze wiązka z ccs-a.

nie wiem jak jest z wtyczka wiazki w 700 ale prawdopodobnie wystarczy spasowac wtyczke silnikowa do wiazki samochodowej. wystarczy schemat 700 i 1,1 spi i odpowiednio polaczyc wink.gif

Napisano
  • Autor

> wystarczy schemat 700 i 1,1 spi i odpowiednio polaczyc

gdzie moge znaleźć taki schemat??

Napisano
  • Autor

Tylko że nie mam książki od sportinga. Można gdzieś na necie znależć??

Napisano

> Tylko że nie mam książki od sportinga. Można gdzieś na necie

> znależć??

...hehe, w FAQ pisze, że nie można, bo złodziejstwa się tu nie popiera... mam schemat do CC700 jak chcesz to na priv pisz cfaniak.gif

Napisano

> Witam. Mam pytanie. Wkładam 1.2 8v do cinkusia w którym była

> 700-setka. Jak najlepiej zrobić z wiązką?? Czy przerabiać od

> punto czy spasuje od ccs-a + dorobienie wtyczek do wtryskiwaczy,

> czy z scs 1.1 MPI bedzie bez przeróbek bo wydawało mi się że tak

> ale pan który handluje takimi rzeczami twierdzi, że nie bedzie

> robiło. I skad ciągnie się (i jakie) przewody do pompy paliwa i

> obrotomierza. Pozdrawiam wszystkich centomaniaków i prosze o

> odpowiedź.

Wiazka z 700 ci sie napewno nie przyda oslabiony.gif z punto ta sama akcja a o sc1.1mpi to juz wspominał niebende zlosnik.gif

najlepiej by było złozyc wiazke z Brawy mniejwiecej wszystko pasuje jak trzeba a jak nie to wiazke z CCS tylko trzeba rozdzielic wtrysk na 4 i zmienic wtyczke do czojnika wody

Napisano
  • Autor

Teraz to już sie całkiem zakręciłem. Na innym forum napisali mi, że wiązka silnika od 1.1 MPI (sej) powinna styknąć. Pierwszy raz słysze o bravie. Wiem, że wiązka z 700 mi się nie przyda ale ja nie pytam o wiązke silnika od 700. Jeszcze raz napisze czego chce się konkretnie dowiedzieć. Mam cc700. Czyszcze komore z tego kawałka różnorakiego metalu zwanego silnikiem o pojemności 700 cm3. I teraz wkładam 1.2 MPI. Pod deską samochodu wypinam wiązke z komory silnika od 700 i zapinam wiązke od ccs-a. I teraz jakie czekają mnie jeszcze przeróbki. Zakładam, że skoro w ccs-ie był działający obrotomierz i pompa paliwa sterowana komputerem to któreś piny z wtyczki tej od wiązki siilnika są właśnie do sterowania pompą i obrotomierzem. Czy mam racje i co pozostaje mi do dorobienia w instalacji samochodu? Zkąd dokąd i z których nóżek pinów czy innych miejsc?? Jeszcze jedno do pirata. Jeżeli możesz to odezwij się na gg nr. 1837763 i poradź mi lub ktoś kto to robił i wytłumaczy na spokojnie bez nerwów tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.