Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Krokowiec?A fuuujjjj...

Featured Replies

Napisano

Już kiedyś wspominałem o zamiarach ale te wprowadziłem w czyn kilka dni temu.Odpiąłem dziada i dzięki korzystnym temperaturom na dworze jeżdżę bez niego.Co prawda po długim postoju sa pewne problemy z wolnymi obrotami ale idzie przeżyć.

Z korzyści należy wymienić brak zawieszania się obrotów,możliwość operowania pedałem gazu wręcz chirurgicznie.

Teraz rozważam jak sprawę dalej rozwiązać.Czy wymodzić wyłącznik przez przekaźnik czy może...dorobić na linke ręczny gaz?No bo zimą tak się nie da jeździć,zbyt długi czas nagrzewania.

Ale ogólnie to polecam po eksperymentować.

Napisano

A nie lepiej doprowadzic "obwod powietrza dodatkowego" czyli ten krokowiec wraz z kanalem obejsciowym do stanu uzywalnosci ? wink.gif

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej doprowadzic "obwod powietrza dodatkowego" czyli ten

> krokowiec wraz z kanalem obejsciowym do stanu uzywalnosci ?

Ten temat to ja już przerabiałem we wszystkie strony,i choćby cały kanał i grzybek niklem pokrył to i tak nie będzie dobrze.Problem leży nie po stronie siliniczka a po stronie kompa który nim steruje.I to wtedy kiedy nie potrzeba.Nie wiem z czego to wynika,wiem że po odpięciu wtyczki jeździ się znacznie przyjemniej.To samo ponoć jest w lanosach,kumpel też smiga z odłączonym.

Napisano

Witam.

Też mam taki problem. Wymiana silniczka nic nie pomogła angryfire.gif. Dalej obroty się wieszają. Mam zamiar zrobić jakiś układzik elektroniczny który by go odłączał na ciepłym silniku. Tak w skrócie jakiś elektroniczny termostat.

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Też mam taki problem. Wymiana silniczka nic nie pomogła . Dalej

> obroty się wieszają. Mam zamiar zrobić jakiś układzik

> elektroniczny który by go odłączał na ciepłym silniku. Tak w

> skrócie jakiś elektroniczny termostat.

Ja zauważyłem jeszcze "coś".

Po odpięciu kroka na zimnym motorku dość mocno zdusza go wialnia czyli ten ekologiczny nadmuch.Muszę spróbować odpiąć i to ustrojstwo,ciekawe czy coś się zmieni.

Napisano

> Odpiąłem dziada i dzięki korzystnym temperaturom na

> dworze jeżdżę bez niego.

A nie wywala ci check'a?

Napisano
  • Autor

> A nie wywala ci check'a?

No jakoś właśnie nie,choć kiedyś pamiętam jak leciałem na Radom z odpiętym to po mocniejszym pociśnięciu wywaliło checka.No ale nie chciało mi sie "migać" więc czy to od niego na pewno nie wiem.

Teraz synka do szkoły odwoziłem,podpiąłem kostkę,tak z ciekawości i...pod szkołą macha w góre i z powrotem odpiąłem

grinser006.gif

Zdecydowanie bez krokowca autko jest żywsze a motorek bardziej pod kontrolą kierującego.

Napisano

Ja mam odpięty ten nadmuch bo chodził jak odkurzacz. Można powiedzieć że głośniej od pracy silnika.

Napisano
  • Autor

> Ja mam odpięty ten nadmuch bo chodził jak odkurzacz. Można powiedzieć

> że głośniej od pracy silnika.

Lechu,a powiedz jak najprostsza droga pozbycia się tego zbędnego gadżetu?Miałem chęć szperać w schematach ale...powiedzmy że upał przeszkadza hehe.gif

Podpowiesz brachu?

Napisano

> Lechu,a powiedz jak najprostsza droga pozbycia się tego zbędnego

> gadżetu?Miałem chęć szperać w schematach ale...powiedzmy że upał

> przeszkadza

> Podpowiesz brachu?

Najprostszym sposoben (jak zrobiłem u siebie) jest odłączenie wtyczki od tego "odkurzacza" i jest ok yay.gif. Ten nadmuch jest od wewnątrz zderzaka z prawej strony (patrząc od przodu samochodu). Tam też powinna być wtyczka.Póżniej dam fotki.

Narazie idę sleeping_2.gif bo drive.gif z roboty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.