Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bezobsługowa Blokada Zaplonu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Znalazłem cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item203936780_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu_2_karty.html

Może ktoś z Was używa tego lub czegoś podobnego ? Jak to "współgra" z elektroniką samochodową ? Na pewno macie jakieś doświadczenia smile.gif Podzielicie się ? Czy lepiej jakiś ukryty wyłącznik ?

Wielkie dzięki za poradę. Pozdrowionka

Napisano

Widziałem cos takiego,wiem jak działa......dobra sprawa stosowana dośc czesto w "markowych" autach waytogo.gif

Napisano

> Widziałem cos takiego,wiem jak działa......dobra sprawa stosowana

> dośc czesto w "markowych" autach

pod warunkiem, że pilnuje się baterii ZTCW, pamięta się o tej karcie aby mieć ją przy sobie zawsze, no i nie wiem jak z trwałością w razie jakiegoś upadku czy przypadkowego złamania w kieszeni.

Nie wiem nigdy nie miałem styczności ale wśród opinii jakie słyszałem właśnie należy zwrócić uwage na baterie, no i nie można mieć sklerozy i zapomnieć tego wink.gif. Co do zniszczenia to taka mocno hardcorowa opcja ale jednak może wystąpić.

Napisano

> Witam.

> Znalazłem cos takiego:

> http://moto.allegro.pl/item203936780_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu_2_karty.html

> Może ktoś z Was używa tego lub czegoś podobnego ? Jak to "współgra" z

> elektroniką samochodową ? Na pewno macie jakieś doświadczenia

> Podzielicie się ? Czy lepiej jakiś ukryty wyłącznik ?

> Wielkie dzięki za poradę. Pozdrowionka

Działa bdb. Rada: wozić ze sobą zapasową baterię ok.gif

Napisano

wszystko zależy od montażu - i wyłącznik za parę PLN,i ta identyfikacja będzie tak samo skuteczna,jeśli sie to dobrze zamelinuje w aucie.

Rada: jak będziesz montował to nie zakładaj diody kontrolnej w deskę,albo ja dobrze schowaj gdzieś,zeby w razie czego widać było jej wskazania,no i woź ze sobą zapasową baterię.

Jeśli chcesz korzystać z funkcji antynapadowej/antyporwaniowej,to nie możesz wozić transpondera przypiętego do kluczyków z auta - koleżance niedawno montowałem coś takiego,strasznie się ucieszyła po montażu - "nareszcie mam antynapad" - po czym beztrosko zapięła sobie transponder do kluczy od auta...hahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Ja mam cos takiego w swoim autku. Fajna sprawa bo zawsze to bezpieczniej. Trzeba pamietac o baterii ale w razie czego gdyby ten pilot sie uszkodzil to mam jeszcze ukryty wylacznik ktory kasuje blokade zaplonu.

Napisano

> Działa bdb. Rada: wozić ze sobą zapasową baterię

A zastanawialo mnie co tak wesolo mruga w samochodzie wink.gif

Tez myslalem nad tym rozwiazaniem ale chyba jednak wole cos wlasnego pomyslu. Zawsze to bardziej utrudni sprawe zlodziejowi.

Napisano

> A zastanawialo mnie co tak wesolo mruga w samochodzie

> Tez myslalem nad tym rozwiazaniem ale chyba jednak wole cos wlasnego

> pomyslu. Zawsze to bardziej utrudni sprawe zlodziejowi.

ta blokada nie jest zła,tylko nie można jej tak montować,jak zrobił to Maras - nie może być widać widać,ze ona istnieje - żadnych migających diodek na widoku (a najlepiej wogóle,tylko ew.buzer),druciarnia poukrywana w oryginalnych wiązkach i najważniejsze - centralka ukryta w mocno niestandardowym i trudno dostępnym miejscu.

Kluczową sprawą w kwestii zabezpieczeń jest zaskoczenie - gdy złodziej nie będzie spodziewał się braku możliwości uruchomienia silnika po wykonaniu "standardowych" złodziejskich czynności,istnieje wielka szansa,ze odpuści,szczególnie w przypadku tak popularnego auta,jak Punto.

Napisano

> ta blokada nie jest zła,tylko nie można jej tak montować,jak zrobił

> to Maras - nie może być widać widać,ze ona istnieje - żadnych

> migających diodek na widoku (a najlepiej wogóle,tylko

> ew.buzer),druciarnia poukrywana w oryginalnych wiązkach i

> najważniejsze - centralka ukryta w mocno niestandardowym i

> trudno dostępnym miejscu.

Dltaego wlasnie mowie ze zaciekawila mnie ta dyskoteka w Marasowozie bardziej niz jego ulter wink.gif

> Kluczową sprawą w kwestii zabezpieczeń jest zaskoczenie - gdy

> złodziej nie będzie spodziewał się braku możliwości uruchomienia

> silnika po wykonaniu "standardowych" złodziejskich

> czynności,istnieje wielka szansa,ze odpuści,szczególnie w

> przypadku tak popularnego auta,jak Punto.

No i dlatego wlasnie mysle nad czyms wlasnego pomyslu. Wtedy trudniej bedzie gosciowi dojsc co jest nie tak. Sposoby montazu i wylaczania odcinek zwlaszcza tych popularnych na pewno znaja a takie cos moze ich zaskoczyc ok.gif

Napisano

> Witam.

> Znalazłem cos takiego:

> http://moto.allegro.pl/item203936780_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu_2_karty.html

> Może ktoś z Was używa tego lub czegoś podobnego ? Jak to "współgra" z

> elektroniką samochodową ? Na pewno macie jakieś doświadczenia

> Podzielicie się ? Czy lepiej jakiś ukryty wyłącznik ?

> Wielkie dzięki za poradę. Pozdrowionka

Najlepsze są rozwiązania niestandardowe-indywidualne. Wszystko co znane i fabryczne jest do.... no.gif. A oprócz tego rozwiązania najprostsze są najlepsze. Tylko ukryty własnoręcznie zamontowy wyłącznik albo jeszcze lepiej dwa zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za bezcenne rady bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.